Site icon Szallas.hu Blog

8 bájos falusi szálláshely – kézműves finomságokkal, piacozással és vidéki programokkal!


Kóstoljatok bele a kézműves finomságokból összeállított reggelikbe, keressétek fel a színes portékákat árusító termelői piacot, nevezzetek be egy disznótorra, pálinkázásra vagy válasszatok a többi szuper programajánlatunk közül! Természetesen remek falusi szálláshelyeket is kerestünk nektek a kalandok mellé, ahol utánozhatatlan vidéki vendégszeretetben lesz részetek hazánk gyönyörű településein!  

1. Tekeress Vendégház, Káptalantóti

A messzi földön híres káptalantóti Liliomkert Piac kézműves portékáival, nyalánkságaival, régiségeivel minden vasárnap tárt kapukkal vár benneteket.

Foglaljatok szállást az innen 5 percre fekvő 2 szobás, 6 férőhelyes, családias hangulatú, és gyerekbarát Tekeress Vendégházba, ami egy kellemes vidéki porta minden báját magán hordozza! Borozgassatok bátran a hangulatos kertben is!

2. Hársfa Apartmanház, Salföld

Karnyújtásnyira a kiállítást és állatsimogatót is rejtő Salföldi majortól lelhettek rá az 5 barátságos apartmant magába foglaló Hársfa Apartmanházra, ahol szívélyes és kedves vendéglátók lesik minden kívánságotokat. Grillezzetek, bográcsozzatok, süssetek szalonnát és élvezzétek a tökéletes nyugalmat a Káli-medence egyik legautentikusabb szálláshelyén!

3. Kerca BioFarm, Kercaszomor

Az Őrség szívében, a kercaszomori Kerca BioFarmon lombkuckóban, valamint fa- és parasztházakban is tölthetitek az éjszakákat egy lenyűgöző, 10 hektáros lovasbirtokon. A mesés természeti környezetben található, kényelmes házikókhoz kültéri medence is tartozik. Ha szeretnétek, akkor a helyi alapanyagokból összegyűjtött reggeli kosár fantasztikus ízeit is megkóstolhatjátok, ami erőt ad majd a lovagláshoz!

4. Lankás Vendégház, Hollókő

Mintha a múltba csöppennétek, úgy jártok-keltek majd Hollókő utcáin, ahol az Élményfonó Kézműves Műhelyben az egész család izgalmas foglalkozásokon vehet részt. Szerencsére, innen csak egy ugrás az 5 fős Lankás Vendégház, melyben a modern és autentikus megoldások is jól megférnek egymás mellett. Tévé ugyan nincs, de internetkapcsolat természetesen biztosított, illetve sok társas is a rendelkezésetekre áll. 

Hagyományőrző programok és látnivalók Hollókőn >>

5. Falusi Patika Tisza-tó Vendégház, Tiszaszőlős

A XIX. századi vidéki mindennapokat testközelből ismerhetitek meg a Falusi Patika Tisza-tó Vendégházban. A korhű bútorok, a szabadtéri sütögetési lehetőségek, a dézsafürdő, illetve a pálinka kóstolóra hívogató pincehelyiség különleges élményt nyújtanak. Emellett Falusi Disznótoros Hétvégéket is rendeznek ősztől tavaszig, amit egyenesen vétek lenne kihagyni! 

Pálinka kóstoló

6. Kacika Vendégház, Ligetfalva

Tiszta, rendezett, takaros kis portát ismerhettek meg a ligetfalvai Kacika Vendégházban, melyhez fedett terasz tartozik. Innen akár szemmel is tarthatjátok az árnyas fákkal tarkított, udvaron fogócskázó gyerekeket. Ha nyáron érkeztek, akkor a korongozást és a gyapjú nemezelést is kipróbálhatjátok. Egy kis wellnessért pedig elég átruccanni a pár km-re innen fekvő Kehidakustányra vagy Hévízre!

Korongozás

7. Bier-Lak Vendégház, Orfű

Trombitáljátok össze a családot vagy a barátokat, mert a 12 fős orfűi Bier-Lak Vendégházban medencével, jakuzzival, szaunával és igény esetén hűtött sörrel készülnek a foglalásotokra az extra kedves házigazdák! Látogassatok el az Orfűi Malmokhoz, ahol szuper vezetett túrák és finom ínyencségek vesznek le a lábatokról!

8. Banditanya Vendégház, Mórahalom

Töltsétek a szabadság perceit egy búbos kemencés, tündéri parasztházban, melynek 2 szobájában összesen 4-en fértek el! A szépen karban tartott udvaron lengőteke, hinta, trambulin és egy csúszdás lombház is helyet kapott. A közeli Rétesház elképesztő finomságait pedig autóval 5 perc alatt elérhetitek innen.

Falusi szálláshelyek és vidéki élmények:

További falusi szálláshelyeket találtok itt >>

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

(Képek: Szallas,hu, shutterstock)


Exit mobile version