Site icon Szallas.hu Blog

Eger szebb, mint valaha! Akadálymentes és megújult látnivalók


Eger különleges város, ezeréves történelme, barokk környezete, a finom egri borok, és a helyiek vendégszeretet mind hozzájárul ahhoz, hogy az egyik legkedveltebb úti célok között szerepel. Itt nem lehet unatkozni, a látnivalók mellett rengeteg élmény vár arra, aki itt szeretne pihenni, hiszen van fürdője, a környéken jókat lehet túrázni, és számos jobbnál jobb rendezvénnyel is az idelátogatók kedvében járnak. Most pedig, Eger szebb, mint valaha!

Hogy miért? Mert gazdag történelmi múltját kiemelve folyton újul, és idén már olyan megújult, ám mégis hagyományos környezettel várja a látogatókat, ami megfelel a kor követelményeinek, de tökéletesen illik a város múltjához. A legpozitívabb változás mindenképpen az, hogy amit csak lehet, akadálymentesítenek, így a város legtöbb látnivalója már valóban mindenki számára elérhető.

Akadálymentes látnivalók Eger városában

Kilátás a várból

Akadálymentes szállásajánló:

Hotel Eger & Park ****

A fentieken kívül mi az, ami miatt sokadszorra érdemes Egerbe látogatnod?

1. Megújult, akadálymentesített Dobó tér 

Eger emblematikus főtere eddig is szép volt, de be kell ismerni, a korábbi évek felújításai kifejezetten jól állnak neki. Mindig is nyüzsgő találkozási pont volt, most azonban igazi közösségi tér vált belőle, ahol még a barátokra való várakozás is jobban esik. A Dobó-szobor megtisztítva uralja a teret, a gyerekek pedig jó időben a vízi játékoknál szórakozhatnak.

A megújult Dobó tér

2. Végvári Vitézek tere

Sokaknak feltűnhet, hogy a Dobó térről eltűnt egy másik jellegzetesség, a lovasszobor. Messzire nem került, csak kapott egy saját teret, a Végvári Vitézek terét, aminek különlegessége, hogy alján az Eger-patak folyik.

3. Eger barokk utcája megújult

A Kossuth Lajos utcán végigsétálni igazi szemet gyönyörködtető látvány a barokk palotáinak, és a hangulatos fasornak köszönhetően. A helyiek ezt tartják a város egyik legszebb utcájának, amivel nem is szállunk vitába! Itt érdemes megnézni a Fazola-kaput és a Sportmúzeumot.

Sportmúzeum Eger

4. A vidéki Magyarország legszebb városi tere

Az Eszterházy tér is új külsőt kapott, került ide egy kisebb vízi játék, új burkolatot kapott, és új padokat helyeztek ki, amiken megpihenve gyönyörködhetünk a Bazilikában és a Líceum épületében. Nem messze található innen két nagyon érdekes kiállítás, amiket szintén megéri megnézni. Az egyik a Város a Város Alatt, ami Eger föld alatti világába, az érseki pincerendszer egyes részeibe enged betekintést. Legnagyobb attrakciója a Kalandpince és az Időalagút. A másik a Szemfényvesztés kiállítás, ami a vak emberek mindennapi életét hozza közelebb hozzánk.

Szemfényvesztés kiállítás

5. Megújult Hatvani kapu tér, ahonnét szuper fotók készíthetők a Bazilikáról

Legtöbb fotó a Bazilikáról szemből készül, így a lépcsősor midig szerepel rajtuk. Pedig van ennél sokkal jobb szög is, ha a Hatvani kapu tértől fényképezünk. Ráadásul most még klasszabb képek készülhetnek, mert a megújult tér számos lehetőséget rejt erre.

TOP 5 romantikus vendégház Eger közelében >>

6. A legújabb újítás: megszépült a Minaret és környezete

A Minaretet egy ideig nem lehetett látogatni, de végre ismét fel lehet lépcsőzni a tetejére. Rekonstruálták a burkolóköveit, felújították a csúcsdíszt és az erkélyt, így most ismét ránk vár az élmény, hogy megmásszuk csigalépcsőit. Bónuszként pedig a körülvevő teret is szebbé tették.

7. Új élmények a gyerekeknek!

A város már eddig is sok mindenben a kicsik kedvében járt. Nagy kedvenc a vár, a Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Ház, az Időalagút, a kisvonatozás, most pedig még több újdonság várja az apró népet!

Kopcsik Marcipánia

Ilyen például a Dobó tér melletti Erzsébet-udvarban felújított játszótér, ami egy teljesen biztonságos, autóktól mentes tér.

Készült egy matricás füzet is, amit Gyermek-útlevél néven kell keresni a Tourinform irodában. Ebben a családok bejelölhetik, milyen izgalmas egri látnivalókat kerestek fel, majd a füzet leadásával a megjelölt bababarát kávézóban a gyerekek ajándék szörpöt kapnak.

A legjobb egri szállásokért kattints ide! >>

Eger szebb, és izgalmasabb, mint valaha! Útra fel, kalandozzatok ti is hazánk egyik legszebb városában, az ott készült fotóitokat pedig mutassátok meg az Instagramon a #szallashu jelöléssel.

(fotók: szallas.hu, shutterstock, Bene Marianna)


Exit mobile version