Site icon Szallas.hu Blog

150 méterrel Budapest felett – A legszebb városi panorámát hozza el neked az új ballon-kilátó


Május elsején  ismeretlen repülő objektum vette birtokba az égbolt Városliget fölé húzott darabját. Kicsik és nagyok is tátott szájjal lesték, ahogy a pirosan csíkozott léghajó egyre magasabbra szökik a levegőben, és ha valaki elég szemfüles volt, még a ballon gondolájában utazó embereket is láthatta, akik lelkesen mutogatták egymásnak a fővárosi panorámát.

Budapest legújabb élményprogramja szerencsére nem csak átutazó vendég volt a Mimóza dombon: a BalloonFly ballon-kilátót mostantól egész évben kipróbálhatod. De hogy ne kelljen a netet bújnod látogatási információk után kutatva, összegyűjtöttünk neked minden fontos tudnivalót. Repülésre fel!

Minden, amit tudnod kell az új ballon-kilátóról

Egyáltalán mit keres egy léghajó a Városligetben?

A Liget Projektnek köszönhetően mostanában gombamódra bújnak elő a földből az újabb és újabb budapesti látványosságok. Példának ott van az extravagáns Magyar Zene Háza vagy a frissen átadott Néprajzi Múzeum – a ballon-kilátó azonban első ránézésre nagyon kilóg a sorból.

A színvilágot Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye ihlette

A városligeti ballonozás valójában nem légből kapott ötlet: már 120 évvel ezelőtt is repkedett ehhez hasonló égjáró a főváros felett. Ballon Captif volt a neve és bár elég borsos áron lehetett rá felülni, ennek ellenére nagy népszerűségnek örvendett.  

Érdekes, hogy már akkor is élt az „örökítsd meg vagy meg sem történt” vezérelv, hiszen a kaland után minden egyes utasról fotót készítettek, és még egy nagykönyvben is rögzítették a nevüket.

Tudtad? A Szallas.hu több mint 70 kedvezményes kupont ad budapesti foglalásod mellé. Közöttük van a Tropicarium, a Csodák Palotája és még az Aeropark is!

Itt az összes budapesti látnivalót megtalálod >>

Budapesti ballon-kilátó: látogatási információk, jegyárak és egyéb hasznosságok

Átlagos nyitvatartási idő:

Fontos megjegyezni, hogy a nyitvatartás erősen függ az időjárási viszonyoktól! Amennyiben nem megfelelőek a körülmények, a ballon nem hagyja el a földet. Három napos előrejelzésért keresd fel a kilátó honlapját!

Jegyárak:

Fizetési lehetőségek:

Helyszín: 1146 Budapest, Városliget (térkép)

Böngéssz budapesti szálláskínálatunkból >>

Budapest legszebb panorámája, avagy mit lehet látni odafentről?

A BalloonFly léghajója nagyjából 5 perc alatt éri el a 150 méteres magasságot, ahonnan egészen elképesztő kilátás nyílik Budapest zöld szívére, a Városligetre. A 360 fokos panoráma részeként madártávlatból nézheted a Hősök terét és a Széchenyi Fürdőt, új szögből ismerheted meg a Vajdahunyad várát és akár még a Városligeti-tóban csónakázó pároknak is integethetsz. 

A látvány miatt randi helynek sem utolsó

És ez mennyire biztonságos?

A legteljesebb mértékben! A ballon-kilátó ugyanazzal az Aero30NG nevű rendszerrel üzemel, amit a párizsi Disneyland és a San Diego-i Állatkert ballonjai használnak. Az sem elhanyagolható tény, hogy a héliummal töltött gázballon repülés közben is stabilan rögzítve van a földhöz, így tuti nem fogsz úgy járni, mint a varázsló az Oz, a csodák csodájában.

Lánybúcsúkhoz kifejezetten emlékezetes helyszín

A kilátó megközelítéséről itt bővebben is olvashatsz >>

Klassz szállástippek a Városliget környékén

Még több szállást szeretnék látni >>

Most, hogy minden fontos tudnivaló birtokában vagy, ideje bevésni a naptáradba a ballonozás idejét! Amennyiben lázba hoznak az új élmények, az alábbi cikkben csupa olyan bakancslistás kilátót találsz, amelyek mostanában váltak látogathatóvá.

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version