Site icon Szallas.hu Blog

Evezz át a városon! – Vadregényes vízitúra Gyula és Békéscsaba legszebb részein

Vadregényes vízitúra (a kép illusztráció)


Eveztél már a Dunán és a Tiszán, de Gyula és Békéscsaba környékén még nem fedezted fel a Körösök tiszta vizét? Itt az ideje, hogy benevezz egy hangulatos vízitúrára, amely az egész család számára örök életre szóló élményeket tartogat! Vadregényes vízitúra Gyula és Békéscsaba legszebb részein!

Milyen élményeket ígér az evezés Gyulán és Békéscsabán? 

A résztvevők a „Gyula. Természetesen.” programkínálat keretében közelebb kerülhetnek az Élővíz-csatorna és a Körös-vidék különleges élővilágához, Gyula városához, és emellett a közös evezés is számos kalandot tartogat. 

A legjobb szállások Gyulán >>

Kedvet kaptál a túrázáshoz? Próbáld ki a három különböző hosszúságú és nehézségű útvonal egyikét, vagy a különleges kombinált túrát! 

Élővíz csatorna Gyulán

Az egyórás belvárosi sétaevezés során számos helyi történetet megismerhetsz, ezenkívül választ kaphatsz arra is, hogy kik voltak a reneszánsz kori Gyula legjelentősebb urai, és hogyan történt, hogy a fiatal Munkácsy Mihály Gyulán döntötte el, hogy festő lesz. A „Hűlt helyek – evezz és tekerj!” elnevezésű program az aktív kikapcsolódást kapcsolja össze a kulturális értékekkel, azaz az evezést az apátsági templom és romkert felfedezésével.

Békéscsabán szállnál meg? >>

A Körösök egy, illetve többnapos evezéshez is kiváló választásnak bizonyulnak, annál is inkább, mert Gyulát, Békéscsabát, és Békést akár egy kétnapos vízitúra keretében is meg lehet ismerni.

Top 5 látnivaló Gyula és Békéscsaba környékén

Még több programra és élményre vágysz az evezés mellett? A következő öt látnivaló feltétlenül legyen rajta a listádon, akár a családdal, akár a barátokkal pihensz a közelben! 

Gyulavári Kastély – A Gyulavári Kastély Látogatóközpont a hagyományt és kultúrát hivatott bemutatni. A hagyományokat a helytörténeti gyűjtemény és a néprajzi, népművészeti tárgyak kiállításával, a kultúrát pedig a régió képzőművészetén keresztül. 

Gyulavári Kastély

Gyulai vár – A 15. században épült Gyulai várban 24 kiállítótermet rendeztek be. Megtekinthető a sütőház, a kovács- és fazekasműhely, az éléstár, a borozó, a kápolna, a várbörtön, a lovagterem, és a várúri és várúrnői lakosztályok. 

Gyulai vár

Almásy-kastély – Az Almásy-kastély kiállításai a kastély történetét, a főurak és a személyzet mindennapjait mutatják be, interaktív eszközökkel. A kastély 13,5 méter magas toronykilátójából fantasztikus kilátás nyílik Gyula várára, a kastélyra és a kastélykertre.

Almásy-kastély

Még több látnivaló Gyulán >>

Munkácsy Mihály Múzeum – A múzeum állandó kiállításai és időszaki kiállításokkal várja a vendégeit, itt található a világ legnagyobb Munkácsy gyűjteménye. A múzeumban festmények és személyes tárgyak is kiállításra kerültek. 

Munkácsy Mihály Múzeum

Pósteleki Szabadidőpark – A szabadidőpark Békéscsaba, Gyula, és Békés ölelésében fekszik, területén játszótér, állatsimogató és a Wenckheim kastély romjai várják a látogatókat. 

Pósteleki Szabadidőpark

Élvezd a vízitúrázás örömét, kirándulj, és keresd fel a helyi látnivalókat, a legjobb szállásokat pedig egyértelműen a szállás.hu kínálatában találod! 

(fotó: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version