Site icon Szallas.hu Blog

Napfény, kánikula, Zadar – Érkezz repülővel a horvát tengerpartra!


Mi másra lenne szükséged a nyári kikapcsolódáshoz, mint egy pezsgő mediterrán városra az Adriai-tenger partján? Zadar lenyűgöző látnivalókkal, hangulatos strandokkal, remek éttermekkel és felejthetetlen kalandokkal vár a legforróbb kánikulában is. Kár lenne kihagyni ezt a kiruccanást, ráadásul ha repülővel utazol, pillanatok alatt tiéd lehet az összes élmény! 

Milyen programokkal várja a család apraja-nagyját Zadar?

A legkisebb túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a város az önfeledt kikapcsolódás fellegvára. Ha kedved tartja, részt vehetsz szervezett városnézésen, és hajóutakon, búvárkodhatsz, vitorlázhatsz, és bérelhetsz csónakot is. 

Még több programra vágysz? A motorcsónakázás, a vízisí, és a vízi biciklizés, de a lovaglás, túrázás, a siklóernyőzés, és a bungee jumping is vidámabbá teszi majd a napjaidat Zadarban. 

Foglalj szállást Zadarban! >>

Szívesen gyönyörködnél a naplemente látványában? A Tengeri orgona népszerű kirándulóhely, a 70 méter hosszan elnyúló, tengerbe tartó lépcsők a turisták és a szerelmesek egyik legkedveltebb találkozóhelye! 

Zadari napelmente

Boldogan tesztelnéd Zadar strandjait? Vár az ingyenesen használható, apró kavicsos Kolovare strand, vagy a homokos vízparttal rendelkező Borik strand. 

Szállások a strandok közelében >>

Fontos tudnod, hogy bár a Kolovare, és a Borik strandra tilos kutyát bevinni, Zadar alapvetően kutyával is látogatható város. Természetesen akad olyan múzeum és étterem, amely nem látja szívesen a négylábúakat, de ez ne tartson vissza attól, hogy elhozd magaddal a kutyádat is a nyaralásra. 

Borik strand

Mit nézz meg, ha Zadar városában nyaralsz?

Zadar nem csak a passzív kikapcsolódást kedvelők számára nyújt hangulatos programokat, hanem a városnézés szerelmeseinek is. A látnivalók között ókori római műemlékek, középkori templomok, számos múzeum, és kiállítás tarkítja a kínálatot.  

Sokak számára kedvelt célpont az Archeológiai Múzeum, a Szűz Mária-monostor, és az Illúziók Múzeuma, de a város egyik legszebb látnivalója a IX. században épült Szent Donát körtemplom, illetve a Szent Anasztázia katedrális. Utóbbi harangtornyából fantasztikus képeket készíthetsz az óvárosról!

Szent Anasztázia katedrális

Szállástipp! Az Apartmani Tea Zadar gyermekbarát szálláshely, amely ingyenes wifivel, légkondival, parkolóval, és barátságos szobákkal teszi felejthetetlenné a kikapcsolódást. Az apartmanoknak saját terasza van, a kertben pedig grillezni is lehet. A legközelebbi reptér 12 km-re található. 

Még több látnivaló érdekel a városban? A Népek tere bakancslistás célpont, ha Zadarban jársz. A tér a zadari élet központja, északra a Szent Donát templom fekszik, délre pedig az Öt kút tere. A Népek terén feltétlenül nézd meg az Óratornyot, a Loggia-t és a Városháza épületét.

Szállástipp! A Népek terétől néhány perces sétára található a Exclusive Premium Apartment Zadar, amely ingyenes wifivel, kerthelyiséggel, saját kerékpártárolóval, csomagmegőrzővel és sütögetési lehetőséggel vár. A legközelebbi reptér mindössze 10 km-re van a szálláshelytől! 

Zadar megközelítése – Mivel érdemes érkezned?

Zadar autóval könnyen elérhető, Magyarország felől az M7-es autópályán, majd a horvát A4-es és A1-es autópályán haladva érkezel a városba. Közvetlen buszjáratok is indulnak, de vonattal, majd busszal átszállással is elérhető Zadar.  

Repülővel szeretnél a horvát városba utazni? Az út mindössze 1 óra 15 perc lesz, az árak pedig igazán barátiak, ha fapados járattal, turistaosztályon utazol. Oda-vissza akár már 20.000 forintból megoldható a repülés 1 fő számára. A város repülőtere 8 km-re fekszik a városközponttól délre.

Legszívesebben már ma útnak indulnál, hogy felfedezd a nyüzsgő horvát nyaralóparadicsomot?

Foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és add át magad a napsütésnek a legszebb nyári napokon! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Olvass tovább: Pár lépés, és a strandon vagy – 25 horvát tengerparti szállás, max. 300 m-re a tengerparttól


Exit mobile version