Site icon Szallas.hu Blog

7 romantikus étterem nyáresti randira


Hamarosan ránk köszönnek a balzsamos nyári esték, amikor az egyik legjobb program a párunkkal kiülni egy romantikus étterem teraszára. Persze, kinek mi a romantikus? Lenyűgöző panoráma, elegáns enteriőr, élőzene, esetleg eldugott kis sarok a fák alatt? Ezekre mind találtok példát a listánkon! Bár nehéz válogatás volt, mert minden városban akadnak hangulatos éttermek, most mutatunk közülük hetet, ahová randit szervezhetünk!

Romantikus kis zug a budapesti Széchenyi Kertvendéglőben

7 romantikus étterem Magyarországon

1. Művész étterem és bisztró, Szentendre

Szentendre belvárosa már eleve romantikus hangulattal rendelkezik, és ez alól a város szívében elhelyezkedő Művész Étterem sem kivétel. A bisztró kiülős része a Fő Térre vezető egyik macskaköves, szűk utcán található, eldugott, ám mégis központi helyen. Hazai ízek és húsok széles választéka vár, de vegetáriánus, glutén- és laktózmentes ételekre is számíthatunk. Sőt, önkiszolgáló grillkonyha is működik! A bájos környezet mellett a hangulatról élőzene gondoskodik, tavasztól őszig pedig hétköznap esténként fényfestéssel kedveskednek a vendégeknek. A zenés, romantikus vacsora után pedig hol máshol lehetne andalogni egyet, mint a közeli Duna Korzón?

TIPP: A szállás.hu-n foglalók az éttermi számla végösszegéből 10% kedvezményt kapnak!

Fényfestés a Művész étterem falán

2. Tüke Borház, Pécs

Romantikus vacsora egy finom borral és egy grillezett pisztránggal a Mecsek oldalában, Pécs felett, panorámával… jól hangzik, igaz? A Tüke Borház ilyen gyönyörű környezetben, a Mecsek lankáin helyezkedik el, ahol a pécsi szőlő is terem. Ennek megfelelően az étterem elsődleges kínálata a környékbeli, minőségi bor, de azért meleg ételekből is válogathatunk. A légkör családias, a teraszról pedig csodás kilátás tárul elénk – nem csupán a városra, de jó időben még akár a messzi, horvát hegyeket is megpillanthatjuk! Csendes, nyugodt romantikára tökéletes választás.

TIPP: A szállás.hu-n foglalók az éttermi számla végösszegéből 10% kedvezményt kapnak!

A Mecsek oldalában, zöld, panorámás környezetben találjuk a Borházat

3. Glorius Étterem, Makó

Az étterem az 1920-as években épült, és ennek megfelelően az előkelő belső tér a 20-as évek luxusát idézi. Az enteriőr mellett az étlap is gondokosik az exkluzivitásról, hiszen különleges ízvilágú fogásokat is rendelhetünk. A kellemes zenének a fényeknek köszönhetően romantikus hangulatban nincs hiány, főleg, ha kiülünk a teraszra az árnyékot adó fák alá, és ott iszunk meg egy minőségi bort. Az elegancia és a békeidők atmoszférája igazán egyedivé varázsolja ezt az éttermet!

TIPP: A szállás.hu-n foglalók az éttermi számla végösszegéből 10% kedvezményt kapnak!

Fények és Art Deco stílus a Glorius Étteremben

Szállástipp: Grand Glorius Hotel, Makó ****

4. Belga Étterem és Söröző, Debrecen

A debreceni nagytemplomtól egy kőhajításnyira található ez a roppant hangulatos étterem. Finom belga sörök és steakek széles választéka vár, de az étlap húsmentes részlegével a vegetáriánusokra is gondoltak. Ráadásul a nemzetközi ételek mellett a magyaros ízeket sem kell mellőznünk. Mivel a város szívében található, és rendelkezik kinti terasszal, tökéletesen megfelel arra, hogy egy kellemes nyári estén kiüljünk és magunkba szívjuk a nyüzsgő debreceni éjszakát. Főleg, mivel jó időben, hétköznap esténként élőzenei aláfestés mellett vacsorázhatnak a vendégek!

TIPP: A szállás.hu-n foglalók az éttermi számla végösszegéből 10% kedvezményt kapnak!

Belga Étterem és Söröző

5. Panoráma Étterem, Visegrád

Háttérnek jöhet a Dunakanyar és a Visegrádi-hegység? Ez a panorámás éttermek között az egyik abszolút listavezető, hiszen a magasból csodás kilátásban gyönyörködhetünk a vacsoránk mellett. Ezért jó időben mindenképp üljünk ki a teraszra, de rossz idő esetén sem kell lemondanunk a pazar látványról a hatalmas üvegfalaknak köszönhetően. A benti rész direkt úgy lett kialakítva, hogy azt az érzetet keltse, mintha a szabad ég alatt étkeznénk. A választék hagyományos ízekben gazdag, kiemelkedő hal-és vadspecialitással. Az étterem a négycsillagos Silvanus Hotelhez tartozik, ami szintén remek hétvégi kikapcsolódást nyújt wellness-részlegével és a lenyűgöző környezettel. Viszont az éttermet nem csak szállóvendégek használhatják!

Gyönyörű a panoráma az étteremből

Szállástipp: Silvanus Konferencia és Sport Hotel Visegrád ****

6. Széchenyi Kertvendéglő, Budapest

A Városligetben, a Széchenyi Fürdő mellett találjuk ezt a romantikus hangulatú, közkedvelt éttermet. Először 1927-ben nyitották meg, és az étterem belső tere a mai napig tükrözi a századforduló atmoszféráját. Mivel a turisták körében is népszerű hely, nemzetközi fogások közül is bőven válogathatunk, persze a tradicionális konyha mellett. Az étterem minden időjárási viszonylatban kényelmesen látogatható; nyáron fedett terasszá alakul, télen pedig a burkolat alatt lévő meleg termálvíz fűti fel a hőmérsékletet. A festői környezet adott, az impozáns épületnek és a zöld ligetnek hála.

TIPP: A szállás.hu-n foglalók az éttermi számla végösszegéből 20% kedvezményt kapnak!

7. Erzsébet Királyné étterem, Gödöllő

Elegáns környezet, a monarchia korszakát idéző étterem, bőséges, ízletes fogások; talán így lehetne a legjobban összefoglalni az éttermet, ami az Erzsébet Királyné Szállodához tartozik. Ettől függetlenül bárki betérhet egy ebédre, vacsorára vagy éppen desszertre – ez utóbbiról a Kávézó részleg finom süteményei gondoskodnak. Az ételek között a hagyományos és a különleges ízeket is megtaláljuk. Az étterem a központban, a főtér mellett található, kinti terasza az épület belső udvarára néz. Mindössze 3-4 percre található a Gödöllői Királyi Kastélytól, így egy romantikus sétával is összeköthetjük a vacsorát!

Erzsébet Királyné Szálloda étterme

Szállástipp: Erzsébet Királyné Szálloda, Gödöllő ***+superior

Szervezzétek a következő randit valamelyik romantikus étterembe, és fedezzétek fel a környéket is! Tovább a szállás.hu oldalára >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version