Site icon Szallas.hu Blog

7 alig ismert látnivaló Magyarországon, amitől biztosan tátva marad a szád!


Mindig lelkesen kutatod, hol található olyan alig ismert látnivaló Magyarországon, amely bámulatos panorámával, esetleg természeti vagy történelmi kincsekkel vár? Az alábbi 7 hely mindenképpen kerüljön fel a bakancslistádra, garantáltan élvezni fogod az itt töltött időt!

Zalahaláp – Fedezd fel a Totem egyik forgatási helyszínét!

Hazánk egyik népszerű kalandreality műsorának, a Totemnek a forgatása hazai helyszíneken történt, Zalaháp közülük az egyik. Ha erre kirándulsz, mindenképpen vedd célba a Haláp-tanösvényt, amely egy 3 km hosszú, könnyen járható út a Haláp-hegyen. 

A tanösvény 10 állomása erdős, és sziklás részeken visz végig, a legszebb része a kilátó, ahonnan 360 fokos panoráma tárul a látogatók szeme elé. 

Szállások a közelben >>

Haláp-tansövény

Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont alig ismert látnivaló Magyarországon, lehetőséget ad arra, hogy olyan időutazáson vegyél részt, amiről korábban talán csak álmodoztál. 

Megtekintheted a 17 millió évvel ezelőtti Ipolytarnócon élő ősállatok lábnyomait, melyet egy vulkánkitörés konzervált, a miocén erdőben pedig eredeti méretükben találkozhatsz a medvekutyával, az ősvízilóval és az ősmenyéttel is. A Látogatóközpont geológiai tanösvényén 3D-s vetítés vár, a vezetett túra időtartama nagyjából 60-80 perc.

Foglalj szállást a környéken!

Ősvíziló, Ipolytarnóc

Tudtad, hogy Vácnak is volt saját vára?

A Dunakanyar várai közül biztosan ismered a visegrádi várat, az esztergomi várat, vagy éppen Nógrád várát, ám talán nem is tudtad, de Vácnak is volt annak idején saját vára. Ez a dunai közlekedés fellegvára volt, innen tartották szemben a vízi közlekedést. 

A váci vár 1684-ben semmisült meg, maradványait a váci Duna-parton lehet megtekinteni, a régészeti feltárások még a mai napig tartanak.

Szállások Vác környékén

Váci vár maradványa

Nádasd közelében jársz? Tekintsd meg a XI. századi Rotundát!

A Nádasdon található Rotunda egyedülálló építészeti értékünk, amely a XI. században épült, és 1664-ben pusztult el. Az építmény különlegessége a keleti falszakaszba mélyített, ívelt fülkeoltár, az északi oldalán épült lakótoronyba nyíló kőküszöbös kapu, és a torony keletre nyíló külső kapuja. 

Egy gyalogos-, vagy biciklitúra során érdemes megállni a nádasdi állomáson, a Rotunda ugyanis a templomkertben található, ahol számos más értékes egyháztörténeti emlékünk is megtekinthető.  

Szállást keresel a környéken?

Rotunda, Nádasd

Ismerkedj meg Óbánya bámulatos természeti kincseivel! 

Az Óbányai-völgy Mecseknádasd közelében fekszik, és igazi bakancslistás úti cél azok számára, akik szeretnek az erdőben kirándulni, kedvelik a friss levegőt, és alig várják, hogy felfedezzék a környék természeti értékeit. 

Az Óbányai-völgyben a Ferde vízesés, a Csepegő szikla, a Cigány-hegyi kilátó, és a Bodzás-forrás kihagyhatatlan látnivaló, melyet akár gyerekekkel is célba lehet venni. 

Szállások Óbánya közelében

Ferde vízesés, Óbánya

Ha szeretitek a vízeséseket, akkor ezeket is látogassátok meg:

Járd körbe Pilisszentléleken a pálos kolostorromokat!

Pilisszentlélek Esztergom közelében fekszik, itt találhatóak az egykori pálos kolostor romjai, melyek napjainkban csak az épület alapjait engedik láttatni. A pálosok IV. Béla királytól kapták 1263-ban a területet, melyen 1287-ben kápolna és kolostor épült. A kolostort soha nem fejezték be véglegesen, formájáról annyit tudni vélünk, hogy egykor feltehetően emeletes lehetett. 

Az épület Esztergom török kézre kerülése után elpusztult, napjainkban alig ismert látnivaló Magyarországon. 

A legjobb szállások a környéken

Pilisszentlélek, pálos kolostorrom

Ha a közelben kirándulnátok még, akkor mutatunk pár tippet:

Gyere Tatára, és nézd meg az Angolparkban a Műromokat! 

A tatai Angolpark északi részén, a tó közelében állnak a Charles Moreau által tervezett romantikus Műromok, melyek igazi romok felhasználásával épültek. A területre egy kőhídon kelhetünk át, a romok különlegessége, hogy a vértesszentkereszti román kori apátság oszlop- és pillérkötegei, illetve domborműves római sírkövek is beépítésre kerültek. 

A Műromokat szabadon és ingyenesen lehet látogatni, a sétát érdemes összekötni az Angolpark más látnivalóinak (Esterházy hajdani nyári lak, Török mecset, szabadtéri színpad, Cseke-tó) felfedezésével. 

Foglalj szállást Tatán!

Tata, Angolpark, Műromok

Tárt karokkal vár a 7 alig ismert látnivaló Magyarországon, a Szallas.hu kínálatában ráadásul remek közeli szálláshelyekre bukkanhatsz!  

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version