Site icon Szallas.hu Blog

Csodaszép tengerpartok a közeli Horvátországban


Elhoztuk nektek a TOP 10 legjobb nyaralóhelyet Horvátországból, ahol a homokos és kavicsos tengerpartokat gyönyörű, mediterrán növények szegélyezik. Mutatjuk hová érdemes menni, ha mesés tengerpartok és strandok után vágytok Horvátországban! Indulhatunk?

Csodaszép tengerpartok a közeli Horvátországban

1. Közeli élmények Crikvenicán

Nem szeretnétek messzire utazni egy kiadós tengerparti lazításért? Akkor válasszátok a Magyarországhoz legközelebb eső Riviérákat, Crikvenica lenyűgöző strandjait, ahol a homokos és kavicsos partszakaszok közül is válogathattok. Fedezzétek fel a pálmafás utcákat, a mennyei éttermeket és vegyetek részt a szuper hajókirándulásokon is!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Mediteran Crikvenica ***

Crikvenica

2. Gyönyörű panoráma a fürdés mellé: Rovinj

Álomszép strandok váltják egymást Rovinjban, ahol nem csak a családi csobbanásokhoz, hanem a romantikus fürdőzéshez is találtok remek alternatívákat. Az igazán különleges élményért keressétek fel Portont, ahonnan szédületes kilátás nyílik a városra. 

Itt szálljatok meg, ha mentek: Apartmani Knapic Rovinj

Rovinj

3. Vízi kalandok: Baska

Hamisítatlan tengerparti életérzésre vágytok? Ez esetben keressétek fel a 2 kilométer hosszan elnyúló baskai strandot. A csodaszép öblöt tekintélyes hegyek ölelik körbe, a kavicsos strandon pedig végre az egész család jól fogja magát érezni – különösen a számos vízi játék és élményelem miatt, amiket kipróbálhattok.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar Baska***

Baska Beach

4. Mint a képeslapon: Makarska

Ebben a gyönyörű városban nem csupán a fürdőzés szerelmesei fognak számos remek strandot találni, hanem a búvárkodásért rajongók is alámerülhetnek megcsodálni a fantasztikus tengeri élővilágot, de nem fognak unatkozni azok sem, akik egy jó kirándulásra indulnának a Biokovo hegységben.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Vila Apartmani Sumic Gino Makarska

Brela

5. A népszerű Aranyszarv: Bol

Az egyik leghíresebb horvát strand, a dalmáciai Brac-szigetén található és az Aranyszarv névre hallgat. A festői partszakasz fokozatosan elkeskenyedve nyúlik bele a türkizkék víztömegbe, míg az apró kavicsos strand tökéletes a napozáshoz. A part menti víz sekély és viszonylag lassan mélyül, délután pedig a feltámadó szél miatt megjelennek a hullámok, melyeket szörfösök és vitorlások lovagolnak meg.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Bluesun Hotel Borak Bol***

Brac-sziget

6. Családoknak ideális: Lopar

A Rab-szigeten található Lopar családoknak kitűnő választás, mert a lassan mélyülő, homokos partokat a legapróbbak is élvezni fogják, a környéket pedig remek játszóterek színesítik, ha szárazföldi kalandokra vágynának a lurkók.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Apartmanok Parkolóhellyel Lopar, Rab – 16389 Lopar

Lopar Beach

7. Exkluzív strand: Opatija

A Kvarner öböl egyik legpazarabb homokos strandja a Lido, mely „Kék zászlós” partszakaszként garantálja a csodálatosan tiszta vizet. Ennél viszont jóval többet ad: napozóágyakat, napernyőket, strandfelszereléseket és szuper vízi sporteszközöket is bérelhettek kedvetekre.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Apartman i Studio Apartman Opatija

Lido Opatiján

8. Kék zászlós partszakasz: Rabac

Az Isztriai-félszigeten megbújó Rabac tökéletes választás a nyugodt pihenéshez, ahol a kavicsos strandokat helyenként sziklás partszakaszok tarkítják. Itt nyugodtan fürdőzhettek a kristálytiszta vízben és a tenger melletti sétányon pedig hangulatos sétát tehettek – kilátással a festői Kvarner-öbölre. Teszteljétek le a Maslenica és a Szent Andrea strandot is!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Apartmanok Parkolóhellyel Rabac, Labin – 12107 Rabac

Rabac

9. Strand a sziklafalak árnyékában: Dubrovnik

A Bellevue egy csodaszép strand, ahol a családosok és a romantikára vágyó párok is remekül érzik majd magukat. A homokkal és kaviccsal borított partszakasz remek helyszín az úszáshoz és a búvárkodáshoz is. A sziklafalak viszont délutánra árnyékot vetnek a vízre, ezért célszerű reggel vagy a kora délelőtti órákban érkezni.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Villa Lia Dubrovnik

Titkos öböl Dubrovnik közelében

10. Mindenki kedvence: Medulin

Minden generációnak szuper választás a Pješčana uvala strand, mely Medulinban helyezkedik el. A fantasztikus fürdőzési lehetőség mellett remek vízi és szárazföldi szórakozási lehetőségeket is kínál a part. Röplabdázzatok, vízibiciklizzetek és búvárkodjatok bátran!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Apartments Paloma Blanca Medulin

Medulin

Nézd meg a horvát tengerparti szálláshelyeink választékát és foglald le a tökéletes szállást! >>

(fotóK. shutterstock)


Exit mobile version