Site icon Szallas.hu Blog

A legjobb helyek, ahol isteni húsvéti sonkát ehetsz és vehetsz – Lelőhelyek szállásajánlóval


A húsvét nem lehet teljes sonka nélkül. De vajon hol kóstolhatunk vagy vehetünk igazán kiváló minőségű sonkát, amely biztosan minden családtagnak ízelni fog? Összegyűjtöttük neked a legjobb helyeket, ahol nem gyorspácolt, füstaromás, műanyagba csomagolt, hanem hagyományos módon készülő, igazi kézműves sonkát találsz. 

1. Árpás László Sonkamester – Etyek

Cím: 2091 Etyek, Újhegy

Nagyapjának köszönhetően Árpás László már gyermekkorában ismerkedni kezdett a kiváló minőségű sonka készítésének tudományával. A Sonkamester azóta is a tanultak szerint sóz, füstöl, szárít. Sonkáit legalább 12 hónapig érleli. Gondosan választja ki az állatokat is, az Adria partjáról hozza a tengeri sót, válogatott fűszereket használ. Ha tökéletes húsvéti sonkát szeretnél az ünnepi asztalra tenni, telefonon adhatsz le rendelést. 

Árpás László Sonkamester (Fotó: Sonkamester Facebook oldala)

Szállástipp Etyeken: Vagabund Vendégház Etyek

Ha szeretnél fejest ugrani Etyek ínyencségeibe, nem is találhatsz jobb szálláshelyet a Vagabund Vendégháznál. A szállás Újhegyen, a Gasztrosétányon áll, mely helyet ad a híres Etyeki Pikniknek is. 

2. Kiss Húsműhely – Jászberény

Cím: 5100 Jászberény, Réz Kálmán út 4/g.

Kiss Zoltán, a Kiss Húsműhely alapítója nemcsak itthon, de külföldön is komoly tapasztalatokat szerzett arról, milyen sokszínű és változatos is lehet a kolbász- és sonkafélék készítésének módja. Csak adalékanyagoktól mentes, hagyományos módon készült hústermékeket kínál vásárlóinak.

Termékpalettáján sok egyéb mellett pácolt, füstölt combsonka, lapockasonka és tarja is található, de olyan különlegességekkel is szolgál, mint a vargányagombás vagy a pirított tökmagos érlelt kolbász. Ha szívesen megkóstolnád húsáruját, kattints az alábbi linkre a lelőhelyekért >>

Kiss Húsműhely, Jászberény (Kép: Kiss Húsműhely Facebook oldala)

Itt szállj meg Jászberény közelében: Eleven Hotel Jászárokszállás***

Vadonatúj wellness szálloda vár Jászárokszállás szívében, amely tökéletes választás, akár pihenni szeretnél, akár felfedeznéd a közeli Mátra szépségeit. Családok, párok számára egyaránt kínálnak kényelmes, ízléses szobákat, ráadásul babagondozási felszerelést is biztosítanak.

3. DiVin Porcello A Sonkabár, Budapest

Cím: Budapest V. kerület, Apáczai Csere János u.7.

Ha nem csupán a legfinomabb hazai sonkára és felvágottra fáj a fogad, hanem szívesen kipróbálnád a spanyol-olasz kuriózumokat is, egyenesen a származási helyükről, akkor térj be a Sonkabárba! A különféle húsok és sajtok mellett helyben készült pékáruk és minőségi borok is várnak, mindez egy kellemesen mediterrán atmoszférájú helyen.

DiVin Porcello (Kép: DiVin Porcello – A Sonkabár Facebook oldala)

Budapesti szállás: Camille Apartmanhouse Budapest

Szuper design apartmanok várnak Buda szívében, ahonnan csak egy macskaugrás a Duna pesti oldala. A modern és kényelmes szobák között párok és családok is megtalálják a legjobbat.

4. Tibesz-húsbolt, Verőce

Cím: 2621 Verőce, Rákóczi utca 22.

Ha a festői Dunakanyar vidékén kirándulsz húsvétkor, van egy jó tippünk: a Tibeszben saját készítésű, hagyományos receptek alapján készült termékeket kínálnak, a füstölt és kötözött sonkától kezdve a házi sültbabon keresztül a disznósajtig. Adalék, ízfokozó, szója, glutén, tej és gmo mentes áruval várnak. 

Tibesz-húsbolt, Verőce (Kép: Tibesz-húsbolt Facebook oldala)

Szállástipp Verőcén: Duna P’Art Panzió Verőce

Csodálatos dunai panorámában gyönyörködhetsz a folyóparton álló Duna P’Art Panzió vendégeként, mely egy igényes és modern felnőttbarát szálláshely a Dunakanyarban. Náluk azt is kipróbálhatod, milyen élmény egy térben álló kádban ejtőzni. 

5. Husitanya – Kislippó

Cím: 7775 Kislippó, Kossuth utca 36.

Generációk tudását őrzi Jakus István, aki a Husitanya tulajdonosaként kizárólag adalékmentes, hagyományos eljárással pácolt és füstölt szívsonkát, kötözött sonkát, füstölt tarját és hátsó csülköt is készít.

Hogy biztosan a szánk ízének leginkább megfelelő sonkát válasszunk, minden terméküket ingyenesen megkóstolhatják a vásárlók. Személyesen öt helyszínen – Kislippón, Siklóson, Újpetrén, Beremenden és Mohácson – vásárolhatod meg prémium minőségű portékáikat, de lehetőséged van rendelést leadni weboldalukon keresztül is. Ezt a következő linkre kattintva teheted meg >>

Husitanya, Kislippó (Kép: husitanya.hu)

Szállástipp Kislippó közelében: Naturella Panzió Villány

Harmónia és természetesség fémjelzi a villányi Naturella Panzió minden centiméterét. A fehér falak tökéletes egységet teremtenek a dísznövények zöldjével és a bútorok világosbarna famintájával, létrehozva ezzel egy nyugalmat árasztó miliőt. Ha pihentető környezetet keresel, itt foglalj szobát.

6. Várkapitány Mintagazdaság – Sümeg

Cím: 8330 Sümeg, Tóth Tivadar utca 19.

A Várkapitány Mintagazdaság a Hotel Kapitány Wellness Sümeg****superior háttérgazdasága. Egy idilli természetes tó partján fekszik, lakói olyan őshonos állatfajták, mint a mangalica, de a lovagi tornákon szereplő lovak is itt legelésznek.

Kézműves termékeik elkészítése során nagyon fontosnak tartják a hagyományos füstölést, pácolást. Finomságaikat a szálloda Drinkbárjában vásárolhatod meg, így ha a Hotel Kapitány közelében jársz, vagy az ő vendégük vagy, hazavihetsz magaddal egy falat sümegi hangulatot

Várkapitány Mintagazdaság, Sümeg (Kép: hotelkapitany.hu)

Szállástipp Sümegen: Hotel Kapitány Wellness Sümeg****+superior

Ha már fentebb említettük, nem is ajánlhatunk mást, mint Sümeg legnagyszerűbb wellness szállodáját, a Hotel Kapitányt. Wellness részlegén saját termálvizük tölti meg a medencéket, de a kiváló spa élmények mellett történelmi lovasjátékokkal és középkori lakomákkal kedveskednek vendégeiknek.  

7. Húsvéti bárány és sonka vásár 2024 Velence

Az idei vásáron (is) annyiféle finomság közül lehet majd válogatni, hogy felsorolni is nehéz; lesznek bográcsosételek, sültek, pecsenyék, bárány csülök, disznótoros, nyúlpaprikás, és persze sonka minden mennyiségben. Azért a desszert sem marad el, a churros, a minifánk és a kürtőskalács csak néhány példa. A gyerkőcök is nyugodtan jöjjenek, mert lesz mini vidámpark, póni lovaglás, élőzene és arcfestés is!

Velence Korzó

Szállástipp Velencén: Hanga-lak Velence

Ez a 4 fős család befogadására alkalmas stúdió apartman kiváló felszereltséggel rendelkezik, a kávé-és tea bekészítéstől kezdve a mosogatógépig, így szinte otthon érezheted magad. Nagy előnye, hogy bababarát és akadálymentesített is.

8. Pörc- Bisztró és Delikát, Balatonkenese

Cím: 8174 Balatonkenese, Széchenyi u. 1.

A Kocsis család már közel százötven éve foglalkozik hentesáruval, a Delikátban kapható húsokat többnyire saját húsüzemükben dolgozzák fel, így garantálva a kiváló minőséget. Bisztrójuk ínycsiklandó fogásai betekintést nyújtanak a régió különlegességeibe is. Ha a Balaton környékén keresel egy kiváló sonkázót, megtaláltad!

Pörc – Bisztró és Delikát, Balatonkenese (Kép: Pörc – Bisztró és Delikát Facebook oldala)

Szuper szálláshely Balatonkenesén: Vadkacsa Étterem Panzió Balatonkenese

Közvetlenül a vízparton, a strandon nyújt zavartalan pihenést a Vadkacsa Panzió, ahol erkélyes szobák és apartmanok egyaránt megtalálhatók. Családias hangulata igazán vendégmarasztaló, akárcsak a panzió saját étterme is.

9. Kinga Kamrája Farm Shop, Káptalantóti

Cím: 8283 Káptalantóti, Kővári Kecskefarm

A termelői kisbolt és vendégasztal egy tölgyerdő szomszédságában várja azokat a vendégeket, akik igazi minőségi húsárura vágynak, legyen az parasztsonka, csülök, tarja vagy angolszalonna, de sajtokból és mangalica termékekből is válogathatsz. Barátságos légkörre és mennyei sonkákra számíthatsz, ha itt vásárolsz!

Kinga Kamrája, Káptalantóti (Kép: Kinga Kamrája – Farm shop Facebook oldala)

Szállástipp Káptalantótin: Tekeress Vendégház Káptalantóti

Roppant hangulatos, vidéki stílusban berendezett ház csalogat pihenésre, idilli környezetben; a falun keresztülfolyik a Tekeres patak, a híres Liliomkert piac pedig 5 perc sétával elérhető. TV és internet helyett társasjátékokkal készültek a vendégek számára, de a tágas, rendezett udvarban is érdemes eltölteni némi szabadidőt.

10. Kiskamra, Szeged

Cím: 6723 Szeged, Szilléri sgrt. 47/A

Szegeden is több helyen lehet kapni minőségi húsárut, az egyik ezek közül a Kiskamra. A friss és adalékmentes finomságok között többek közt házi kolbászok, hurkák, tepertők is megtalálhatók, de a házi savanyú káposztától kezdve a mézes szörpön át a gyümölcsjoghurtig sok minden megtalálható még a kínálatban. Térj be, válogass, és élvezd a tavaszi napsütést a napfény városában húsvétkor is!

Kiskamra, Szeged (Kép: Kiskamra Szeged Facebook oldala)

Szállástipp Szegeden: Sóhordó Apartman Szeged

Nagyobb családoknak is kiváló választás az apartman, mivel 6 fő is kényelmesen elfér benne. Szuper helyen található, egy csendes utcában, ugyanakkor a belváros szívében, közel a Tisza partjához. A vendégek szerint kifejezetten szép, tiszta és remekül felszerelt. A játékokkal teli szoba pedig a gyerekek kedvence lesz!

Reméljük, sikerült ötleteket adnunk, merre keresd a legfinomabb húsvéti sonkákat. Ha megvan a befutó, jó étvágyat kívánunk hozzá! Böngéssz hangulatos szálláshelyek között, és irány egy húsvéti kiruccanás! >>

A legjobb vidéki programok húsvétra >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com, facebook.com)


Exit mobile version