Site icon Szallas.hu Blog

8 varázshely Budapesten – Harry Potter rajongók, figyelem!


Ha ti is évek óta várjátok, hogy megérkezzen a leveletek a Roxfortból, akkor a következő varázslatos helyekre mindenképpen érdemes ellátogatnotok. Olyan éttermeket, kávézókat és kiállításokat gyűjtöttünk össze, ahol pontosan úgy érezhetitek magatokat, mintha a 9 és ¾-ik vágányon felszálltatok volna a vonatra, és elutaztatok volna a varázslóvilágba. Hagyjátok magatok mögött a muglikat, és élvezzétek ki a mágiát!

Varázshelyek Budapesten, amiket a Harry Potter rajongók imádni fognak

The Magic

Amint beléptek a The Magic varázsvilágába, amerre csak a szemetek ellát, varázstárgyakat, misztikus ereklyéket és varázslények szobrait láthatjátok. De ez még csak a kezdet! Mágikus fogásokat, káprázatos desszerteket és füstölgő bájitalokat szolgálnak fel nektek a körülöttetek sürgő-forgó boszorkányok.

Az elvarázsolt, modern gasztrotrendekhez igazított fogások ráadásul titkos összetevőket is tartalmaznak. Az étlapon Merlin Lakomájától kezdve a Boszorkánysalátán és a Sárkánytűz Burgeren át az Édes Mandragóráig mindent megtaláltok. Ha pedig megszomjaztok, Szépségelixírt, Szerelemfőzetet vagy Vajsört is választhattok.

The Magic II

A The Magic nagy sikere után egy másik helyszínen is várja a boszorkányokat, varázslókat és muglikat a The Magic II. Ez a varázskastély (is) egész nap ízletes fogásokkal, brunch ételekkel, rengeteg mágikus nyalánksággal és különleges bájitallal halmozza el a betérő vendégeket. Itt garantáltan kizökkenhettek egy kicsit a szürke hétköznapokból, és úgy érezhetitek magatokat, mintha éppen a Roxfortban vacsoráznátok.

Repülő Seprű élmény és Varázskávézó

A Harry Potter-filmek varázslóvilágát idéző kávézóban színváltoztató italok és hidegen füstölgő kelyhek biztosítják a mágikus hangulatot. A bűvös ételek és italok mellett állandó és időszakos programok, többek között játékok, kvízek, kézműves csomagok is várnak rátok, így garantált a felejthetetlen élmény, ha egyszer betértek ide.

Megkóstolhatjátok többek között A magyar füstölgőt, a Zöld rengeteget, desszertként pedig a Repülő Seprű féle mindenízű cakepopot is kipróbálhatjátok. Ha pedig innátok valamit, az Unikornis limonádéval vagy a Nem ártó szurok szándékkal nem lőhettek mellé!

Könyvbár & Restaurant

Előfordult veletek már valaha, hogy egy jó könyv olvasása közben a leírt ételek zamatát szinte a szátokban éreztétek? Ha szerettétek volna megkóstolni Harry Potter sütőtökös derelyéjét vagy a vajsört, akkor ezt a gasztro-élményt ne hagyjátok ki, itt ételekben testesülnek meg kedvenc olvasmányaitok!

A Könyvbárban a hagyományos étlap és italválaszték mellett ugyanis néhány hetente változó, könyvek ihlette ételeket kínálnak kóstolásra. Plusz pont, hogy a Harry Potter menüt kérhetitek vegetáriánus és gluténmentes változatban is!

Vault51 Gamer Bar

Ha imádjátok a kalandokat és a játékokat, a Vault51 lesz a tökéletes Harry Potter-menedék a számotokra! A Gamer Bar két szinten, hat tematikus teremmel várja a vendégeket, akik társasozhatnak, valamint konzoljátékokat is kipróbálhatnak.

Az itallapról több mint 50 féle tematikus koktélkülönlegesség közül választhattok, az étlapról pedig igazi street foodokat rendelhettek. A Százfűlé főzetet vagy a tüzes Főnix koktélt ne hagyjátok ki!

Neverland Bar & Escape Room – Harry Potter Szabadulószoba

A Harry Potter ihlette szabadulószoba mágikus falai garantálják a felejthetetlen élményeket: mindegy, hogy barátokkal, munkatársakkal vagy családdal érkeztek, eddig fel nem fedezett, varázslatos képességekkel fogtok távozni. Itt végre megkezdhetitek a tanulmányaitokat varázslótanoncként- sőt, egészen pontosan egyből az iskola végső kihívásához érkeztek.

A varázslóvilág biztonsága rajtatok múlik: meg kell szereznetek egy veszélyes bájital receptjét, ami ha gonosz erők kezébe kerül, annak végzetes következményei lehetnek. Ha sikerrel jártok, csodás jutalomban részesültök!

Illúziók Múzeuma

Az Illúziók Múzeumában ti is részesei lehettek a varázslatnak! Optikai csalódások széles tárháza várja az érkezőket, ahol többek között a Fordított szobába, a Végtelen szobába és az Örvénylő alagútba is ellátogathattok. Figyeljetek oda, mert itt semmi nem az, aminek elsőre látszik!

Tipp: Ahhoz, hogy sorban állás nélkül megússzátok a kalandot, célszerű előre időpontot foglalni

Illúziók Múzeuma, Budapest

House of Houdini

A House of Houdini minden idők legnagyobb szabadulóművészének, a magyar származású Harry Houdininek állít emléket. A ház Houdini ritkán látható, nevezetes tárgyait őrzi, az eredeti darabok, mint például Houdini bilincsei mellett kiállításra kerültek az Adrien Brody főszereplésével hazánkban forgatott Houdini című film eredeti kellékei is.

A látogatók továbbá élő bűvészműsorra és interaktív élményekre is számíthatnak, a kaland végén pedig Houdini árnyéka mellett készíthetnek fényképet. Ha szerencsétek van, akkor Houdini egy soha nem látott trükkel is meglep titeket!

Szállást kerestek Budapesten? ITT böngésszetek tovább! >>

Ha pedig varázslatos helyen szeretnétek megszállni, akkor íme 4 Harry Potter hotel a világ minden tájáról >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com)


Exit mobile version