Site icon Szallas.hu Blog

Zell am See nyáron is őrületes programokkal hívogat! (+szállástippek)


Tudtad, hogy idén nyáron a legmenőbb Insta fotót a Zelli-tó vizén készítheted egy SUP deszkán állva? Zell am See városa terepfutással, hajókirándulással, vitorlázással és szervezett túrákkal teszi különlegesebbé a nyarad! 

Zelli-tó a hegyek ölelésében

Hol található Zell am See?

Zell am See városa Ausztriában, a Salzach és a Saalach völgyét összekötő medencében található 3,8 km hosszú és 1,5 km széles Zelli-tó partján fekszik, Salzburg tartományban. 

A várost – elhelyezkedésének és programjainak köszönhetően – évente több ezer turista látogatja, a tó és az 1965 méter magas Schmittenhöhe látványa minden évszakban páratlan élmény. 

A varázslatos Zelli-tó

Nyári programok és látnivalók Zell am See berkeiben

A város az ország egyik legjelentősebb télisport-központja, ám sokan nem tudják, hogy akár nyáron is érdemes ide utazni a sokszínű programkínálat és a természeti kincsek miatt. Mutatjuk, melyek azok a nyári programok, amelyen kihagyhatatlanok Zell am See városában

Zelli-tó – A strandolás és vízi sportok fellegvára

A Zelli-tó– amellett, hogy mesés látvánnyal ajándékoz meg – számos programot kínál a család minden tagjának. Az úszás és strandolás mellett SUP deszka, kajak- és csónakbérlésre, valamint vízibicikli kölcsönzésre és vitorlázásra is van lehetőség. 

A sétahajózás is kedvelt program, egy családi vagy romantikus kikapcsolódás során semmiképpen ne hagyd ki!  

Csónakbérlés a Zelli-tó partján

Ha csak sétálnál egyet a tóparton, válaszd a délutáni, vagy esti órákat, a naplemente látványa egészen lenyűgöző. 

Tudtad? A Zelli-tó ködszínháza igazi kuriózum május közepétől október közepéig, hetente háromszor ingyenesen tekintheted meg a bámulatos lézershowt.

Vitorlás a Zelli-tó vizén

Szállástipp: Apartman Zell am See – ASA167

Utazz felvonóval az égig! 

A Schmittenhöhe felvonójának völgyállomásától formatervezett gondolákban utazhatsz a magasba. 

A felvonó 1000 méteres szintkülönbségen segít át, fentről 360 fokos körpanoráma nyílik a Magas-Tauern hófödte csúcsaira, a Pinzgauer Grasberge hegyekre, és a Steinernes Meer szikláira.

Schmittenhöhe felvonó

Szállástipp: Apartman Zell am See – ASA257

Túrázás és nordic walking a hegyekben

Természetesen a túrázásnak is fel kell kerülnie a bakancslistádra, annál is inkább, mert a környéken szervezett és egyéni túrákon is részt vehetsz. 

A Négy tó túrája pl. hetente egyszer indul, a vezetett túra a Schmitten csúcsáról indul, és négy festői víztározó mentén vezet. Viheted magaddal a nagyobb gyerekeket is, a négyórás út nem megerőltető, könnyen bírják majd ők is.

A panoráma kedvéért mindenképpen érdemes elindulnod, ráadásul a nordic walking botok segítenek abban, hogy az egész testedet átmozgasd. Bízz magadban, vedd célba a régóta kiszemelt úti célt, és küzdj meg a meredekebb szakaszokkal. 

Szállástipp: Apartman Kaprun – ASA262

Terepfutás és hegyi kerékpározás

Ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy felfedezd a kalandosabb hegyi sportokat? A terepfutáshoz számtalan kitáblázott, különböző nehézségi szintű útvonal áll rendelkezésre, a Schmittenhöhe oldalában családi útvonalak is vannak, amiket babakocsival is be lehet járni.

Foglalj szállást még ma >>

A szomszédos településeken a hegyi kerékpárútvonalakat úgy alakították ki, hogy a kezdők is bátran kipróbálhatják magukat ebben a sportban, ezért nem kell aggódnod a terep miatt. Ha csak városban kerekeznél, arra Zell am See területén is van lehetőség.

Tipp: Ha elfáradtál, ülj be a Zelli-tó partján található éttermek egyikébe, és élvezd a fenséges ízeket a hegyek ölelésében!

Beach club étterem, Zell am See

Szállástipp: Apartman Saalbach – ASA121

Neked ajánljuk Zell am See felkeresését, ha:

Örömmel felfedeznéd nyáron is Zell am See programjait? Találd meg hozzá a tökéletes szálláshelyet nálunk >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version