Site icon Szallas.hu Blog

Határtalan advent: látogass el a díjnyertes Zágrábi Karácsonyi Vásárra!


A nemzetközi elismeréseket sorozatban bezsebelő Zágrábi Advent 2023. december 2. és 2024. január 7. között várja a látogatókat. Remek hír, hogy Magyarországról akár néhány óra alatt oda is érhetünk. Ha még nem jártál ott, gyere velünk! Most bemutatjuk, miért olyan csodálatos az advent Zágrábban.

A Mikulás vezeti a villamost a Zágrábi Karácsonyi Vásáron

Tudtad, hogy a European Best Destinations a Zágrábi Adventi Vásárt 2016 óta háromszor is megválasztotta Európa legjobb karácsonyi vásárának? És azt, hogy 2019-ben „a Világ 3. Legjobb Karácsonyi vására” címet nyerte el? Az Advent Zágrábban olyan világvárosokat utasít rendszeresen maga mögé, mint London, Bécs vagy Párizs.  

Karácsonyi vásár, Zágráb

A Vásár a főtérnek számító Jelačić tér (horvátul Trg bana Josipa Jelačića) tágabb vonzáskörzetében terül el. A Jelačić téren a szökőkútnál állítják fel az adventi koszorút és a város karácsonyfáját, a hivatalos ünnepségeket és nagyszabású koncerteket szintén itt rendezik meg. A Főtér különlegessége a Kras mézeskalács vár, melynek belsejében kolbászt, forralt bort vehetünk. 

Jelačić tér, Zágráb

A Jelačić teret a Zrinjevac parkkal összekötő Praška utcán közlekedik a feldíszített Merry Christmas villamos. Nem véletlenül ez a családok kedvence, hiszen maga a Mikulás vezeti

Merry Christmas villamos, Zágráb

Élmények tárháza a Zrinjevac, a Strossmayer és a Tomislav Park

A legszebb és legnépszerűbb látnivalók az egymással nagyjából egybefüggő három helyszínen, a Zrinjevac, a Strossmayer és a Tomislav – más néven Ledeni – parkban találhatóak. Biztosan örömmel olvasod majd, hogy a buszpályaudvartól pár perc sétával meg is érkezel ide. 

A Zágrábi Advent jelképének számító, fényfüzérrel feldíszített szökőkút a Zrinjevac parkot ékesíti. Ez a terület Zrínyi Miklósról kapta a nevét, akit horvát bánként ott éppúgy tisztelnek, mint mi, magyarok. A szintén itt álló, varázslatosan szép zenepavilonból karácsonyi zene szól, esténként élő zenei koncerteket is tartanak

Szökőkút, Zrinjevac park

A Tomislav Parkban található a hihetetlen népszerűségnek örvendő adventi korcsolyapálya, mely a díszes Művészeti Palota előtt kap helyet. Ezt a programot minden évben megrendezik, mely rengeteg sportos látogatót vonz.

Adventi korcsolyapálya, Tomislav Park

Élő Betlehem és Mesealagút a zágrábi Felsővárosban 

A Jelačić térről egy kis utcán keresztül folytathatjuk adventi sétánkat a Felsőváros felé, amelyet gyerekekkel egyenesen kötelező felkeresni. Az Európa térre kiérve folytatódik a Vásár, a fakunyhóknál édes mandulát, forralt bort, kézműves ajándékokat vásárolhatunk. Itt minden nap koncerteket tartanak, utánuk DJ-k pörgetik a bulislágereket. 

A tér mellett magasodik a Katedrális, előtte pedig egy igazi kuriózum, az élő Betlehem látható. Ez a gyerekek egyik legnagyobb kedvence, feltétlenül nézzétek meg!

Betlehem, Zágráb

Szintén bakancslistás látnivaló a Zágrábi Advent programjai között a Grič-alagút, amelyet igazi mesevilággá varázsolnak. A Diótörőt idézik a hatalmas fenyők, mézeskalács bábuk, hóemberek és egyéb mese figurák. 

Grič-alagút, Zágráb

Mézeskalács, fajátékok, forralt bor

A Zágrábi Karácsonyi Vásár helyszíneit fabódék hosszú sorai kötik össze, melyeknél kedvedre vásárolgathatsz. Ha a kiadós séta után szeretnéd visszapótolni az energiát, válogathatsz az illatos húsételeket, édes tésztákat és fűszeres forralt bort árusító kunyhók kínálatából.

Ha szívesen vinnél haza egy kis emléket, vagy éppen itt szereznéd be a karácsonyi ajándékokat, nem lesz panaszod a választékra. Kézműves dísztárgyak, gyertyák, ékszerek, kerámiák, likőrök éppúgy kaphatóak, mint a horvát jelképnek számító piros mézeskalács szív, a Licitar, illetve a kézzel faragott és festett fajátékok. Az utóbbi kettő az UNESCO emberiség szellemi örökségének reprezentatív listáján is szerepel.

Zágrábi karácsonyi vásár

Így juthatsz el legkönnyebben a Zágrábi Adventi Vásárra

Magyarországról meglepően gyorsan elérhető a Zágrábi Karácsonyi Vásár. Budapestről indulva autóval 3-4 óra megérkezünk, végig autópályán haladhatunk. Ha a tömegközlekedést választanánk, a Flixbus járataira válthatunk jegyet, melyek a Népligettől indulnak. Ezek végállomása alig pár perc séta a Zrinjevac parktól

Jegyvásárláshoz kattints ide >>

Szállások Zágrábban adventre

1. LE PREMIER Boutique Hotel Zagreb*****

Alig pár perc séta a karácsonyi vásártól ezt az impozáns, ötcsillagos szálloda, így pompás választás adventkor. Egyéni utazókat, párokat és családokat is várnak, még egy elnöki lakosztály is foglalható.

2. Villa Zaluka Heritage Estate Zagreb

Ha szeretnél visszarepülni az időben néhány száz évet, ezt a zágrábi szálláshelyet válaszd! A lenyűgöző, nagystílű bútorok között igazi úrnak érzed majd magad. A szálláshelynek saját parkolója van.

3. Apartman Maksimir Zagreb

Kellemes atmoszférájú, modern lakás vár benneteket, ahol mindent megtaláltok, amire csak egy családnak szüksége lehet. Ha szerettek sétálni, akár gyalog is eléritek innen az adventi Vásárt.

4. Apartman Cosy With Garage Zagreb

A modern apartman, amelyben 2 fő fér el kényelmesen, mindössze 1,5 km-re található Zágráb központjától. A szálláshelyhez saját zárt garázs tartozik, a legközelebbi villamosmegálló 2 perc sétára fekszik.

5. Apartman Prestige Zagreb

A könnyen megközelíthető apartman jól felszerelt szobákkal és konyhával, barátságos berendezéssel és gyerekbarát szolgáltatásokkal vár. A szálláshelyen 4 fő fér el kényelmesen, a parkolás pedig ingyenes.

Húzz nagykabátot, és ezen a télen sétáld körbe te is a Zágrábi Adventi Vásárt! Foglalj hozzá szállást oldalainkon >>

4 különleges karácsonyi vásár, ahova Advent Expressz visz >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version