Site icon Szallas.hu Blog

Balaton Piknik a Gömbkilátóban – koncertek 2 napon keresztül


Fesztiválokban és egyéb rendezvényekben nincs hiány a nyáron, de lehetséges, hogy van még olyan, amiről nem hallottatok! A Balaton Piknik idén másodjára kerül megrendezésre a MOL Nagyon Balaton szervezésében, miután tavaly hatalmas sikert aratott. Akkor még csak egy napig tartott a rendezvény, idén viszont már kétnaposra bővült. A szuper koncertek mellett a buli másik nagy előnye a fantasztikus helyszín: a Balaton déli partján, a csodás panorámával rendelkező Gömbkilátónál szervezik a pikniket. Lássuk, mi mindent kell tudni róla!

A Gömbkilátó

Balaton Piknik helyszíne és időpontja

A piknik helyszíne a Gömbkilátó lesz, mely Balatonbogláron található, Balatonlelle mellett. A kilátó az úgynevezett Várdombon emelkedik, 165 méter magasról nyújtva lélegzetelállító körpanorámát. A kilátó 15 méter átmérőjű, mely esténként díszkivilágítást kap – ilyenkor még az északi partról is jól látható! Így kivilágítva egészen futurisztikus hátteret nyújt a koncerteknek. A domb lankáin több ezer ember is kényelmesen elfér, és fák gondoskodnak az árnyékról.

Fontos tudni, hogy parkolásra korlátozottan van lehetőség, így célszerű vonattal érkezni, vagy esetleg biciklivel (ez utóbbihoz biztosítanak tárolót).

Cím: 8630 Balatonboglár, Kilátó utca 8.

10 hazai kilátó, ahonnan mesés a panoráma

A kilátó éjszaka

A Balaton Piknik két napos, szeptember 13-án és 14-én kerül megrendezésre, mindkét napon déli 12 órától este 11-ig. Szeptember első felében általában még meleg van, viszont mivel a szezonon már túl vagyunk, a jellemző tömeg nem várható a Balaton környékén. Így az időpont egészen ideális!

A Balaton Piknik programja

Klassz, sokszínű koncertek gondoskodnak a jó hangulatról; mindkét nap 4-4 fellépő szórakoztatja a közönséget, köztük olyan világhírű zenészekkel, mint José González, Nicola Conte, vagy DJ Maestro. Különféle műfajok képviselőivel találkozhatunk, az artpoptól a jazzig.

Ami az evés-ivást illeti, a helyszínen kiváló balatoni borokkal és ételekkel készülnek, elvégre piknikről van szó! Ülőalkalmatosságot is szolgáltatnak, de természetesen igény szerint vihetünk magunkkal pokrócot vagy akár horgászszéket is.

Az egyik fellépő az ír énekesnő, Róisín Murphy lesz

Belépő típusok

A piknikre többféle belépő közül is választhatunk. Online könnyedén megvásárolhatók a ticketportal oldalán, vagy személyesen is megvehetők a budapesti Akvárium Klub Jegyirodájában.

Az eseményről több információt a balatonpiknik.hu oldalon találtok.

Panoráma a Gömbkilátóból

Kinek ajánljuk a Balaton Pikniket?

Azoknak, akik a csodás balatoni panorámával a háttérben, finom ételekkel, hangulatos környezetben szeretnének piknikezni, vagy éppen egy koncerten jót bulizni! Ráadásul a rendezvény kifejezetten családbarát is.

Szállástippek Balatonbogláron

Kiselefánt Apartman Balatonboglár

A barátságos, 2 apartmannal rendelkező (és igazán aranyos nevű) Kiselefánt Apartman a balatonboglári bobpályától és a Gömbkilátótól is körülbelül 1 km-re található. A szállás kutya- és macskabarát is!

Kiselefánt Apartman Balatonboglár

Villa Marina Balatonboglár

Az összesen 10 férőhelyes Villa Marina bababarát szállás ingyenes parkolóval, és minden apartmanjához tartozik terasz. A Platán Strandfürdőtől 700 méterre található. 91 vendégértékelés alapján 10 pontos, kiváló minősítésű szállás!

Villa Marina Balatonboglár

Ágoston Apartman Balatonboglár

2 különálló, ám egybe is nyitható apartmannal vár az Ágoston Apartman, a Balaton parttól 900 méterre. A környék csendes, családias, a kertben gyerekhomokozót találunk, és bográcsolásra, grillezésre is lehetőségünk van.

Ágoston Apartman Balatonboglár

Ne maradjatok le róla! Segítünk szállást találni a közelben >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version