Site icon Szallas.hu Blog

Virágos tavasz – megtaláltuk Monet kertjét Magyarországon


Képzelj el egy hotelt, ahol bármerre nézel, mindenhol virágok vesznek körül. Színes virágok a kertben, virágmintás berendezés a szobákban és a közös helységekben. Még a híres impresszionista festő, Claude Monet is megirigyelné a kis kerti tavat, amely élővilágával és nyugalmával minden művészt és műkedvelő vendéget megihlet. És ha valaki még több művészetre vágyik, a szobák falát díszítő festmények között garantáltan talál magának kedvencet. A feldebrői Násfa Boutique Hotelben minden adott egy virágos tavasz és pihenés eltöltéséhez, sőt néhány színes programot is tudunk ajánlani a közelben és kicsit távolabb is.

Násfa Boutique Hotel, Feldebrő

A Heves megyei Feldebrőn található egykori Károlyi birtok ad otthont a Násfa Hotelnek, amelynek két épületében tudnak a vendégek megszállni. A közel 200 éves Károlyi Kúriában 6 db nagyobb méretű, elegáns szoba biztosítja a nyugalmat, míg a Főépületben 9 db barátságos hangulatú szoba várja lakóit. 

A birtokon egy Szauna Ház és Wellness Ház is található, utóbbiban 2 beltéri medence (28 ºC , illetve 38 ºC), gőzkabin, tepidárium, színterápiás finn szauna, 15 fős kültéri szauna  és merülő medence található.

TIPP: Érdemes kipróbálni a ház mellett, a szabad ég alatt lévő jakuzzit is!

A birtokon elterülő fenyveserdő meditációs útvonala és a kerti tó környezete minden évszakban készen áll arra, hogy adjon valami pluszt a léleknek.

Idilli hangulat és kerti tó a feldebrői birtokon

TIPP: Monet híres kertje, ahol életének utolsó éveiben alkotott, Párizs mellett, Givernyben található és jelenleg múzeumként működik.

Monet kertje Givernyben

Vendégértékelések

„Végtelenül kedves személyzet. Finom, bőséges reggeli és vacsora. Csend, nyugalom a szállás környékén. Tiszta, kényelmes, ízlésesen berendezett szobák. Egy kis ékszerdoboz az egész hotel. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Mi biztosan visszatérő vendégek leszünk.”

„Azt hiszem, megleltük a nyugalom szigetét! Kellemes kiszolgálás, kedves személyzet, bőséges reggeli és vacsora, finom, házias ízekkel. Aki a pihenést, nyugalmat keresi, itt megtalálja!”

Tovább a szálláshely oldalára >>

+ SZÁLLÁSTIPP: Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó 

Aki kedveli a virágos környezetet és a festői tájakat, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély és kertje is garantáltan a kedvence lesz!

Virágos tavasz – kirándulóhelyek Magyarországon

Virágokból soha nem elég! Jó dolog a kertben nézegetni vagy a vázában gyönyörködni a színes és illatos növényekben, a legszebb látvány mégis az, amikor egy végtelen virágmezőben vagy virágzó fák között találjuk magunkat. Szerencsére Magyarországon sok szép vidék közül válogathatunk tavasszal is. Érdemes részt venni az áprilisi tulipánszüreten a Balaton déli partján, de akár cseresznyevirágzást is láthatunk testközelből (és még Japánba sem kell elutazni emiatt).

Virágos tavasz – Cseresznyevirágzás Nagykörűn

Március végén – április elején végre virágba borulnak a gyümölcsfák! Aki csodát szeretne látni, mindenképp látogasson el a Tisza-parti Nagykörűre, Magyarország cseresznyéskertjébe. A régi parasztházak között sétálva lépten-nyomon gyümölcsfákba lehet botlani, de az igazán nagy látványosság a falu határában húzódó több hektárnyi gyümölcsös, amely tavasszal egyszerre virágzik.

Szállások Nagykörűn és környékén >>

Virágos tavasz – Rhododendronvirágzás a Jeli arborétumban

Vas megye egyik gyöngyszeme a Jeli arborétum és benne az a több száz rhododendron bokor (más néven havasszépe, hangarózsa, babérrózsa), amely április végétől különböző színekben pompázik. A több mint 100 hektáros területen kb. 300 változat lelhető fel, ezek virágzás idején elképesztő illatfelhővel borítják be az arborétumot.

Szállások Vas megyében >>

Belépőjegyárak:

Megközelíthetőség:

Autósoknak: a 8-as főútról Kámnál a táblával jelzett helyen és irányba kell letérni a 3,6 km-es szilárd burkolatú útra. A Jeli Arborétum GPS-koordinátája: É: 47° 04′ 20″; K: 16° 53′ 52″.

Virágos tavasz – Tündérrózsák a Tisza-tavon

Május végén érdemes egy motorcsónakos ökotúrát is betervezni a Tisza-tavon, ahol több ezer tündérrózsa virágzik a víz felszínén.

Program:

„A vadregényes utazás elején a növényvilág megfigyelése és megismertetése mellett bemutatom a növények tájjellegű hasznosítását, a népi felhasználásuk területeit. A folyón haladva szót ejtek a Tisza korai szabályozásáról, közben érintünk egy homokpadot, ahol akár meg is mártózhatunk a Tiszában. A tóra kihajózva elmesélem kialakulásának történetét, funkcióit. A kirándulás során számos állat élőhelyeit figyelhetjük meg, hódok járatait, hódvárakat, madárfészek telepeket, kormorán, küszvágó csér, fattyúszerkő, gémek, gázlómadarak sokaságát. Az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított területre érve megcsodálhatjuk a több mint 200 madárfajnak otthont adó madárrezervátumot.”

Szállások a Tisza-tónál >>


Exit mobile version