Site icon Szallas.hu Blog

Egy varázslatos téli nap Budapesten – programajánló


A hideg téli hónapok alatt szeretünk bekuckózni a meleg szobában, meginni egy forró teát és aludni szabad óráinkban. Ha a hosszú és unalmas téli álom helyett inkább kimozdulnátok, hoztam nektek néhány tippet egy varázslatos nap eltöltéséhez Budapesten.

Káprázatos fővárosunk télen is remek programokat tartogat, így azt mondom bújjunk bele egy kényelmes csizmába, vegyünk fel egy meleg kabátot, és induljunk el otthonról!

Budapest látképe a Gellért-hegyről

Nagyon szeretem Budapestet több szempontból is. Az egyik ezek közül az épületek jellege. Minden alkalommal, amikor a városban járok, magával ragad a belváros szépsége és épületeinek stílusa. Olyan, mintha a város több korszak összefogásának gyermekeként született volna meg. Megtalálható a stílusok között az eklektikus, a barokk vagy a szecessziós stílus is.

Télen csodálatos élményt nyújt a séta a belvárosban vagy a rakparton. De nem csak sétára van ám lehetőség: egy másik kedvenc időtöltésem, hogy eldugott kis zugokat, kávézókat, vásárokat vagy kiállításokat fedezzek fel!

Budapest belvárosa ünnepi díszben

Szamos Csokoládé Múzeum

Érdemes ellátogatni a Szamos Csokoládé Múzeumba, ahol párszáz forintért megcsodálhatjuk a Parlament méretarányos marcipán mását is! A múzeumban található egy cukrászda, ahol már nem csak nézhetjük ezeket a gyönyörű csokoládékülönlegességeket, de meg is kóstolhatjuk őket.

Betlehem marcipánból

A csokoládétúrák alkalmával megismerhetjük a kakaó történetét és elődeink csokoládéfogyasztásáról is kaphatunk információt.

Cím: 1051 Budapest, Kossuth Lajos tér 10.

Szállások az V. kerületben >>

Görbe Bögre kávézó

A sütemények után ihatunk egy kávét a Görbe Bögre kávézóban, a Rákóczi tértől nem messze. Ha egy eldugott kis kávézóban szeretnétek eltölteni néhány órát, ide érdemes elmenni.

Különleges gasztronómiai élményekben lesz részetek; a sajttorta mennyei, a levesek különlegesek, és nagyon finom a kávé. A kávézó különböző programoknak ad helyet, mint például a Csöpp Csupor gyermekfoglalkozások kicsiknek, vagy a felnőtteknek szánt különböző workshopok és találkozók.

Cím: 1081 Budapest, Rökk Szilárd u. 3.

Hotelek és apartmanok a VII. és VIII. kerületben >>

Ebédre egy kis olasz…az Il Pastaio Ristorante & Bar

Ebédidőben látogassatok el az Il Pastaio Ristorante & Bar étterembe, ahol az olasz otthon autentikus stílusa köszön vissza.

Az étterem széles választékában helyet kapnak a különleges pizzák, a házi tészták és az ínycsiklandó húsételek. Ha valami új és igazán kivételes olasz ételt szeretnétek kipróbálni, ajánlom ezt az éttermet! A Vörösmarty téren található, közel az adventi vásárhoz.

Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 7.

A belvárosban keresel szálláshelyet? >>

Adventi vásár a Vörösmarty téren

A Vörösmarty tér másik különleges programja karácsony közeledtével az Adventi vásár. Különböző árusok portékái között nézelődve rálelhetünk egy-egy olyan kézműves termékre, melyek megfelelőek lehetnek karácsonyra ajándékként.

A vásárban a forralt bor és a kürtőskalács mellett most igazi ízélményben lehet részünk, hiszen tematikus gasztrohetek keretében más-más ételek lesznek a középpontban. Vad- és halétel hét, töltött káposzta, böjti ételek várják a vendégeket a vásár hüttéjében. Azonban a gasztronómiai ízekhez ital is dukál: borkülönlegességek várják a látogatókat.

Adventi vásárok és karácsonyi programok Budapesten >>

Remélem beadjátok a derekatokat, és a közeljövőben ellátogattok fővárosunk csodás helyszíneire, ahol ilyen varázslatos programok várnak titeket is!

Ha eltöltenétek néhány éjszakát Budapesten, itt tudtok keresni remek szálláshelyeket >>

 

/fotók: shutterstock/


Exit mobile version