Site icon Szallas.hu Blog

A 4 legjobb program Márton napra


A régi idők szokása szerint a Márton nap a mezőgazdasági munkák befejezését és a gazdasági év lezárását jelentette. Ezen a napon libát ettek és koccintottak az újborral. Ha szeretnétek feleleveníteni a népszokásokat, nézzétek meg milyen programokat gyűjtöttünk össze nektek erre a napra. Íme 4 féle szuper program Márton napra!

A legjobb wellness program Márton napra

Márton napi vigasság az Igali-Gyógyfürdőben – 100 Ft a belépő*! 

November 10-én vasárnap megéri ellátogatni az Igali Gyógyfürdőbe, hiszen hihetetlen kedvezményekkel készülnek a jeles napon.

Az első 100 vendéget welcome ajándékokkal várják: egy libazsíros szendvicskóstolóval és egy pohár új borral.
*A fürdőzésnovember 10-én szinte ingyen van, 100 Ft a belépőjegy a napon Márton nevű vendégeknek, akik a személyigazolványuk bemutatásával tudják kedvezményüket érvényesíteni.

Különleges program Márton napra csak az Igali fürdőben:

Helyi büfékben/éttermekben egész nap Márton napi finomságok kaphatók
11:00 és 14:00 órakor Aquafitness a belső termál medencénél
13:00 – 17:00-ig Márton napi medencebál a Forever Duo-val
(zenés fürdőzés a külső termál medencéknél)

Fotó: Igal Gyógyfürdő honlapja
Fotó: Igal Gyógyfürdő honlapja

Belépőjegy árak az Igali Gyógyfürdőbe

Normál
Felnőtt  /20-60év/
Szépkorú /60 év felett/
Ifjúsági /6-20 év/
Gyermek /6 év alatt/
Márton nevű vengégek november 10-én
2.350 Ft
1.950 Ft
1.750 Ft
Ingyenes
100 Ft
Családi jegy (minimum 3 főre és 6-14 év közötti gyermekkel érkezőkre érvényes) 
Egész napos családi belépők:
1 Felnőtt 2 gyermek  3.900 Ft
2 Felnőtt 1 gyermek  5.300 Ft
2 Felnőtt 2 gyermek  6.100 Ft
2 Felnőtt 3 gyermek  6.900 Ft
Franciska Portája Igal

Márton napi szállástipp Igalon >>

TIPP: Foglalj szállást Márton napra Igalon és 7 kedvezménykupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Igal és környékére!

A legjobb gyerekprogram Márton napra

Márton-napi Liba Buli A Fővárosi Állatkertben

A Fővárosi Állatkert új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban is főszerepet kapnak ezen a Márton napi hétvégén a libák: lesz libaterelés naponta háromszor, vethettek libalegelőt Gőgös Gúnár Gedeonnak, kézműveskedhettek, készíttek csuhébabát és kis lámpást színes falevelekből.

Márton-napi Liba Buli – Alighanem a legjobb gyerekeknek szóló program Márton napra
Fotó: www.holnemvoltvar.hu

Mindemellett sok újat is tanulhatnak a gyerekek: felelevenítik Márton püspök legendáját, a Márton-napi népszokásokat. Természetesen senki sem marad éhen, hatalmas libalakomát is csapnak Márton-napi csemegékkel a Márton napi program keretében! (sült alma, sült gesztenye, libazsíros kenyér, libapörc, libasült párolt káposztával, ludaskása, libanyak leves, forralt bor, forró tea). Ha már itt jártok, ne hagyjátok ki a Lúdláb torta kóstolót, a Palota Cukrászműhelyben, Lúdas Matyi ajánlásával! 

Az állatkerti belépő érvényes a Holnemvolt Vár területére.

Felnőtt jegy
3.300 Ft
Gyermek jegy 2-18 éves korig14 éven aluli gyermekek csak felnőtt kísérővel látogathatják az állatkertet.2.200 Ft
Babajegy 2 éves kor alatt ( KÖTELEZŐ!)200 Ft
Diák jegy
18 év fölött – érvényes diákigazolvány bemutatása szükséges!
2.500 Ft
Szenior jegy
65 év felettiek részére váltható, fényképes igazolvány bemutatása szükséges!
2.500 Ft
Családi jegy
Két felnőtt és egy (18 éven aluli) gyermek részére
Kiegészítő gyermekjegy minden további gyermeknek: 2.000 Ft.
8.000 Ft

A játékok, attrakciók, a Macskaköves Udvar foglalkozásai és az arcfestés a szokott árakon, zsetonokkal vehetők igénybe.A zsetonautomatánál a bankkártyás fizetés csak Pay Passos kártyával 4000 Ft-ig lehetséges az alábbi egységekben: 200 Ft (1 db), 1000 Ft (5 db), 2000 Ft (10 db), 4000 Ft (20 db). 

Gasztro program Márton napra, ha libát szeretnél enni

“Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tarja a mondás. Ha november, akkor Márton-nap, ha Márton-nap, akkor pedig libahúsból készült finomságok minden mennyiségben!

A Márton-napi fogásokat kóstolhatsz az alábbi gasztro és street food programokon:

Márton-napi Libalakoma Hajdúszoboszlón

Ez a hajdúszoboszlói gasztronómiai események záróakkordja, így kitűnő alkalom, hogy jókat egyetek, igyatok és nagyokat fürdőzzetek Hajdúszoboszlón. Idén novemberben sokadik alkalommal kerül megrendezésre a hajdúszoboszlói Márton-napi torkoskodás. Újbor, rengeteg libából készült étel vár rátok. A borok a legkülönfélébb magyarországi borászatokból érkeznek. De természetesen nem csak evés-ivás, hanem zenés és táncos programok is várnak titeket!

Márton-napi libalakoma egri borcsillagokkal Debrecenben

Eger és Debrecen közös szervezésében 3 napon keresztül hagyományos libaételeket, és zamatos egri borokat kóstolhat, aki Debrecenbe látogat. Egy kis ízelítő, hogy milyen finomságok közül lehet válogatni: lesz libatepertő, libakolbász, ludaskása, kemencés libacomb és libazúza-pörkölt, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Hotel Lycium Debrecen – Szuper szállás Márton napi programokhoz

Márton-napi Vigasságok és Búcsú Bogácson 

Bogács legnagyobb turistacsalogató attrakciója a termálfürdő mellett a hangulatos pincesor, ami idén Márton-nap alkalmából ismét megtelik élettel, és az ízletes borokon túl finom libaételekből is lehet majd válogatni.

Bogácsi szállástippek a Márton napra >>

Szent Márton Újborfesztivál és Libator Szentendrén

Szent Márton-napi népszokások elevenednek meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. Az idei évben a központban a párválasztás áll, így lesz szerelmi jóslás, „Skanzen love túra”, és fonóbeli játékokon is részt vehetünk.

Néhány tudnivaló a „Skanzen love túráról”: a bejárat Információs Pultjánál lehet kérni menetlevelet, ami alapján az egyes állomásoknál pecsétet kapnak a párok. A játék végén a pecséteket a Portékaboltban lehet beváltani valamilyen kis emléktárgyra.

A 4 legjobb program Márton napra, ha szeretsz kirándulni

Károlyi Kastély – Fehérvárcsurgó

November 10-én, Szent Márton éjszakáján különleges programokkal kedveskedik látogatóinak a Károlyi Kastély. A kicsik a sötét kastélyparkban, lámpásokkal világítva kereshetik meg Márton püspök elveszett szamarát. 19-20 óráig a vezetett látogatás során érdemes megcsodálni a kastélyt. November 11-én Márton napi menüvel is készülnek a gasztronómia szerelmeseinek, hiszen a libamájat ezen a napon hiba lenne kihagyni.

A legjobb szállások a Károlyi Kastély közelében>>

A Károlyi Kastély kedvezménye ide kattintva

Szigetvári vár – Szigetvár

Az egykori hagyományokról, legendákról és szokásokról a várkapitány mesél majd november 11-én, a Vitézek termében. Nem maradhat el a borkóstoló sem, hagymás-libazsíros kenyér kíséretében. Lesz Márton napi tűz is és természetesen a nép játékok sem maradhatnak ki, ha a család minden tagja ellátogat Szigetvárra.

A legjobb szállások a Szigetvári vár közelében>>

A Szigetvári vár kedvezménye ide kattintva

Tisza-tavi Ökocentrum – Poroszló

A Tisza-tavi Ökocentrum sem marad ki a hagyományőrzésből. A magyar libafajokat bemutató programok mellett libakvízen mérhetik össze tudásukat a vállalkozó szellemű látogatók. A kicsiknek kézműves foglalkozással és liba-simogatóval is kedveskednek. Érdemes Poroszló éttermeibe is betérni, mert itt is libás finomságokkal várják a betérő vendégeket.

A legjobb szállások a Tisza-tavi Ökocentrum közelében>>

Göcseji Skanzen – Zalaegerszeg

Igazi kellemes, falusias hangulat vár rátok az idén 50 éves Göcseji Falumúzeumban november 11-én. A népszokás szerint a Márton nap a vigasságról és nagy lakomákról szól. A skanzenben folklór programok szórakoztatják a betérőket, de lesz kirakodóvásár, sőt igazi göcseji ételeket, finom borokat és pálinkákat is kóstolhattok.

A legjobb szállások a Göcseji Skanzen közelében>>

A Göcseji Skanzen kedvezménye ide kattintva


Exit mobile version