Site icon Szallas.hu Blog

5+1 kihagyhatatlan gasztrohely a Balatonnál


A Balaton környékére érkezőket egész évben számos program, látnivaló, kirándulóhely várja, de egy igazi kiruccanáshoz a helyi fogások felfedezése is elengedhetetlen. Íme 5+1 gasztrohely Balaton ízeinek felfedezéséhez, amit közösségünk tagjai kipróbáltak és jó szívvel ajánlanak. Hab a tortán, hogy a Szallas.hu-s foglaláshoz járó kedvezménykuponokkal számos balatoni étteremben kedvezményes áron fogyaszthattok!

1. Picitmás étterem és Manufaktúra, Balatonszőlős

Az éttermet korábban a Papok Borozójának hívták és most új névvel, de a régi helyen, a megszokott színvonallal várja a vendégeket – azaz csak egy „picitmás”, mint korábban volt. “Ez az egyik kedvenc Balatoni éttermem. Meseszép kilátással, autentikus berendezéssel és helyi alapanyagokból készült fogásokkal várja a vendégeket. Elsősorban hagyományos ételek közül lehet választani, de bármi mellett is döntesz, mindenhez hozzátesznek valami különlegeset. Nem csak egy egyszerű étteremről van szó, hiszen miután jól laktál, nyugodtan heverészhetsz a függőágyakban, élvezheted a kilátást, vagy mehetsz az állatsimogatóba.

Fotók: Hollik Dániel – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

+TIPP: Ha már Balatonszőlősön jártok, érdemes betérni a Kern Pezsgőteraszra is, ahol nem csak pazar kilátás és finom kóstoló vár, hanem lehetőség van részt venni pezsgő workshopon is; elkészítheted és hazaviheted a saját pezsgődet! Ha a közelben foglalsz szálláshelyet, 10 % kedvezményt kapsz a pezsgőkészítés workshop árából >>

Balatonszőlősi szálláshelyek >>

2. Tihany-Apátsági Rege Cukrászda, Tihany

“Ha Tihanyban jár valaki feltétlenül ajánlom, hogy térjen be a Rege Cukrászdába egy finom sütire, limonádéra vagy valamilyen levendulás kézműves termékre. A cukrászda 60 éve működik, remek kilátás nyílik a teraszról.”

Fotók: Beszteri-Ancsák Daniella – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Tudtad?: Ha a környéken foglalsz szállást, akkor a foglaláshoz járó kedvezménykuponnal 10% kedvezményt kapsz a számla végösszegéből! >>

Tihanyi szállások >>

3. Taberna Infinito Étterem és Tapas Bár, Kisapáti

“Kisapátiban található a Balaton legjobb tapas étterme, legalábbis véleményem szerint. A Taberna Infinito Étterem és Tapas Bár a Szent György-hegy oldalában kapott helyett, innen lélegzetelállító kilátás nyílik a Badacsonyra és a tanúhegyekre. Ugyanakkor elhelyezkedéséből fakadóan csak a bátraknak ajánlom a sétát, de kocsival kényelmesen megközelíthető. Az ételek isteniek, különféle tapasokkal és spanyol finomságokkal várják a vendégeket. Én a 2 fős tapas menüt nagyon ajánlom.”

Fotók: Varga Nóri – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Jó tudni: Az étterem négylábú-barát, és 20 % kedvezményt ad a számla végösszegéből, a kedvezménykuponnak hála, amit a Szallas.hu-s foglaláshoz kaptok!

Kisapáti szállások >>

4. Egy Csipet Nádas, Siófok

“Siófokon is lehet csendes, madárdalos éttermet találni. Az Egy Csipet Nádas egy eldugott kis gasztrokuckó a Balatonnál, ahol elbűvölő erdei környezetben falatozhatunk. Teljesen egyedi hangulata van a helynek, az ételeket pedig mind ízek, mind tálalás terén művészi igénnyel állítják össze. Egyébként elég rövid az étlapjuk, inkább bisztrós jellegű, de minden héten előrukkolnak valami új finomsággal. Ha pezsdítőbb ízkalandra vágysz a strandos lángosnál, itt biztosan megtalálod. Érdemes előre foglalni, a házi limonádét pedig kötelező kipróbálni! 😁”

Fotók: Vámosi Brigitta – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Szállások Siófokon >>

5. Kedvesem Bisztró, Balatonlelle

“A déli parton az egyik kedvenc éttermem a Kedvesem Bisztró. Jó alapanyagokkal és ízekkel dolgoznak. Mi kacsamáj patét, szűzérmét burgonyafánkkal és a túrógombócot kóstoltuk meg, mellé bodzaszörpöt és limonádét ittunk. Minden isteni finom volt. Az édesszájúaknak kötelező megkóstolni a túrógombócot, én itt ettem a legjobbat eddig! Az étteremből az Óriáskereket is lehet látni, így vacsi után egy kellemes sétával meg is nézhetjük. Este, kivilágítva a legszebb.🎡”

Fotók: Egerszegi Fanni – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Szállások Balatonlellén >>

+1 Liliomkert piac, Káptalantóti

“A Liliomkert piac Káptalantóti felett, a Káli-medencében található a Balaton-felvidéken. Hatalmas területet foglal el a piac, így bőven jutott hely mindenféle hasznos, érdekes vagy finom portékának. Lehet enni-inni, borozni, reggelizni, helyi termelőktől különféle ételek vásárolni és kóstolni. De ugyanígy megtalálhatóak a csetreszek és az antik tárgyak és bútorok is szép számmal. A belépés díjtalan, a parkolásért van ahol kell fizetni, de lehet találni nem fizetős részeket is. A piac minden vasárnap 7 – 14 óráig várja a látogatókat. Nem csak koránkelőknek (én sem vagyok az), ezen a piacon nem kell attól tartani, hogy délután már csak üres asztalokkal lehet találkozni.”

Fotók: Varga Nóri – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Káptalantóti szállások >>

Neked melyik a kedvenced? Te melyik hellyel egészítenéd ki a listát? Oszd meg velünk Facebook csoportunkban!

A balatoni éttermek listája persze hosszan folytatódhatna még, ezek csupán a mi kedvenceink voltak. Válasszatok egy szimpatikus balatoni gasztrohelyet, és keressétek fel a magyar tengert, egyetek-igyatok, pihenjetek, és osszátok meg velünk is, melyik a legszuperebb! Balatoni szálláshelyek >>

Balatoni gasztrohelyek Nektek:


Exit mobile version