Site icon Szallas.hu Blog

Varázshegytől Európa legmagasabb zuhatagáig: 3 őszi túra Ausztria legszebb hegyvidékein


A mesekönyvek fantáziadús világát idézik Ausztria festői hegyvidékei, melyek számos remek túraútvonalat rejtenek egy őszi kiránduláshoz. Elkalauzolunk benneteket a dermesztő jégbarlangba, megjárjuk a legcsodálatosabb panorámát rejtő kilátókat és egy hatalmas zuhatagot is felfedezünk… persze csak akkor, ha velünk tartotok! Következzenek a legszebb osztrák helyek, melyeket egyszer mindenképp látnotok kell!

1. A Varázshegy kalandjai: Semmering

Alsó-Ausztria mesés vidékén, a Rax-Alpok és a Wechsel-hegység között bújik meg a síparadicsomként elhíresült Semmering, ahol nem csak a téli sportok szerelmesei járnak jól, hanem a túrázók és az élményekre vágyó turisták is. A lovasszán kirándulásokon, snowboard és a hófánkpályán túl ugyanis rengeteg izgalmat ígér a település.

Itt szalad keresztül Európa legrégebbi hegyi vasútvonala, mely a UNESCO kulturális világörökség részét képezi és nem csak csodás látványt ígér, hanem látványos túrák is vezetnek a pályaudvartól kiindulva. Érdemes elsétálni a Doppelreiter-kilátóhoz, ahonnan fejedelmi panoráma tárul majd a szemetek elé!

Piros vonat a Semmering vasút két alagútja közötti viadukton

A Zauberberg síközpontot is megéri felkeresni, mert innen felvonóval juthattok fel az 1340 méter magas csúcsra, ahonnan egyből meglátjátok a 30 méter magas Millennium kilátót.

Panoráma a „20 schillinges” kilátóból, Semmering

Ha azonban ennél is többre vágytok, akkor a Bikeparkot látogassátok meg, mert itt elképesztő ösvényeken, hihetetlen akadályokon kelhettek át a tudásotoknak és korotoknak megfelelően rollerrel vagy akár kerékpárral.
Itt szálljatok meg, ha mentek! >> 

2. Jégpalotától a Semmibe vezető lépcsőkig: Dachstein

Az egyik leggyönyörűbb célpont a hegyi kirándulásokhoz Stájerország északnyugati csücskében rejtőzik. Az Alpok legkeletibb gleccsere, a Dachstein-gleccser, melyre a Ramsau am Dachsteinből induló, üvegkabinos felvonón keresztül vezet az út, ahonnan menet közben is rácsodálkozhattok a tekintélyt parancsoló hegyekre.

Felvonó az ausztriai Dachstein-gleccserhez

Amint felértetek, biztosan leesik majd az állatok, ugyanis a 360 fokos körpanorámát ígérő Skywalk kilátóból 2700 méterről legeltethetitek a szemeteket, de a gleccser belseje is kincseket őriz. A Jégpalota termeiben ugyanis hatalmas, jégből készített műalkotások sorakoznak.

A fagyos élmények után a 400 méter magasan átívelő Dachstein-függőhídon keljetek át, az igazán bátor adrenalin hajhászok pedig a „Semmibe vezető lépcsőket” maguk mögött hagyva kiállhatnak az üvegpadlós kilátóplatformra is!

Még nem volt elég a panorámából? Akkor a Krippenstein-fennsíkon fekvő Öt ujj kilátót is nézzétek meg, mely a salzkammerguti tavakra nyit pazar látképet!

Itt szálljatok meg, ha mentek! >>

3. Európa legmagasabb zuhatagának lelőhelye: Krimml

Egy különleges felfedezőútra invitálunk benneteket a földöntúli szépséggel bíró Hohe Tauern Nemzeti Parkba, melynek vadregényes vidéke egészen biztosan titeket is ámulatba ejt majd. 

Ezen a páratlan szépségű területen lelt otthonra Európa legmagasabb vízesése is, melynek egyesek gyógyító hatást tulajdonítanak. A háromszintes zuhatag hangját már a parkolóból hallani fogjátok, ami nem csoda, hiszen 380 méter magasságból zúdul le a Magas-Tauern vonulataiból a gleccservíz – épp a Krimml falu felett. 

A Krimml -vízesés, Salzburg, Ausztria

A vízesés lábától érdemes követni a felfelé futó ösvény vonalát, egészen addig, amíg fel nem értek a legfelső szintre, mely körülbelül másfél óra alatt teljesíthető. Útközben megpihenhettek az erre kialakított padokon, lesz időtök elveszni a fejedelmi panorámában és a simogató vízpára ölelésében…

Feltétlen keressétek fel a Krimmlben fekvő, kültéri aquaparkkal megbolondított Wasserwunderwelt látogatóközpontot is, amit nem csak a gyerekek fognak imádni, hanem a felnőttek is a sok-sok vízi játéknak köszönhetően!  

ITT szálljatok meg, ha mentek! >>

Még több mesés kilátás és kirándulás tipp Ausztria alpesi tájain:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version