Site icon Szallas.hu Blog

Varázslatos advent Gyulán


Amikor a december havas csizmájával betoppan Gyula városába, akkor az utcák és a terek egy varázsütésre szikrázó fényfüzérekbe öltöznek, a levegő pedig forralt bor és kürtőskalács illatával telik meg. Utazzatok a karácsony előtti várakozás heteiben a nemrégiben Magyarország kincsei – gyógyhely védjegyet szerzett Gyulára, és merüljetek el a városka varázslatos adventi forgatagában! Íme egy Mikulás-zacskónyi program a színes felhozatalból.

Karácsonyi forgatag

Igazi békebeli karácsonyi hangulattal vár benneteket advent minden szombatján 10 és 18 óra között az Almásy-kastély karácsonyi vására. Csillogó díszeket, apró karácsonyi figurákat, illatos mézeskalácsot, kézműves portékát és még sok más, egyéb gyönyörűséget találhattok majd itt az árusok standjainál.

A vásári napokon csodálatos dallamok is felcsendülnek majd napnyugta után a dér lepte fák között, hiszen különböző karácsonyi koncertek színesítik majd a programot. De lesz itt még báb- és színházi előadás, illetve fotópontok és fagyöngykapu is. 

Ha esetleg itt nem találtok megfelelő ajándékot, akkor december 9-én és 16-án a Portéka Kézműves és Termelői Vásáron is körülnézhettek a Világóránál.  

Gyulai Városi Advent

A Mikulás hálószobája a kastélyban

Nemcsak a téli dekorációt öltött park, hanem az Almásy-kastély Látogatóközpont is izgalmas meglepetéseket rejt majd az év utolsó heteiben. A télikertben egy csodaszépen feldíszített fenyőfát találtok, amelynek díszeiben a fa körül felépülő havas mesefalu és egy bájos diótörő alakja tükröződik majd vissza. 

A Mikulás hálószobája is felépül a kastélyban az év utolsó heteire, hogy megörvendeztesse a gyerekeket. Az úgynevezett Csemegetárban délutánonként mézeskalácsházat, fenyődíszeket vagy akár adventi koszorút és grincsfát is készíthettek, ha kedvetek tartja. 

Gyulai Városi Advent

Mikulásvonat

Ha elfáradtatok a kastély vásári forgatagában, akkor egy rövid regisztráció után pattanjatok fel az ünnepi díszbe öltözött Mikulásvonatra, és csodáljátok meg onnan a fényekkel teli várost.

A Kék Mikulásvonat a Gyulai vár és az Almásy-kastély közötti megállóhelyéről indul december 2-án, 3-án, illetve 8-án, 9-én és 10-én délutánonként 16:00, 17:00, 18:00 órától. Fontos, hogy az utazásra előre be kell jelentkezni a +36 20 239 8012-es telefonszámon.

Mikulásvonat Gyulán

A tél folyékony aranyának hétvégéje 

December második hétvégéjén minden a mézről szól majd a városban, ugyanis ekkor rendezik meg a XIV. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivált a városban.  A szakmai programokon túl láthatjátok a rendezvény idei Mézkirálynőjének fáklyás felvonulását, és a december 9-i, szombati mézvásáron különlegesebbnél különlegesebb mézeket kóstolhattok és vásárolhattok majd. 

Méz- és Mézeskalács Fesztivál, Gyula

Éjszakai élményfürdő

Az advent és a karácsony elmúltával is érdemes lesz Gyulán maradni. December 27-én ünnepli ugyanis majd 10. szülinapját a Gyulai Várfürdő élményfürdője, az Aquapalota. A kerek számot pedig egy éjszakai élményfürdőzéssel ünneplik majd meg. Este 8-tól egészen éjfélig csúszdázhattok itt majd pl. a fényalagút testcsúszdán vagy a fánkos fel(l)ejtőn is. 

Gyulai Várfürdő

Ha kedvet kaptatok egy klassz gyulai hétvégéhez, akkor már csak egy tökéletes szállást kell találnotok hozzá. Íme néhány pompás vendégház és hotel, ahol a legnagyobb kényelemben tölthettek el egy pihentető hétvégét.

Wellness Hotel Gyula**** +superior

A nemzetközi hírű Gyulai Várfürdő szomszédságában, gyönyörű környezetben található a történelmi fürdőváros első és egyetlen négycsillagos superior wellness szállodája, a Wellness Hotel Gyula.

Holdudvar Apartman Gyula

A Gyulai Vár mögötti utcában várja vendégeit mindennel felszerelt Holdudvar Apartman.

Almásy Apartmanház Gyula

A megújuló energiák által fenntartott Almásy Apartmanház 3 szinten, 14 szobával várja a szálláskeresőket.

További remek szállások Gyulán >>

Programok, éttermek és látnivalók a történelmi fürdővárosban >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version