Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramjaBalatoni élményekBalcsi

5 borterasz, amit idén ne hagyj ki

2 perces olvasási idő

Egyik kedvenc tájunk, a Balaton-felvidék nemcsak csodás természeti és kulturális értékeiről nevezetes, hanem híres bortermelő vidék is. Az itt készülő különleges és minőségi borokat szerencsére nemcsak a boltok polcairól emelhetjük le, de az egyes pincészetek is várnak bennünket borkóstolókkal, isteni falatokkal, nem is beszélve a lenyűgöző panorámáról.

Most ajánlunk 5 kihagyhatatlan borteraszt a Balatonnál, amit legkönnyebben autóval érsz el, és ha már ott vagy, ne siess haza. Válassz egy kényelmes szálláshelyet a közelben, hogy a látogatásra és a borkóstolásra is annyi időd legyen, amennyit csak szeretnél.    

1. Petrányi Pince és Borterasz – Csopak

Csopak egyik legszebb dűlőjében, a Szitahegyen ízélmények tárházával vár egész évben a Petrányi Pince és Borterasz. Fehér, vörös és rosé boraik mellett éttermükben havonta megújuló étlapról választhatunk a helyi termelők szezonális alapanyagainak felhasználásával készülő fogások közül.

A házias, klasszikus ételek mellett gyerekmenü és ínycsiklandozó édességek teszik teljessé a kínálatot. A hab a tortán pedig a gyönyörű balatoni panoráma, és mivel ez a borterasz magasan a hegyen található, kifejezetten autóval érdemes ide jönnöd. A járművet a közelben díjmentesen leparkolhatod. 

5 borterasz, amit idén ne hagyj ki
Petrányi Pince és Borterasz, Csopak

Szállástippek Csopakon:

Csopaki szállásaink teljes kínálata >>

TIPP: Nyerj 7 millió forintos Kia álomautót a Szallas.hu és új hűségprogramjával! 2024. június 17. – augusztus 31-ig játszhatsz. Hű! de jó lenne a vadonatúj Kia Picanto! Játszok >>

2. Csendes Dűlő Szőlőbirtok – Badacsonyörs

A Csendes Dűlő olaszrizlinget, szürkebarátot, hárslevelűt és kéknyelűt termeszt, az utóbbi egy olyan jellegzetes magyar szőlőfajta, mely csak ezen a borvidéken terem. A badacsonyörsi pincészet borteraszán tavasztól őszig várják a látogatókat, akik még kutyusukat is magukkal hozhatják, hiszen kutyabarát vendéglátóhelyre érkeznek.

A borteraszon saját boraik mellé környékbeli finomságokat kínálnak. Lélegzetelállító látványban lesz részed, amikor a teraszon üldögélve, egy pohár bor társaságában letekintesz a Balaton csillogó víztükrére. A Csendes Dűlő borteraszát a badacsonyörsi Hegyalja úton találod, ahová autóval célszerű elindulni. Odafent ingyenesen parkolhatsz.

Igényes szállások a közelben:

Badacsonyörs és környéke még több szép szálláshellyel vár >>

3. Laposa Birtok – Badacsonytomaj

A tradíció és a modern ízlés tökéletes harmóniáját tapasztalhatod meg a badacsonytomaji Laposa Birtokon, amely stílusa és kivételes elhelyezkedése miatt is izgalmas hely. A pincészet főként fehérborokat – többek között olaszrizlinget, szürkebarátot, vagy furmintot – készít, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek.

Ezekből a minőségi italokból kínálnak a Laposa látványos panorámateraszán 3 és 6 tételes borkóstolókat, melléjük pedig hideg gourmet tálak, street food ételek és a Badacsony legjobb burgerei közül válogathatsz. Az eltéveszthetetlen Laposa Borteraszt a Bogyai úton közelítheted meg autóval, szépséges tájon haladva.

Szállástippek Badacsonytomaj környékén:


Még több badacsonytomaji szállás >>

Új Kia Picanto: kis autó nagy kirándulásokhoz: a 7 millió forint értékű, 2024-es, vadiúj Kia Picanto modell platinum felszereltségben, comfort csomaggal, Milky Beige színben vár. Városi kisautó, ami sportos, fiatalos és vagány külsejével, egyedi színeivel és LED-es nappali fényeivel kitűnik a tömegből. Egyedi belső tere pont olyan jól néz ki, mint amennyire kényelmes. Most meg is nyerheted az autót! Megnézem >>

4. Homola Pincészet – Paloznak

Alsóörstől mindössze 7 percnyi autóútra, a Hajnóczy dűlőn nyúlnak el a Homola Pincészet szőlősorai. Ez a hely igazán a nyugalom szigete, ahol kényelmes pihenőszékekben csodálhatod a tájat, miközben a borászat legfinomabb italait – Hajnóczy Olaszrizlinget, Csopaki Kódex Rizlinget vagy Parti Szél cuvée-t – kóstolgatod.

A Homola nagy figyelmet fordít a hagyományőrzésre és kísérletezésre egyaránt, amit konyhaművészetük is igazol. Kínálatuk gerincét a szezonális grillfogások és a klasszikus balatoni ételek adják.

Egész évben tárt kapukkal várják a vendégeket, de ha augusztus elején jársz erre, a látogatást kösd össze a Paloznaki Jazzpiknikkel!
Az eseményen a remek koncertek mellett ugyanis a Homola borait kóstolhatod újra.

5 borterasz, amit idén ne hagyj ki
Homola Pincészet, Paloznak

Lenyűgöző szállások Paloznakon:

Még több remek szállás Paloznakon és környékén >>

5. Folly Arborétum és Borászat – Badacsonyörs

Ha azt gondolnád, hogy egy borászat meglátogatása nem lehet családi program, máris itt a cáfolat! A Folly ugyanis valódi szabadidőparkot hozott létre a Badacsonyörs és Ábrahámhegy között magasodó hegyen, ahol a zamatos borok és isteni ételek kóstolása mellett az árnyat adó faóriások között izgalmas szabadtéri játszóteret vehetnek birtokba a kicsik.

A terület, ahol nemcsak nagy múltú családi borászat, de közel 600 növényfaj is él, vadregényes arborétum, melyet zegzugos utakon járhatunk be, a panoráma pedig felejthetetlen. 2023-ban a Folly Arborétum és Borászat lett Magyarország harmadik legszebb szőlőbirtoka kisbirtok kategóriában, melyhez egész évben érdemes elautózni.

A borászat bejárata előtt fogadóterületet is találsz, ahol a vendégek ingyenesen parkolhatnak.

Szállástippek a Folly Borászat közelében:

Badacsonyörs és környéke teljes szálláskínálata itt vár >>

Forró napokon a legkényelmesebb megoldás, ha autóval indulsz a Balaton-felvidéki borászatok felfedezésére. Akármelyiket is választod, az autózás, a finom borok és a mesés panoráma emlékezetes nyári élményeket adnak majd. 

Badacsony látnivalói >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%