Site icon Szallas.hu Blog

Programok a Velencei-tavi úszónap idején


Tizedik alkalommal kerül idén megrendezésre a Velencei-tavi úszónap, túratriatlonnal és túraduatlonnal egybekötve. Az augusztus 3-ára tervezett, BSI által Gárdonyban szervezett eseményen több távon tehetitek próbára úszótudásotokat, állóképességeteket.

Velencei-tavi úszónap

Volt régen a Balaton-átúszás, de végül is akad még néhány tó ebben az országban, amit át lehet úszni. Így került fel a Velencei-tó is a tavi úszások hazai térképére. A ma Velencei-tavi úszónap névre hallgató esemény nem átúszás, de ez senkit se kedvetlenítsen el! Sőt, az úszás úgynevezett túratriatlonnal és túraduatlonnal egészül ki.

Sport Beach Strand Gárdony

A Gárdony, Sport Beach területén megrendezésre kerülő esemény alkalmával a tóban 500 és 1500 méter hosszú pályát alakítanak ki, amit választott táv függvényében kell meghatározott alkalommal teljesítenetek. Négy távból választhattok: 500, 1500, 3000 és 6000 méter. Az ötszázas pálya csak a legkisebb táv esetén számít. Ide benevezhetitek a kisebb gyerkőcöket is akár. A Balaton-átúszáshoz hasonlóan a Velencei-tó vizén is csónakok, hajók biztosítják az útvonalat; találtok bennük szőlőcukrot és vizet, ha szükség lenne rá.

Kerékpártúra a Velencei-tó körül – látnivalókkal

A triatlon esetében három változat közül választhattok. Az úszás hossza változik (500, 1500, 3000 méter), de a kerékpár és a túra távja azonos. Kétszer pattatntok nyeregbe összesen 29,4 kilométeren, de a kettő közt 7,5 kilométert túráztok. Ha nem vágytok az úszásra, választhatjátok a túraduatlont is az előbbivel azonos túra- és kerékpártávokon.

Nem csak úszás, avagy gárdonyi programok

Az úszásé egy egész délelőtt. Ha kíváncsiak vagytok néhány egyéb programra is, Gárdonyban találtok egy-két érdekeset.

Gárdonyi Géza Emlékház, Gárdony

Bár nem élt itt sokat az író, neve mégis életének rövid, gárdonyi korszakára emlékeztet. Szülőháza az író életének állít emlékek fotókkal kéziratokkal, korhű bútorokkal.

Gárdonyi Géza Emlékház, Gárdony

Kaktuszkert, Gárdony

Ha már gyerekkorotokban is örömmel nézegettétek a nagyi kaktusztálját, érdemes meglátogatni a gárdonyi Kaktuszkertet. Figyeljetek oda, hova ültök!

Kaktuszkert, Gárdony

Expedíció Velencei-tó, Gárdony

Kenutúrák a nádrengetegben, ősi halászcsapásokon, titkos ösvényeken ismerhetitek meg a tó vízi világát. Nem kell hozzá vízi jártassági, csak alapvető emberi kíváncsiság és kalandvágy. Ha a Szallas.hu-n foglaltok, 10% kedvezmény is jár nektek!

Expedíció Velencei-tó, Gárdony

Szálláshelyek Gárdonyban és közelében

Vital Hotel Nautis Gárdony****

Gárdony Sport Beach közelében megannyi szálláshelyet találtok. Itt van mindjárt a Vital Hotel Nautis Gárdony! A négycsillagos szálloda közvetlen a tó partján áll, kőhajításra az úszás helyszínétől. Ideális megpihenni, erkélyeiről csodás a velencei-tavi naplemente.

Vital Hotel Nautis Gárdony****

Velence Resort & Spa ****

Szerencsére a Velencei-tónál kicsik a távolságok, ha Velencén szálltok meg, is oda fogtok érni időben a rajtra. Ha gyerkőcökkel érkeztek az úszásra, jó választás ez a szálláshely; az aprók még tudnak egy kicsit medencézni a sportesemény után.

Velence Resort & Spa ****

Ficak Vendégház Gárdony

Ha nem vágytok a szállodai forgatagra, egy barátságos vendégház is remek választás. Gárdony üdülőövezetében találjátok ezt az összesen 8 férőhelyes kis vendégházat.

Ficak Vendégház Gárdony

Best Vendégház Velence

És remélhetőleg emlékezetes élményt nyújt majd ez a nevében nem szerénykedő velencei vendégház is. A háromszobás, hat férőhelyes ház szobái fürdőszobásak, kertjében medencét találtok.

Best Vendégház Velence

Az a helyzet, hogy a Velencei-tó, különösen a Velencei-tavi Úszónap, túratriatlon idején meglehetősen népszerű. Ne hezitáljatok sokáig a szállásfoglalással, mert a végén még lemaradtok róla! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version