Site icon Szallas.hu Blog

Wellness hétvége Ráckevén – látnivalók és a legjobb szállások


Ráckeve több okból kifolyólag is megér egy hétvégi kirándulást, városnézést. Hangulatos Duna-menti korzóval rendelkezik, emellett kulturális programokban és egyedülálló műemlékekben is gazdag. Másrészt nem elhanyagolható szempont, hogy remekül megközelíthető; Budapesttől 1 óra alatt elérhető, így túl nagy logisztikai tervezést sem igényel a kiruccanás. Összeszedtünk néhány kihagyhatatlan látnivalót és a legjobb szállásokat Ráckevén egy wellness hétvégéhez!

A ráckevei Duna-part

Kihagyhatatlan látnivalók Ráckevén

Hajómalom 

A legtöbb nagy dunamenti településen még a 19-20. század fordulóján is megtalálhatók voltak a hajómalmok, azonban a gőz, majd a villanymeghajtású malmok és új gépek beköszöntével a hajómalmok ideje lejárt. A ráckevei malom legjelentősebb reformja 2006-ban történt, amikor lakossági kezdeményezésre újjáépítették az egykori vízimalmot, mégpedig írásos emlékek, fotók, rajzok alapján. A város összefogása révén ez sikerült is, úgy, hogy a jelenleg látogatható hajómalom a lehető legnagyobb mértékben egyezik az eredetivel. Még tényleges őrlésre is képes, így akár üzemlátogatáson is részt vehetünk!

Belépő:

Savoyai-kastély 

Ha láttátok már a bécsi Belvedere palotát, akkor ismerősnek tűnhet a Savoyai-kastély felépítése, stílusa is. Ennek oka, hogy mindkettő ugyanannak az építésznek a tervei alapján készült. Az 1700-as évek elismert sztárépítésze Johann Lucas Hildebrandt volt, akinek hála ma a Savoyai-kastély egész Ráckeve legimpozánsabb épülete, és egyben Magyarország világ-barokk építészetének első emléke. Érdekesség, hogy az 1702-ben épült kastélyba került két olyan csillár is, amelyeket a korábbi Nemzeti Színház bontásakor távolítottak el.

Savoyai-kastély, Ráckeve

Sajnos a kastély belülről nem látogatható, de kívülről igen. Mindenképp érdemes egy sétát tenni; nem csak azért, hogy megcsodáljuk az épületet, hanem azért is, mert a parkban hatalmas, több száz éves tölgyfák sorakoznak, melyek természetvédelem alatt állnak. Ráadásul a kastély közvetlen a Duna-parton található, így még kellemesebb az élmény.

Ortodox templom 

Az 1487-ben épült ráckevei ortodox templom több szempontból is igazán különleges. Ez az egyetlen olyan gótikus szerb templom Magyarországon, mely egyben Európa legészakibb fennmaradt ilyen temploma. A 18. században átfestették a korábbi falfestményeket, és a különálló barokk harangtornyot is csak 1758-ban éptették. 

A templomban az ortodox szokásnak megfelelően nincsenek ülőhelyek, és valamivel több, mint 300 ember befogadására alkalmas. Minden év augusztus 28-án összegyűlnek a környékről a szerb görögkeletiek a templom búcsújára. 

Ez egy igazi vallási, művészeti és történelmi kincs, ne hagyjátok ki, ha Ráckevén jártok!

Belépő: 500 Ft

Csónakos Piac 

Minden szerdán és szombaton megrendezik a Duna-korzón a népszerű ráckevei csónakos piacot. Egy része termelői piac, a református templomtól húzódó másik szakasza pedig bolhapiac jelleggel működik. Itt aztán minden kapható! A vásárlás mellett az élmény része a nyüzsgő hangulat és a remek helyszín: ha végigsétálunk a Duna partjának ezen szakaszán, egyik oldalt az Árpád-híd, másik oldalt a Senki-sziget, szemben pedig a Vadkacsa Szabadstrand található.

Wellness hétvége Ráckevén: íme, a TOP 3 javaslatunk!

Kristály Hotel Ráckeve **** 

Ha wellness hétvégét terveztek Ráckevén, ez lesz az egyik legjobb választás! Az ősfás parkkal körülvett Kristály Hotel közvetlen az Aqualand mellett található, ahol a gyógyforrás minőségi kikapcsolódást nyújt. Minden a stresszmentes pihenésünket szolgálja; a Vitál Zónában például olyan szolgáltatások várnak, mint hangterápiás vagy gyógynövényes szauna, illóolajos masszázs vagy Kneipp-taposó, hogy csak egy párat említsünk. Aztán persze ott a számos termál-, élmény-, és gyerekmedence is. A hotelben 25 stílusosan berendezett szoba kapott helyet, és 3 éves korig ingyenes a szállás. A reggelit tartalmazza az ár, de félpanziós ellátással is foglalhatunk – az étteremben nem okoz gondot a speciális étrend kérése sem!

Duna Relax & Event Hotel Ráckeve **** 

Szeretnétek kettesben kimozdulni? Akkor irány a Relax & Event hotel, ami felnőttbarát szállás lévén csak 12 év fölötti vendégeket fogad. Számos aprósággal gondoskodnak róla, hogy a párok egymásra hangolódjanak; részt vehetünk páros szaunaprogramon, este gyertyafényes vacsorát kérhetünk, a szobában szabályozható hangulatvilágítás és zenei válogatás van, kérésünkre pedig rózsaszirmokkal szórják le az ágyat, illetve érkezésünkkor szerelmeseknek szóló kis üzenetekkel fogadnak. A feltöltődést segítik még a különleges masszázsok és a wellnes részlegen található csendszoba is. Itt tényleg a csendé és a romantikáé a főszerep!

Duna Relax & Event Hotel Ráckeve ****

Faházas Villapark Ráckeve 

A Faházas Villapark is az Aqualand területén helyezkedik el, csendes, ligetes környezetben, közel a Dunához. 3 darab, 4-6 fős apartmanokban szállhatunk meg, melyek saját konyhával rendelkeznek. Ezek teljességgel felszereltek. Minden apartmanhoz tartozik légkondi, saját terasz és gépkocsibeálló is. Barátságos, hangulatos szállás, családoknak is kiváló választás!

Faházas Villapark Ráckeve

Jártatok már Ráckevén? Ha most tervezitek, jól teszitek! Itt találtok még több szállást hozzá >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version