Site icon Szallas.hu Blog

Balaton, nyár, Vonyarcvashegy! – Családi paradicsom a Balaton északi partján


Ezen a nyáron mindenképpen szeretnél a Balatonban szörfözni, wakeboardozni, vagy vízisíelni? Örömmel felfedeznéd Vonyarcvashegy kilátóit, hogy gyönyörködhess a balatoni panorámában? A település igazi családi paradicsom! Összegyűjtöttük azokat a látnivalókat és élményeket, amelyek rád várnak, ha Vonyarcvashegyen pihennél ezen a nyáron! 

Csobbanj Vonyarcvashegy szédületes balatoni strandján!

Ha érdeklődéssel követed nyomon a Balaton legmenőbb strandjairól szóló híreket, szinte biztos, hogy hallottál már a vonyarcvashegyi Lidó strandról

A strand homokos partszakasszal, sportprogramokkal és gyermekbarát meglepetésekkel várja azokat, akik a Keszthelyi-öbölben, Vonyarcvashegyen pihennének. A 7 hektáros területen kipróbálhatod a vízisípályát, szörfiskolát, strandröplabda- és strandkézilabda pályát, illetve a vízi aerobicot is. Két lángos között a senior játszóteret, vagyis a szabadtéri fitneszparkot is érdemes tesztelned. 

Gyermekbarát szálláshelyet keresel a Lidó strand közelében? >>

Lidó strand

A csemeték nagy kedvence a gyermekmedence, a játszóház, és a csúszda, ezen kívül a strandnak saját vízi színpada is van. A parkolás és az öltözőhasználat ingyenes, van mozgássérült lejáró, és bérelhető kabinokat is találsz. 

Tipp! Ha nem csak Vonyarcvashegyen szeretnél fürdeni, hanem kipróbálnád a családdal a környék strandjait is, teszteld a Diási Játékstrandot, a Balatongyöröki Strandot, a keszthelyi Városi Strandot, a Libás Strandot, vagy a Helikon Strandot

Diási Játékstrand

Két keréken többféleképpen! – Airwheel, elektromos chopper és kerékpárbérlés

A kerékpározás minden korosztály számára nagy élmény a Balaton partján, ráadásul nem is kell otthonról magaddal hozni a kerékpárokat, hiszen helyben is bérelhetsz (az árak 2000-2500 Ft/nap áron mozognak). 

A régióban jól kiépített, Balatont körbeérő kerékpárúton tekerhetsz, de Vonyarcvashegyen a kisebb utcákat is bejárhatod biciklivel. A helyi boltokba, vagy a strandra nyugodtan letekerhetsz, így nem kell messzebbről sem gyalogolni, és az autót is a nyaralónál hagyhatod.

Az elektromos choppereket jogosítvány nélkül is lehet használni, az önegyensúlyozó airwheel pedig szuper választás ahhoz, hogy kötetlenül bejárd Vonyarcvashegy legszebb részeit. 

Kedveled a vízi sportokat? Próbáld ki őket Vonyarcvashegyen is! 

Az extrém sportok és vízi mozgásformák egyre népszerűbbek, a vízisí és a wakeboard ráadásul nem csak strandszezonban divatos sport, sokan tavasztól késő őszig űzik. 

A vonyarcvashegyi Vízisí és Wakeboard Pálya egy 820 méter hosszú, öt oszlopos pálya, amit kezdőként és haladóként is kipróbálhatsz. Fontos, hogy biztos úszástudás kell hozzá. 

Szállást keresel a pálya környékén? >>

Vízisí és Wakeboard Pálya

Ha kezdő vagy, az oktatók segítenek abban, hogy elsajátítsd az alapokat, a haladók pedig különféle elemeket is tesztelhetnek a vízben. Helyben lécet, deszkát, és mentőmellényt is adnak majd.  

Szállástipp! A bababarát és állatbarát Janika Panzió csupán 500 méterre fekszik a legközelebbi balatoni strandtól. A szálláshely kényelmes szobákkal, 40m2-es medencével, kerti grillezővel, filagóriával, valamint játszótérrel teszi még kellemesebbé a pihenést Vonyarcvashegyen. A vasútállomás gyalog csak 5 percre van, így akár vonattal is érkezhetsz a panzióba! 

Janika Panzió

Szeretsz kirándulni? Keresd fel Vonyarcvashegy kilátóit! 

A településen két népszerű kilátó található, a Kitaibel-kilátó és a Berzsenyi-kilátó. Míg az előbbi lényegesen könnyebben elérhető, addig az utóbbi nagyobb, megerőltetőbb túra, kisebb gyerekekkel nem ajánljuk a felkeresését gyalogosan.  

A díjmentesen látogatható, háromszintes Kitaibel-kilátó 225 méter magasból tekint le a Vas-hegyről. Az építmény része a Keszthelyi-hegység kilátóit összekötő turistaútnak. 

Szállástipp! A balatoni panorámás Judit Vendégház ideális választás, ha 6-8 főre keresel szállást a Kitaibel-kilátó és a Balaton közelében. A ház udvarán grillezési, és bográcsozási lehetőség vár, napozó bútorokkal.

Judit Vendégház

Tipp! A kilátó felé haladva érintsd a 7 méter magas Fénykeresztet, amelyhez egy 15 állomásból álló keresztút vezet. A kereszt mellől gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra.  

A legjobb szállások a Fénykereszt közelében >>

Szintén népszerű kirándulóhely a Pető-hegyen található Berzsenyi-kilátó, amely 2002-ben épült újjá. Megközelítheted a vonyarcvashegyi vasútállomásról, és a gyenesdiási Festetics-kilátó felől is (a piros jelzést követve).  A 335 méter magasan álló építmény tetejéről tiszta időben akár a Mecsek is látható.

Festetics-kilátó

Ismerd meg a Tóvölgyi László sétány és a Szent Mihály kápolna környékét! 

Egy-egy strandolással töltött nap végén szívesen sétálnál a családdal egyet, de nem vágysz nagy túrázásra? Ehhez tökéletes célpont Vonyarcvashegyen a Tóvölgyi László sétány, amely a Szent Mihály-dombon álló halászkápolnához vezet.

Az aszfaltozott sétányon található a 40 halász emlékhely, amely egy szerencsétlen vízi balesetnek állít emléket. A dombtetőre felérve, a Szent Mihály kápolna mellől bámulatos panoráma tárul majd a szemed elé, látszanak innen a tanúhegyek, a Balaton, és a Keszthelyi-hegység is. 

A kápolna közelében szállnál meg? >>

Ha szeretsz fotózni, fényképezőgépet mindenképpen hozz magaddal, és mivel a kápolna megközelíthető gyalogosan, kerékpárral és autóval is, gyerekekkel is útnak indulhatsz.

Szent Mihály kápolna

Hajóznál Vonyarcvashegy közelében? 

Bár Vonyarcvashegyen nincs BAHART hajóállomás, de a környéken több településen is lehetőséged van arra, hogy kipróbáld a menetrendi hajózást, a sétahajózást, vagy az egyéb programhajós élményeket. 

Keszthelyen, Balatongyörökön, Szigligeten, és Badacsonyban is van kikötő, a Balatoni Hajózási Zrt. weboldalán pedig fent van minden információ, amit a balatoni hajós programokról tudni érdemes. 

Tudtad? A menetrendi hajókra kutyával is fel lehet szállni, csak ügyelj rá, hogy szájkosár, és póráz legyen a kutyuson! 

Kutyabarát szállást itt találsz Vonyarcvashegyen! >>

Tökéletes kirándulóhelyek Vonyarcvashegy környékén

Nincs is jobb annál, mint amikor nyaralás közben egy hűvösebb napon felfedezed a közeli települések legjobb kirándulóhelyeit és látnivalóit. 

Keszthelyen a Festetics-kastély, a Tavirózsa Kalandpark és a Festetics Imre Állatpark mindenképpen szerepeljen a listádon, Balatonedericsen pedig az Afrika múzeum nagyon népszerű látnivaló. 

Ha kirándulnál, vedd célba a györöki Szépkilátót, vagy a Batsányi-kilátót, illetve Gyenesdiáson a Festetics-kilátót. Várlátogatáshoz Szigliget, borozáshoz pedig a közelben fekvő Badacsonytomaj tökéletes célpont. 

Festetics-kastély

Neked ajánljuk a kikapcsolódást Vonyarcvashegyen, ha…

Megtetszett Vonyarcvashegy? Nem csodáljuk! Foglalj szállást a településen a szállás.hu kínálatából, és élvezd a környék vendégszeretetét! >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version