Site icon Szallas.hu Blog

Advent Győrben 2023-ban is – Ezek a legjobb programok és szálláshelyek


Idén sem kell nélkülöznünk az adventi forgatagot Győrben, ahol december 1– 23. között ugorhatunk fejest a folyók városának ünnepváró eseményeibe. Cikkünkből megtudhatod, melyek lesznek a legfontosabb programok, és hozzájuk nívós szálláshelyeket is ajánlunk.

Adventi programok Győrben

1. Győri Adventi Vásár 2023

A legnépszerűbb adventi program Győrben a pompás karácsonyi vásár, amely a Közép-Európa egyik leghangulatosabb karácsonyi vására címet is elnyerte. A fénypompában tündöklő Győrben december 1-23. között csodálatos programokon vehetsz részt szerte a városban, de a legtöbb esemény most is a Széchenyi téren, valamint a Dunakapu téren vár rád! 

Nézzük, melyik állandó programokat nem érdemes kihagyni a győri adventi vásáron!

Milyen extra élményeket gyűjthetsz még a győri adventkor?

Természetesen, a város több pontját is érdemes felfedezni a Győri Adventi Vásáron. 

Tipp! A színes programokon kívül nézelődhetünk a kézműves portékák között, míg melengető téli finomságokat kortyolgatunk, falatozunk. A Széchenyi téren készül adventi koszorú, sőt, a Mikulás is ide érkezik majd december 5-én és 6-án, 17-18 óra között. 

Győri Adventi Vásár

2. Öt Templom Advent 

Győr-Újvárosban, a Kossuth utcában helyezkedik el az evangélikus öregtemplom, a zsinagóga, a református, a katolikus és a görögkatolikus templom. Ezekről kapta nevét a győri karácsonyváró programok egyike, az Öt Templom Advent.

A kulturális rendezvénysorozat részeként többek között karácsonyi koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők, melyeket főként az egyes templomokban tartanak majd.

A fellépők között olyan nevek is akadnak, mint a Bagossy Brothers Company,  valamint a Dés László-Balázs Elemér Quartet,a Voces4 Énekegyüttes vagy Mizsei-Takács Zsuzsanna. Ám, nem érdemes elmulasztanod a vezetett sétákat sem!

A programokra jegyet ezen a linken vásárolhatsz >>

Öt Templom Advent

3. HORN Karácsonyi Rohanás 2023

Nagy hagyománya van már a győri adventi események sorában a december 17-én, délelőtt tartott HORN Karácsonyi Rohanásnak, melyen gyerekek, felnőttek és idősek is részt vehetnek, mindenki számára lesz megfelelő táv. A szervezők célja, hogy a karácsonyi időszakban is felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a sport fontosságára.

Miért érdemes Győrbe látogatni? >>

Szállások Győrben advent idejére

1. Soho Apartmanház Győr

A Soho Apartmanház 9 modern, stílusosan berendezett, és patyolattiszta szobával vár. Legyen szó romantikus hétvégéről vagy baráti időtöltésről, itt megtaláltok minden szükséges hozzávalót a tökéletes pihenéshez. Az apartmanház a Széchenyi tér közvetlen szomszédságában található. Éttermeket, kávézókat egy lépésre találtok.

2. Kiskút Liget Panzió Győr

Az állatkert és a jégpálya szomszédságában áll a családias és nívós Kiskút Liget Panzió, amely remek választás az adventi időszakban Győrbe látogató családoknak. A panzióban kis játszósarok is található, a reggeli bőséges és nagyon finom.

3. RQ Boutique & Unique Hotel Győr****

Az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában találod ezt az egyedi stílusú szállodát, melynek minden szobája igazi meglepetés. Fontos, hogy ez a szálláshely felnőttbarát, ezért csak 14 éven felülieket fogad!

4. Divat Apartments Győr

Közvetlenül a belváros szívében, mindentől egy karnyújtásnyira merülhetsz el a győri advent csodáiban, ha a Divat Apartmentsbe foglalsz szállást. Ezek a jól felszerelt, ízléses lakások ráadásul mesés, otthonos légkörrel is rendelkeznek. 

5. Hotel Klastrom Győr***

A Rába partján, a történelmi belvárosban áll a Hotel Klastrom, mely XVIII. századbeli építésekor a karmelita rendháznak adott otthont. A szálló kialakítása és hangulata őrzi ezt a hagyományt, a modern igényeknek is tökéletesen megfelelve. 

6. Gyirmót Sport & Wellness Hotel Győr****

Győr négycsillagos szállodája pihentető wellness élményeket és sportolási lehetőségeket is kínál. Különösen a futballrajongók számára lehet izgalmas, hogy a hotel a Gyirmót FC focipályáinak szomszédságában áll.    

7. Nest – Urban Rooms Győr

Felnőttbarát szállást keresel Győrben? Meg is találtad. A fantáziadús és ízléses Nest – Urban Rooms lakrészeiben minden a maximális kényelemről szól. Egy páros adventi pihenéshez nehezen találnál ennél jobb helyet.

8. Révész Hotel Étterem és Rosa Spa Győr***

Közel Győr belvárosához, nyugodt, természet közeli helyen várja kicsi és nagy vendégeit a Révész Hotel. A kitűnő konyha és a wellness élmények biztosan megkoronázzák az adventi pihenéseteket.

9. Teátrum Panzió és Étterem Győr

Teljesen megújulva várja vendégeit a Nemzeti Színház mellett a Teátrum Panzió, amely a ráncfelvarrás után bájos kis boutique hotellé alakult át. Tölts el itt néhány kellemes napot, kóstold meg a kávézó kínálatát is!  

10. Eden Center Home Győr

Dobd le magad a kényelmes fotelok egyikébe vagy heveréssz a kanapén az Eden Center Home vendégeként. A hangulatos, kényelmes győri szálláshelyen felnőttek és gyerekek is jól érzik majd magukat, a kicsik számára ráadásul kiságyat és ágyneműt biztosítanak.

Látogass el Győrbe advent idején is, add át magad a városi ünnepi hangulatának. Válogass győri szállásaink között >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version