Site icon Szallas.hu Blog

7 elbűvölő falu Lengyelországban, amiről talán még sosem hallottál


A legtöbb turista Lengyelország népszerű városait, hegyeit és tavait veszi célba. Te is általában ezeket az úti célokat keresed? Pedig számos olyan apró, csodaszép falu rejtőzik az országban, amelyekben sétálva úgy érezheted magad, mintha egy mesébe csöppentél volna! Ismerd meg a lengyel falvak báját, merülj el az élményekben, és nevezz be velünk egy kalandos sétára a parányi házak között! Következzen 7 elbűvölő falu Lengyelországban, amit muszáj felfedezned! 

Ezekre a szokásokra figyelj, ha Lengyelországban jársz >>

Az egyik elbűvölő falu Lengyelországban: Zalipie

Szymbark – Keresd fel a világ első fordított házát! 

A Szymbark nevű falu Lengyelország egyik különleges települése, amelynek legnépszerűbb látványossága egyértelműen a világ első fejjel lefelé épített háza.  Az épület 2007-ben készült el, és alaposan megtréfálta a kivitelezőket is, akik ötször annyi idő alatt készítették el a házat, mint amennyi idő egy hagyományos ház építéséhez szükséges. 

A múzeumként funkcionáló épületet te is megtekintheted, ha itt jársz, ha pedig Magyarországon keresel hasonlót, látogass el a siófoki, vagy a hajdúszoboszlói Fordított Házba! 

A legjobb szálláshelyek Szymbark környékén >>

Szymbark

Zalipie – A virágba borult házak otthona 

Listánkon egyértelműen Zalipie a leghíresebb falu, a turistáknak köszönhetően az elmúlt években ellepték a közösségi oldalakat a faluról készült posztok. Zalipie a virágokkal díszített házaival egy valóságos turisztikai attrakció, ráadásul a virágdíszítés nem csak a házakon fedezhető fel, de a hidakat, kutakat, sőt, még a kutyaházakat is ellepik ezek a motívumok. 

A községet busszal is megközelítheted a közeli Tarnówból, Krakkótól pedig 1,5 órás autóútra fekszik. 

Foglalj szállást Zalipie környékén >>

Kokoszkowy – Várnak a virágzó repcemezők! 

A településen alig 1000 fő él, mégis érdemes felkeresned. Repcevirágzáskor végtelen hosszú, sárga repcemezők várnak, amelyből a helyi gazdák repceolajat készítenek. A repcemezők a fotósok kedvencei, de ha nem vagy profi fényképész, itt akkor is remek képeket készíthetsz. 

A másik helyi látványosság a falu temploma, amely a 14. században épült, és Szent Borbáláról nevezték el, aki a bányászok, kohászok, tüzérek, építészek, tűzszerészek, ágyú- és harangöntők védőszentje.

Népszerű szállások Kokoszkowy közelében >>

Nieciecza – Bakancslistás hely a lengyel foci kedvelőinek!

A Ludowy Klub Sportowy Nieciecza egy lengyel labdarúgócsapat, a klub székhelye Nieciecza településen van. Bár a faluban csak 750 állandó lakos él, a csapat 2015-ben a lengyel első osztályban játszott, narancssárga-kékszínekben. 

A csapat hazai stadionja, a Stadion Bruk-Bet, amely 2262 főt képes befogadni, ami azt jelenti, hogy háromszor annyi szurkolót, mint ahányan valójában a településen élnek. Ha kedveled a focit, biztosan örömmel látogatsz majd el a községbe! 

Fedezd fel a környék legjobb szállásait! >>

Zakrzewo – A blues zene szerelmeseinek kedvenc faluja

A kis lengyel falu egy gyönyörű tóval és egy bájos templommal is büszkélkedhet, de sokan mégis a Blues Express néven ismert rendhagyó fesztivál miatt látogatnak ide. A Blues Express Poznańból indul és Zakrzewoban ér véget. A fesztiválozók egy különleges vonattal utazhatnak, és közben hat helyszínen hallgathatják meg a koncerteket. 

A falu Európa minden tájáról vonzza a blues rajongóit, ezért ha még nem jártál itt, de kedveled ezt a zenei műfajt, ideje felírni Zakrzewo nevét a bakancslistádra! 

Foglalj szállást Zakrzewo közelében>>

Zakrzewo Palota

Złotokłos – Ahol a fenségek Złotokłos kekszek készülnek

Złotokłos egy kis falu nem messze Varsótól, amely arról híres, hogy itt található Lengyelország leghíresebb kekszgyára. A Złotokłos kekszek az egész országban népszerűek, a helyiek pedig nagyon büszkék a gyárra, ahogyan a focipályájára is, ahol a helyi csapat edz. Tárazz be kekszekből, ha itt jársz! 

A legjobb szállások Złotokłos környékén >>

Fedezd fel Równia híres templomát! 

Równia egy falu Délkelet-Lengyelországban, amely a 18. század elején épült templomáról híres. A rendhagyó kinézetű templom a falu szélén áll, az épület a turisták nagy kedvence, ám látogatás előtt mindenképpen érdemes utána járni, hogy látogatható-e. 

Równia közelében szállnál meg? >>

Równia

Kiknek ajánljuk a lengyel falvak felkeresését?

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy felfedezd Lengyelország rejtett kis településeit, foglalj szállást magadnak a szallas.hu kínálatából! >>

(fotók: shutterstock)


Exit mobile version