Site icon Szallas.hu Blog

Panorámautak és kilátók Ausztria alpesi tájain


Az Alpok a maga monumentális méretével, tiszteletet parancsoló hegycsúcsaival és mesébe illő völgyeivel az év minden szakaszában lenyűgözi az arra utazókat, kirándulókat és túrázókat. Akár autóval, akár motorral, de gyalogosan is elérhető magaslati pontjai a természet nagyságát hirdetik. Ezért mutatunk pár helyet, ahová ellátogatva garantáltan eláll a lélegzetetek.

Großglockner Hochalpenstraße

Egy, a maga nemében is egyedülálló helyre invitállak titeket, amely teljes mértékben bepillantást enged a természet kulisszái mögé.

Grosslockner Hochalpenstrasse

A Heiligenblut közelében lévő Hochalpenstraße az a híres alpesi út a Großglockner lábánál, amely a híres, osztrák uralkodópár, I. Ferenc József császár és Erzsébet császárné kedvenc kirándulóhelyei és útvonalai közzé tartozott. A Großglocknertről itt tárul elénk a legszebb alpesi panoráma és a császári párról elnevezett magaslatok, a Ferenc József császár magaslat (2396 m) és az Erzsébet-pihenő a Glocknerháznál (2132 m) ma is kedvenc pihenőhelye az utazóknak. Higgyétek el: a 36 hajtűkanyar megtétele után a Hohe Tauern Nemzeti Park alpesi környezete felér egy mesebeli élménnyel!

Szálláshelyek a közelben >>

Malta Hochalmstraße és Airwalk kilátó

A Malta Hochalmstraße legérdekesebb pontjához, egyben Ausztria leglátványosabb skywalkjához érkezünk. A Malta Hochalmstraße teljes hossza 14,4 km, 9 híd, 7 alagút vezet át rajta, a szintkülönbség pedig a megtett út során 1085 méter.

Airwalk – Kilátó Ausztria legnagyobb duzzasztógátja mellett

Itt található Ausztria legnagyobb teljesítményű vízi erőműve is, amely kapott egy, a gátról lenyúló kilátóplatformot. A 2010-ben megnyitott turisztikai látványosság acélból és üvegből készült, szinte láthatatlanul lebeg a mélység felett. A skywalk közepén egy beépített üvegpadlón keresztül a lábunk alatt tátongó 200 méteres mélységben gyönyörködhetünk.

Szállást keresel a közelben? >>

Kaunertaler Gletscherstraße

Most látogassunk el az Ötztali Alpokba, a Kaunertaler Gletscherstraßehoz, amely 2750 méter magasba vezet a Weissespitze (3532 m) gleccserének aljához.

Kaunertale Gletscherstrasse

Ez a 26 km hosszú út az Alpok legszebb alpesi útjai közé tartozik, s 29 hajtűkanyarával igazán izgalmassá teszi az utazást. Út közben érinteni fogjátok az 1765 méter magasságban fekvő Gepatsch-Stauseet. A víztározó és az őt körülvevő természeti környezet, az egyik legszebb hegyi világ képét mutatja az Alpokban. Az út azonban díjköteles, 22 euró személyautónként.

Szállások Tirolban >>

Skywalk – Dachtein

A Dachsteinhez érkezünk, amely Magyarországról is könnyen elérhető, hiszen a hazánkhoz legközelebb eső alpesi gleccserről van szó.

Skywalk

A Stájerország és Felső-Ausztria határán fekvő hegy a hegyi sportok kedvelői számára lesz a legérdekesebb, de itt található egy remek skywalk kilátó is, egy Jégpalota, amelyehz Ausztria legmagasabban fekvő függőhídján is átsétálhattok. Szóval izgalmakban nem lesz hiány, csak a hegyi „szörnyet” fel ne ébresszétek!

Szállások a közelben >>

5fingers

Vannak, akik szeretik kipróbálni bátorságukat. Ez a hely éppen nekik való! A Dachstein-hegységben található Krippenstein hegycsúcs igazán adrenalinszintet növelő programnak ígérkezik.

5fingers kilátó, Obertraun

Az 5fingers kilátóhely a Dachstein-Krippenstein felvonó hegyállomásának közvetlen közelében található és egy tanösvényen keresztül közelíthető meg. Az emberi kezet mintázó attrakció nyolc méter hosszan nyúlik ki a 400 méter magas, függőleges sziklafalból, ezzel fantasztikus kilátást biztosítva az UNESCO világörökséghez tartozó Hallstattra és a Hallstatti-tóra.

Szállások Hallstatt és Obertraun környékén >>

Silvretta-Hochalpenstraße

A montafoni hegyeken átvezető út legmagasabb pontjához, 2018 méter magasságba kalauzolunk titeket. Ezt a helyet évente közel 400.000 turista keresi fel, nem véletlenül.

Silvretta Hochalpenstrasse

Hiszen a legkedveltebb és leggyakrabban autózott hegyi út Ausztriában, amely a maga 22,3 km hosszával és 34 hajtűkanyarával köti össze Montafontot a Paznaun-völgyben található Galtürrel. A hágóra felérve pedig a Sivretta Stauseehez érkezünk, amely a legmagasabban fekvő, hajózható tó Európában. Az utat a téli hónapokban lezárják, ezért érdemes még az őszi időszakban megcsodálni. Az autóút azonban díjköteles, 14 euró személyautónként.

Tiroli szállások >>

Top Mountain Star

A Wurmkogl hegycsúcsán találjátok Ausztria legmenőbb, és egyik legdrágább kilátópontját, a 3080 méter magasan épült Top Mountain Start.

Top Mountain Star

A Hochgurglban található kilátót kívülről több ezer csillogó Swarovski kristállyal díszítették ki. Napsütésben olyan ez a magaslati pont, mint egy mesebeli építmény. Ezt tetőzve pedig, az épület belsejében egy panorámabárt alakítottak ki, ahonnan 360 fokos körpanorámával csodálhatjátok meg egy jó kis koktél mellől az Ötztali-Alpokat.

Szállások a közelben >>

Glocknerblick kilátó

Adott egy 140 méter hosszú függőhíd és egy kecses kilátó, amely acélból és fából készült, oldalról pedig egy átlátszó háló veszi körbe. Ez a korallra emlékeztető kilátóhely különleges kialakításával gondoskodik az izgalmakról. A tömör korallágakról juthattok át a teljesen átlátszó padlórészre, amely Európa legnagyobb bejárható üvegfelületei közé tartozik, s higgyétek el, hogy a magassághoz szokott látogatókat is komoly kihívás elé állítja. Az extrém élmény garantált!

Szállások a közelben >>


Exit mobile version