Site icon Szallas.hu Blog

Vár a veszprémi nyár! – TOP fesztiválok és családbarát programok (+ szállásajánló)


Akár a történelmi városnézés vonz, akár a különféle szórakoztató programokat kedvelitek, a Királynék városa nem okoz csalódást. Habár a nyár fele már elmúlt, a hátralévő idő is tartogat még klassz lehetőségeket! Amint látjátok majd, a veszprémi programok nagy része kapcsolódik valamilyen módon a zenéhez – elvégre Veszprém 2019 óta az UNESCO szerint is a zene városa

Veszprémi nyár: TOP programok és szállások 

Veszprémi Utcazene Fesztivál és Food Truck Show

Felszabadult bulihangulat vár Veszprém utcáin jobbnál-jobb zenével, amit kár lenne kihagyni. Magyar és külföldi előadók különböző helyszíneken garantálják, hogy a balzsamos nyári estén átadhassátok magatokat az élő muzsika varázsának. A gasztrokalandra vágyók is tobzódhatnak; kóstoljátok végig a Food Truck Show részeként kitelepült ízkuckókat is!

Dátum: 2022.07.20 – 2022.07.23. 

Helyszín: Belváros, több helyszínen – a nagyszínpad az Óváros téren található

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Kabóciádé Családi Fesztivál

Mesebirodalom minden korosztálynak! Zsonglőrködés, vizes előadás, izgalmas játékok és éjszakai kalandtúra – jól hangzik, ugye? Az ingyenes fesztivált a Kabóca Bábszínház rendezi, a helyszín pedig a Kolostorok és Kertek, ami már önmagában véve egy mesebeli oázis, ahol fesztiváltól függetlenül érdemes egy kellemes sétát tenni.

Dátum: 2022.07.29. – 2022.07.31.

Helyszín: Kolostorok és Kertek, Veszprémvölgyi u. 68.

Kabóciádé Családi Fesztivál

AUER Fesztivál

Hogyha a pop-rock helyett a klasszikus zenét részesítitek előnyben, irány az Auer fesztivál! Világhírű szólisták, hangversenyek és kamarakoncertek várnak Veszprémben, hogy csodálatos zenei művekkel hozzanak emelkedett hangulatba. Azonban ez nem azt jelenti, hogy csak felnőtteknek javasolt a program; lesz gyermekkoncert és ifjúsági kamarakoncert is!

Dátum: 2022.08.02. – 2022.08.07

Helyszín: Hangvilla és Megyeháza, Veszprém

Jegyek: Online és személyesen is megvásárolhatók, a különböző árakat az auerfesztival.jegy.hu oldalon találjátok meg.

Hangvilla, Veszprém

Családi mulatság a Malomban

Ha értelmes programot kerestek a gyerkőcökkel, azaz legyen egyszerre ismeretterjesztő és szórakoztató is, akkor ez az interaktív kiállítás a legjobb választás. A kézműves foglalkozás során elkészíthetitek a saját kis lisztes zsákotokat, emellett lesz látványőrlés és bábszínház is. 

Dátum: 2022.08.06., 17:00

Helyszín: Veszprém, Fenyves utca 65. (Fenyves Malom)

Belépő: Felnőtt 1000 Ft, gyerek 800 Ft.

Fontos, hogy a program előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a fenyvesmalom@gmail.com email címen, a 06704554134 telefonszámon, vagy Facebook üzenetben tudtok!

Óváros Piac és népművészeti kirakodóvásár

Ha vasárnap, akkor termelői piac – ám augusztus első vasárnapján a szokásos termékek mellett népművészeti kirakodóvásár is lesz! Sőt, a kézműves áruk mellett tematikus programokkal is várnak. Ne hagyjátok ki: ezeknek a piacoknak van egy sajátos közösségi hangulata, amibe könnyen beleszeret az ember. 

Dátum: 2022.08.07., 9:00 – 18:00

Helyszín: Óváros tér / Rákóczi utca

Mező Misi Mesélő – zenés est 

Szeretitek a Magna Cum Laudét? Ez esetben kihagyhatatlan program Mező Misi zenés estje, melynek keretében a művész a magánéletéhez és a zenei pályájához kapcsolódó élményekről mesél. Humoros és elgondolkodtató történetekből nem lesz hiány, és persze az akusztikus gitárkíséret sem marad el.  

Dátum: 2022.08.16., 18:00

Helyszín: Udvarszínház, FORTEpiano udvar (Veszprém, Szabadság tér 15.)

Jegyek ára: 3500 Ft

Veszprém, a zenélő ékszerdoboz – tematikus városi séta  

Nem akármilyen séta ez: nemcsak Veszprém legszebb részeit fedezhetitek fel, hanem kifejezetten azokat a belvárosi helyszíneket is, amik a város zenei múltjához és jelenéhez kötődnek. Az idegenvezető a Prima-díjas Kruppa-Jakab Éva, aki nemcsak mesélni, de énekelni is fog! A 2-3 órás séta ingyenes, és több időpontban is sor kerül rá, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az info@veszpreminfo.hu e-mail címen jelentkezhettek.

Dátum: 2022 augusztusában 6-án, 20-án és 30-án.

Helyszín: Tourinform Veszprém, Óváros tér 2.

Hősök Kapuja, veszprémi óváros

Nincs vége a veszprémi programok sorának! Itt listázzuk az összes látnivalót >>

Szuper szállások Veszprémben, ahol még van szabad hely a nyári programokhoz:

Panoráma a Várra: A-M Condominium II. Apartman Veszprém

Csendes és barátságos: Szalay Villa Veszprém

Az óváros mellett: Gizella Hotel és Étterem Veszprém ***

Komfortos és jól felszerelt: Corner Vendégház Veszprém

Szuper megközelíthetőség: Tavian Apartman Veszprém

Családbarát wellness: Betekints Wellness és Konferencia Hotel Veszprém ****

Merüljetek el a veszprémi nyár programjaiban; zenével, játékkal, ismeretterjesztéssel, finom ételekkel! Még több veszprémi szállás >>

10 kihagyhatatlan látnivaló Veszprémben, a Királynék városában >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com)


Exit mobile version