Site icon Szallas.hu Blog

Ilyen lesz az Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, védettségi igazolvánnyal


November 19-étől ismét átalakul a Vörösmarty tér, és ünnepi díszbe öltözik a karácsonyi vásár idejére. A megfelelő óvintézkedések mellett, újra élvezhetjük a gazdag gasztronómiai kínálatot, a kézműves és iparművészeti termékeket, valamint a széles ünnepi műsorkínálatot. Idén a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a hazai látogatókra, valamint az ő élményeikre is, így újításként speciális családi menüket és 1500 Ft-os egytálételeket is találunk majd a gasztronómiai standoknál. December 1-től, 17.00 órától minden nap fényfestés színesíti a kora estéket a Gerbeaud Háznál.  December 5-én pedig maga a finn Mikulás, Joulupukki is ellátogat a Vörösmarty tér adventi vásárára.

Ilyen lesz 2021-ben a belépés és a Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren:

Az óvintézkedésekre tekintettel, a vásár elkülönített területére csak védettségi igazolvánnyal vagy egyéb járványügyi dokumentummal lehetséges.

Mivel a Vásár szabadtéren kerül megrendezésre, az arcmaszk használata nem kötelező, azonban erősen ajánlott. A vásárra érkezőket több kapun engedik be a szervezők, ellenőrizve a védettséget igazoló dokumentumot, külföldiek esetében is! Jelenleg PCR vagy antigén teszt nem elfogadott, kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja a rendezvényt. (Forrás: Budapesti Karácsonyi Vásár / Budapest Christmas Fair oldal)

Magyar állampolgár esetén az alábbi dokumentumok elfogadottak:

Nem magyar állampolgárok esetén:

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Az évente 800 ezer turistát vonzó esemény nem csak a budapestieket csábítja, hanem a külföldiek körben is nagy népszerűségnek örvend. Nem csoda, hogy több alkalommal is beválasztották Európa 10 legszebb adventi vására közé.

Mi várható az idei Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron?

A tradicionális és modern ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a design kiemelt helyet kapnak a vásáron. Ételek közül a helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes különlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

A 2021. december 31-ig tartó eseményen, a vendéglátó standoknál idén először kerül bevezetésre a készpénzmentes vásárlás, ezzel is csökkentve a járványügyi kockázatot. A hagyományos kürtöskalács, lepény és sültgesztenyeárusok mellett flódni, bejgli, rétes, csokoládé és mézeskalács is kapható lesz a vásárban.

Nyitvatartás

Ízművesek nyitvatartása:

Kézműves kiállítóink nyitvatartása:

Advent vasárnaponként 16:00 órakor közös gyertyagyújtás.
December 6-án 16:00-17:00 a finn Mikulás, Joulopukki érkezése.

Programok

Az idei menetrendet ugyan még nem tették közzé a szervezők, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy rengeteg kulturális- és gyerekprogramra lehet számítani. A színpadi produkciók vonalát sokszínű könnyűzenei koncertek adják: többek közt megjelenik a népzene, a világzene, a blues és a jazz is. Emellett ünnepi műsorok, bábelőadások, énekmondók és fűtött sátorban zajló kézműves foglalkozások is gondoskodnak a tevékeny kikapcsolódás színvonaláról.

Helyszín:

Budapest, V. kerület, Vörösmarty tér

Tölts el több napot a fővárosban! Budapesti szálláshelyek >>

(fotók: shutterstock)

Még több adventi és karácsonyi vásár a Balatonnál:


Exit mobile version