Site icon Szallas.hu Blog

Életre kelt mesevilág a Cívisvárosban: jön a Debreceni Virágkarnevál!(+ szállásajánló)


A Debreceni Virágkarnevált Rio de Janeiro-t idéző táncoslányok, szirmokba öltöztetett kocsik, hívogató sörkert, szenzációs gyermekfesztivál és sok más izgalmas élmény teszi felejthetetlenné. Egyszer az életben mindenkinek látnia kell! Nézzétek meg, milyen színes programkavalkádban merülhettek el az augusztus 15-21-ig tartó egyhetes rendezvényen!

1966 óta tudjuk, hogy a Cívisvárosban augusztus 20-án nem csupán Magyarország nemzeti és állami ünnepéről, I. István király szentté avatásának évfordulójáról emlékeznek meg, hanem a Debreceni Virágkarneválnak köszönhetően ilyenkor öltöznek egy hétre színes és illatos szirmokba a település utcái és terei. Az 1200 hazai táncos, a 400 külföldi felvonuló és a nagyjából 500 ezer élő virág látványán túl azonban rengeteg szórakozási lehetőség várja a legkisebbeket és a legnagyobbakat is. 

Pillantsatok bele most az 56 éves hagyományokkal rendelkező karnevál szuper ajánlataiba, melyekhez természetesen bravúros szálláshelyeket is ajánlottunk, hogy akár egy egész hetet is eltölthessetek ebben a magával ragadó hangulatban!

Debreceni Virágkarnevál

6 ok, amiért nem szabad kihagyni a Virágkarnevált:

1. Kulináris kalandok a Nagyerdei Sörkert jóvoltából

Augusztus 15-én délután megnyitja kapuit a Nagyerdei parkban kialakított sörkert, ahol a folyékony kenyerek minden változatát megtaláljátok majd. A fantasztikus hazai és külföldi kézműves különlegességek mellett azonban a mennyei sörkorcsolyákat és a street food ételeket is végigkóstolhatjátok, ha szeretnétek. 

2. Rengeteg tánc és lenyűgöző produkció

A Táncol a város! programsorozat több száz fellépője már az első naptól kezdve gondoskodik róla, hogy egyetlen percre se unatkozzatok. Sőt mi több: akár ti is betársulhattok a remek táncházak és az interaktív előadások jóvoltából.

3. Színvonalas programok a legkisebbeknek is

A XI. Galiba Gyermekfesztivál augusztus 17-én rajtol és több különböző helyszínen, ingyenesen várja a családosokat. A látványos bábjátékok, a kreativitást ösztönző kézműves foglalkozások, az éneklésre és ugrálásra sarkalló ifjúsági koncertek mindenki arcára mosolyt csalnak.

Mivel a szervezők az idei év témájának a mesterségeket választották, ezért számos klassz, interaktív bemutatót is megtekinthettek a jelenkori és a jövőbeli szakmákat illetően. Ne hagyjátok ki a Debreceni Virágkarnevál gyerekbuliját sem!

4. Éjszakai tekerés

Augusztus 19-én a nagy sikerre való tekintettel már a IV. NIGHT RIDE rendezvénynek ad otthont Debrecen, ahol kerékpárra ülve, több száz bringás társaságában teljesíthetitek a II. János Pál pápa térről induló esti körtúrát. A részvétel azonban előzetes regisztrációhoz kötött, és jól teszitek, ha a kötelező lámpákon túli díszkivilágításról is gondoskodtok, hogy ti is hozzájáruljatok a hangulat fokozásához.

5. Fergeteges buli Fenyő Miklóssal

Augusztus 19-én a népszerű előadó, Fenyő Miklós aranyozza be a Debreceni Virágkarnevált és idézi meg nektek a 80-as évek utánozhatatlan világát. Énekeljétek együtt a sztárral az olyan örökzöld slágereket, mint a Csókkirály és a Hotel Menthol ezen a zseniális, díjmentesen látogatható koncerten! 

Buli a Nagytemplomnál

6. Látni a híres felvonulást

A hét fénypontja természetesen a Karneváli felvonulás, mely augusztus 20-án délelőtt veszi kezdetét. Ilyenkor gazdag fantáziával megálmodott, jelmezes, színes vagy tradicionális ruhába öltözött felvonulók, táncosok és hatalmas virágkompozíciók töltik meg Debrecen utcáit és tereit. Ne maradjatok le erről a különleges eseményről!

A Debreceni Virágkarnevál részletes programját ITT találjátok >>

Bravúros szállástippek a Debreceni Virágkarneválhoz

Ennyi szuper program után már biztosan tűkön ültök, hogy belevethessétek magatokat az élményekbe. Nem is húzzuk az időt, mutatunk 10 csábító szálláshelyet, melyek között barátságos panziók, zseniális ár-érték arányú apartmanok és wellness kalandokat rejtő hotelek lapulnak. 

1. Fiatalos és modern: City Life Apartment

A közel 60 négyzetméteres, jól felszerelt, 2 fős City Life Apartment hangulatos polgári lakása fiatalos és modern berendezéssel teremt tökéletes kiindulópontot a városi barangolásokhoz. A szuper éttermek, a kiváló kávézók és a kihagyhatatlan látnivalók pedig csupán egy karnyújtásnyira lesznek tőletek. 

2. Patinás szálláshely: Hotel Óbester***

40 csodás szobával és 5 lakosztállyal kápráztat el benneteket a Hotel Óbester***, melynek falai között a hajdani huszárvilágot idézik meg. A kellemes légkör megteremtéséről azonban nem csak az ízléses berendezés, hanem a kedves és segítőkész személyzet is gondoskodik. 

3. Csodálatos környezet: Hotel Divinus*****

Szemet gyönyörködtető zöld környezetben lelt otthonra az impozáns, ötcsillagos Hotel Divinus, mely a debreceni Nagyerdő kapujában fekszik. Az 1000 négyzetméteren elterülő wellness birodalom pedig olyan elemekkel csábít pihenésre, mint a 25 méteres úszómedence, a masszázsszobák vagy a fantasztikus wellness bár.

4. Mint egy igazi otthon: Lara II. Apartman

Akár 4 fő részére is szívből ajánljuk a klímás Lara II. Apartmant, ahol a reggeli kávét az erkélyről szemlélődve kortyolgathatjátok el. Az egész napos program után mindig öröm lesz ide hazatérni, hogy az ágyba bújás előtt az estét a kényelmes kanapén, a síkképernyős tv előtt zárjátok.

5. Tiszta és rendezett: Arany Patkó Panzió***

Pár kilométerre a Kerekerdő Élményparktól és az Aquaticum Debrecen Strandtól légkondícionált, szépen berendezett szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket az Arany Patkó Panzió***-ban. Érdemes igénybe venni az ízletes és kiadós reggelit is, mely elég energiát nyújt majd hozzá, hogy a környéken rejtőző többi kalandot is kipróbáljátok a horgászattól a lovaglásig.

6. Bájos hely a feltöltődéshez: Tündérkert Apartman

Mesebeli helyre csöppenhettek az idilli udvarral rendelkező Tündérkert Apartmanban, ahol a szabad ég alatt sütögethettek, napozhattok vagy akár a dézsafürdőben is csobbanhattok. Jelképes árért cserébe pedig akár négylábú kedvenceitekkel együtt is megszállhattok a komfortos szobákban vagy apartmanokban. Kiváló választás a Debreceni Virágkarnevál mellé.

7. Családra és baráti társaságra tervezve: Anna Gyöngye Apartman

A 70 négyzetméteres, remek felszereltséggel bíró első emeleti Anna Gyöngye Apartmanban biztosan nem fogtok csalódni akkor sem, ha nagyobb társasággal vagy családdal érkeztek, mert a 3 szobában jól megfértek majd egymás mellett. Ráadásul a figyelmes tulajdonos kávékapszula és tea bekészítéssel vár benneteket.

8. Ahol élmény a nyaralás: Villa Hotel****

Zuhanyzós, kádas fürdőszobák, feltöltött minibárok, valamint hűtő-fűtő klímaberendezések szolgálják a zavartalan nyaralásotokat a Villa Hotel****-ben, ahol olyan wellness szolgáltatásokra bukkanhattok, mint a szauna vagy a zuhanydézsa. Ám érdemes betérni a hazai specialitásokat és magyaros ételeket kínáló pazar étterembe is!

9. Futurisztikus utazás a Debreceni Viágkarneválhoz: Párizs Garden Apartments****

A tágas, modern és exkluzív lakásokkal megálmodott Párizs Garden Apartments****-ben az erkélyen borozgatva is átélhetitek a nyüzsgő debreceni belváros lüktetését. Azonban a kiváló étteremnek hála, nem csupán a szemeitek laknak majd jól. Kóstoljátok meg a kreatívan tálalt hazai és a nemzetközi fogásokat is!

10. Vakáció wellnessezéssel: Hotel Lycium****

A Nagytemplom szomszédságában magasodó Hotel Lycium**** épületében – a tetszetős szobák mellett – ellenállhatatlan wellness oázis is helyet kapott. Vegyétek igénybe a modern fitneszgépeket, az edzés után szaunázzatok egyet, majd ússzatok a hűsítő medencében vagy pattanjatok be a pezsgőfürdőbe!

Ha elkapott a karneváli hangulat, akkor ne habozz szállást foglalni a Szallas.hu oldalain.

A bakancslistás látnivalókat se hagyjátok ki, ha Debrecenben jártok >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version