Site icon Szallas.hu Blog

Világkörüli utazás virtuálisan – Ezeket a helyeket fedezheted fel otthonról

Világ körüli utazás virtuálisan – Ezeket a helyeket fedezheted fel otthonról

Bár most muszáj otthon maradni, az utazás iránti vágy nem csökkent – mi ilyenkor a megoldás? Egyszerű, utazz úgy, hogy egy tapodtat sem mozdulsz. Akár a távoli, egzotikus helyek vonzanak, akár az európai vagy éppen a magyar műemlék csodák, hála a Google Arts and Culture oldalainak, semmi akadálya.  Virtuális utazás, online séta, otthonról bejárható látványosságok – mindegy, hogyan nevezzük, a lényeg, hogy a fotel kényelméből tehetsz világ körüli utazást!

Angkor wat temploma

A Google Arts and Culture oldalain a Google Street View segítségével bárki ingyenesen megtekinthet különböző helyszíneket, múzeumokat és építményeket. Persze a valódi utazást semmi sem pótolhatja, az élményhez hozzátartozik, hogy minden érzékszervünkkel jelen legyünk, de jobb híján most ez is egy szuper lehetőség. A teljesség igénye nélkül következzen 6 digitálisan bebarangolható látnivaló. Induljon a virtuális utazás!

Dőlj hátra és irány a világ a legszebb helyei

Versailles-i kastély, Franciaország

Ki tudja, lehet, hogy nem lenne olyan nehéz betartani az otthon maradást, ha az „otthon” egy olyan hatalmas, fényűző palotát jelentene, amit kész fizikai kihívás lenne végigjárni. És akkor még nem beszéltünk a kastélyhoz tartozó óriási kertről, ahol a labirintusos növényzet és a tükörtavak egy tündérmese fantáziavilágára emlékeztetnek. No de irigykedés helyett inkább fogjuk magunkat és látogassunk el oda!

Versailles-i kastély

Természetesen a Napkirály rezidenciájáról van szó, ami Európa, sőt a világ egyik legkiemelkedőbb építészeti remekműve. Itt tudtok belesni XIV. Lajos szerény hajlékába, bebarangolni a csillárokkal és lenyűgöző festményekkel teli kastélyt, illetve a mesés parkot.
Sétára fel >>

Franciaországban sok-sok képeslapszerű táj, városka és impozáns kastély akad még, amit most akár egy virtuális utazás keretén belül vagy később, személyesen is bejárhattok!

Pompeii romjai, Olaszország

Képzeld el, hogy egy olyan ókori városban jársz, ahol a szemed előtt elevenednek meg a lakók utolsó pillanatai, mielőtt beborította őket a több tonna hamu. Kissé hátborzongató, nem? Persze jó értelemben, mint amikor az ember irtózik egy katasztrófa emlékétől, de közben mégis vonzza, mert kíváncsi a részletekre. Járjátok be Pompeii romvárosának utcáit, házait, és közben jusson eszetekbe, milyen szerencsések vagyunk, hogy nincs a közelünkben egy vulkán!
Itt tudjátok a Nápolyhoz –és persze a Vezúvhoz– közeli óvárost felfedezni >>

Pompeii romjai

Dél-olaszországi szieszta

Puglia festői látnivalói >>

Taj Mahal, India

Meglehet, hogy Ázsia egy cseppet messze van, így akkor sem biztos, hogy adódna lehetőség odautazni, ha nem lenne a járványhelyzet miatt elrendelt karantén. Most mindenesetre semmi akadálya, hogy virtuálisan utazzunk és olyan messzi és egzotikus helyeket is bejárjunk, mint a világ leghíresebb mauzóleuma, az észak-Indiában található Taj Mahal. Sáh Dzsahán építtette imádott feleségének, aki 1631-ben halt meg. Nem kapkodták el az épületegyüttes megépítését, 15 évbe tellett, de meg is lett az eredménye: a síremlék grandiózus, finoman díszített, és egyedi arányokkal rendelkezik.
Irány India! >>

Taj Mahal

Gízai piramisok, Egyiptom

A Gízai prisamisok szintén a bakancslistás helyek közé tartoznak, és most némi csalással, akár ki is húzhatók a listáról. Igaz, ez nem helyettesíti az igazi utazást, ahol magunkba szippanthatjuk a helyi atmoszférát, de amolyan elő-utazásnak megteszi. Tegyetek egy virtuális sétát a sivatagba, ahol a rejtélyes szfinx magasodik fölétek és a még rejtélyesebb piramisok vesznek körbe!
A világ 7. csodájának tartott ókori romokat itt tudjátok megnézni >>
Ha még barangolnátok, itt folytathatjátok >>

Gízai piramisok és a Szfinx

Tudtad? Az egyiptomi fílinget itthon is megtapasztalhatod! Külföldi nyaralás, hazai hotelekben – 11 különleges szálláshely >>

Sagrada Familia, Barcelona, Spanyolország

Ti is azok közé tartoztok, akiket nagyon tud bosszantani, mikor a turisták tömege miatt szinte alig lehet látni egy-egy látnivalót? Na ez az, amitől most nem kell tartani. Bár Barcelona is jellemzően a tömegturizmus egyik városa, most leghíresebb látványossága, a Sagrada Familia kényelmesen megtekinthető. A különleges, természeti elemekkel díszített katedrális építése még mindig nem fejeződött be teljesen, de ez nem igazán zavar senkit. Legutóbb Dan Brown Eredet című könyve adott a népszerűségének újabb hullámot.
Különleges egy hely ez, az biztos, nézzétek! >>

Sagrada Familia

TIPP: Ha pedig ismét lehet majd utazni, mindenképp fedezzétek fel személyesen is Barcelonát, mert virtuálisan képtelenség bejárni az összes izgalmas helyet, ami a városban található.

Mellesleg a hamisítatlan barcelonai életérzést csak ott lehet megtapasztalni!
Erről itt olvashattok bővebben >>

Angkorvat, Kambodzsa

A kambodzsai dzsungel sem épp a szomszédban van, de most anélkül látogathatod meg, hogy el kellene hagynod a komfortzónádat. Kevés ennél lenyűgözőbb és rejtélyesebb hely van a világon: itt található annak a 12. századi buddhista templomegyüttesnek a romja, amelyet részben már visszakövetelt magának a természet. A lélegzetelállító épület növényekkel átszőtt falai több száz év vallásáról és történelméről regélnek, amit digitálisan innen tudsz megtapasztalni.
Virtuális sétára fel! >>

Buddhista szerzetes a templom romjainál

Virtuális barangolások Magyarországon

Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, egy tipp: nézz élő webkamerát a kedvenc helyszínedről! Van abban valami igazán relaxáló, ahogy valós időben nézheted az emberek jövését-menését vagy az időjárás változását.

A Balaton kikötői

A Balaton körül is sok-sok helyet bekameráztak, a badacsonyi hajókikötőt például itt követhetitek >>
https://csodalatosbalaton.hu/webkamera/badacsony-hajoallomas/

Ha pedig Tihanyra is beugranátok virtuálisan, itt megtehetitek. >> https://csodalatosbalaton.hu/webkamera/tihany-hajoallomas/

Ha ihletet kapsz, hogy személyesen is belegázolhass a magyar tengerbe, vagy elfogyassz egy finom hekket a partmenti büfében, miközben a vitorlásokat szemléled – segítünk jövőre is szállást találni! >>

Székesfehérvár belvárosa

A királyok városa, amelynek felvételén látható az Országalma, a Városháza, és a Szent István-székesegyház. Székesfehérvár hangulatát élőben a legjobb megtapasztalni, a templomok és múzeumok segítségével magunkba szippanthatjuk a királyokat idéző múltat, a sétálóutcán nézelődve vagy a vendéglők teraszán pedig élvezhetjük a város nyüzsgését. Innen pedig már csak 20 perc autóval a Velencei-tó! https://www.webcamtaxi.com/en/hungary/fejer/city-hall-square-szekesfehervar.html

Szállások Székesfehérváron >>

Dunakanyari panoráma

Az egyik legkülönlegesebb hely Magyarországon a Prédikálószék, ahol a gyalogtúra eredménye lélegzetelállító panoráma lesz! A Pilisi Parkerdő webkamerája nem tudja visszaadni ezt a fenséges helyet úgy, ahogy az élőben látszódik, mikor az ember körbefordul a kilátóponton, és elé tárul a látvány. De kedvcsinálónak egyelőre megteszi, nézzétek! >>

Ha már a jövőre gondoltok, foglaljatok a 10 legcukibb dunakanyari szállás valamelyikében!

Az összes szállás a Dunakanyarban egy helyen >>

Pécs és az Orfűi-tó

Pécs örök kedvenc, akár várost nézni szeretnétek és elmerülni a kultúrában, akár kisgyerekkel szeretnétek kihasználni Pécs gyerekbarát lehetőségeit. Az időkép webkamerái között találunk olyat, ami a pécsi TV toronyból veszi a várost, de más szögből is lehetőség van egy kis kitekintésre.
Irány a TV torony >>

A pécsi-tó, avagy Orfűi-tó népszerű üdülőközpontnak számít csodás zöld környezete, tiszta vize és persze a város közelsége miatt. A tóról is találtok felvételt.
Irány Orfű >>

Ennél persze jóval több hely is megtekinthető virtuálisan, úgyhogy érdemes a neten szörfölgetni.
Gyűjtsetek ihletet a következő, immár valódi utazásotokhoz! >>

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version