Site icon Szallas.hu Blog

Idén is vidáman zakatol a Mikulásvonat Lillafüred környékén


Nem lenne igazán tartalmas az ünnepi készülődés ünnepi vonatozás nélkül! A Mikulásvonat Lillafüred berkeiben immár 17. alkalommal várja mesebeli programokkal és örök életre szóló élménnyel azokat a családokat, akik a karácsonyi forgatagban szívesen megállnának egy percre, hogy élvezzék a Mesebirodalom sürgés-forgását.

2019. november 22. és december 15. között rendhagyó élményben lehet része azoknak, akik a Mikulásvonatot választják, ugyanis már maga az utazás is kaland az erdei vonattal. A program közelebb hozza egymáshoz a családokat, és gondoskodik arról, hogy a gyerekek még jövőre is azt meséljék, milyen izgalmas volt számukra megismerkedni a Mesebirodalom lakóival.

Mikulásvonat Lillafüred – A vonatozás élmény!

A kívül-belül feldíszített vonatokon a gyerekeket krampuszok várják, akik játékosan felkészítik arra az élményre a csemetéket, amely a végállomáson várja majd őket. A lillafüredi kalandok a 2-10 éves gyerekeknek Lillafüreden, a Mesebirodalom bejáratánál kezdődnek, ahol a Mikulás köszönti őket. 

A következő 75 percben hangulatos mesebeli díszletek, interaktív játékok és jelmezbe öltözött mesehősök várják az ide látogatókat.

Gyermekprogramok a Mikulás Mesebirodalmában!

A mesehősök közül biztosan ismerősek lesznek a gyerekek számára az Apróláb mese főszereplői, Hófehérke, a Toy Story-ból ismert Woody és barátai, és persze a Mikulással is találkozhatnak, aki az otthonában fogja megajándékozni őket. 

A program a Mesebirodalom lakóinak műsorával kezdődik, aztán következik a Mikulás előcsalogatása, amely minden évben nagy kedvenc a gyerekek körében. 

A gyerekek 4 helyszínen, 12-12 perces, ügyességet is igénylő interaktív mesejáték közben találkoznak a Mesebirodalom lakóival. Ez a 75 perc a kisebb és a nagyobb gyerekek számára is tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra, és az önfeledt játékra. 

Kiknek ajánljuk?

A Mikulásvonat küldetése

Tóth Géza, a „Diósgyőrért” Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítványelső elnöke volt a Mikulásvonat ötletgazdája. A cél egy olyan minőségi, kuriózum program szervezése volt, amely értéket közvetít, és maradandó élményeket biztosít a gyermekeknek, szüleiknek, és nagyszüleiknek egyaránt.

Mikulásvonat Lillafüred – Hasznos tudnivalók

A Mikulásvonat Lillafüred környékén 2019. november 22 – december 15. között közlekedik, Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon oda-vissza. Az utazás ideje nagyjából 30-35 perc, a program teljes időtartama pedig kb. 2 óra 20 perc, a vonatúttal együtt. Az indulás és érkezés helyszíne a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Miskolc, Dorottya úti végállomása. Jó hír a családoknak, hogy a programot esőben és hóban is megtartják, így senkinek nem kell attól tartani, hogy le kell mondania a várva várt élményről. 

Mikor indulnak a vonatok?

Vonatok indulása (minden nap): 9:00; 11:35; 14:10; 16:45

Négy darab 54 férőhelyes, és két darab 24 fős vagonnal közlekedik a kisvonat, amelyek kívülről-belülről feldíszítettek, ráadásul a kivilágított vagonok zártak és fűtöttek is.

Mikulásvonat jegyárak:

Vonat indulásaJegy ára**Mikuláscsomag**Megjegyzés
2019. november 22* – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP délelőtt 9:00 és 11:35-kor induló vonatunkra 2100 Ft/fő950 Ft/dbEgyéni és csoportos foglalás esetén egyaránt
2019. november 22 – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP 14:10-kor induló vonatunkra 2300 Ft/fő950 Ft/dbEgyéni és csoportos foglalás esetén egyaránt
2019. november 22 – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP 16:45-kor, és az összes HÉTVÉGÉN induló vonatunkra 2800 Ft/fő950 Ft/dbCsoportos kedvezmény nem igényelhető

A jegyárakkal és a jegyfoglalással kapcsolatban még több információt találunk a Diósgyőri Mikulásvonat weboldalán. 

Szálláshelyek Lillafüreden

Lillafüred az egyik legnépszerűbb célpont azok számára, akik utazásuk során halmozni szeretnék az élményeket. A városrész szálláshelyek tekintetében is nagyon gazdag, a kínálatban hotelekkel, apartmanokkal és vendégházakkal is találkozhatunk. 

Érdemes szállást foglalni minél hamarabb, hogy akár egy egész hétvégés kikapcsolódást tervezhessünk a Hámori-tó, a függőkertek és a vízesés környékén. 

Hunguest Hotel Palota Lillafüred ****+superior

Látnivalók Lillafüred környékén

Lillafüred környékén temérdek látnivaló várja a kirándulókat, a városrész minden korosztály számára tartogat élményeket. A Hámori-tó, és a Palotaszálló közvetlen közelében olyan csodás helyeket fedezhetünk fel, mint a Lillafüredi függőkert, a Lillafüredi-vízesés, az Európában egyedülálló Anna-barlang, és természetesen a Libegőpark

Hámori-tó, Lillafüred

Aki a lillafüredi programok mellett szívesen kirándulna Diósgyőrben, azt tárt karokkal várja a Diósgyőri Vár is. A programokra érdemes fényképezőgépet vinni, mert Lillafüred és Diósgyőr látványosságairól páratlan képeket lehet készíteni télen-nyáron. 

Tipp! A kisebb gyerekeket babakocsi helyett érdemes inkább hordozóban vinni, mert a függőkert és a vízesés környéke nincs akadálymentesítve, ezért a haladás babakocsival igen körülményes lenne.  

Hogyan juthatunk el Lillafüredre?

Lillafüred 2,5 órás autóútra fekszik Budapesttől, megközelíteni az M3-as autópályán lehet, amelyen útdíjat kell fizetni. Miskolc elérhető vonattal is, a vonatok a Keleti pályaudvarról indulnak, a menetidő pedig a vonat típusától függően 2,5-3,5 óra lehet. A buszok a Stadion autóbusz-pályaudvarról indulnak, és egy bátonyterenyei átszállást követően érkeznek a miskolci autóbusz-állomásra, nagyjából 3-3,5 óra alatt. 

A lillafüredi Palotaszálló ősszel

Miskolcon belül helyi buszjáratok közlekednek, ezekkel juthatunk el Lillafüredre és Diósgyőrbe is. A jegypénztár, és Mikulásvonat indulási helye: 3534 Miskolc, Dorottya utca 1. Parkolni a peron végén kialakított, kitáblázott kavicsos parkolóban, vagy a környező utcákban lehet. 

A Mikulásvonat minden kedves utasának vidám és élményekben gazdag vonatozást, és örömteli kikapcsolódást kívánunk!

A szállás.hu Lillafüred környékén is remek szálláshelyeket kínál a Mikulásvonat közelében!

(fotók: facebook.com/A Diósgyőri Mikulásvonat, szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version