Site icon Szallas.hu Blog

Egy mesebeli világ Miskolc alatt – különleges hétvégi program


Lenyűgöző földalatti birodalom húzódik meg Miskolc mélyén, a mámoros élményekre hívogató Grál pince alatt, ahol pompás borvacsorákban, fergeteges koncertekben, hangulatos pincetúrákban sem lesz hiány.   

A Bükk-vidék keleti lejtőinél elterülő Miskolc mesebeli látnivalóiról és szabadidős programjairól már biztosan sokat hallottatok. Elvégre: ki ne ismerné a lovagok világát idéző Diósgyőri várat, a Miskolctapolcai Barlangfürdőt vagy a vadregényes vízi utazásra csábító, romantikus Csónakázó-tavat? Ebben a csodaszép városban azonban nem csupán a föld felett, hanem az alatt is rengeteg felfedezésre váró kaland rejtőzik, melyek közül az egyiket épp a Grál pince mélyén kell keresni.

Borgőzös miskolci emlékek

Miskolc gazdagon díszített címerében szereplő szőlő már első látásra sejteti a látogatóval, hogy olyan helyre csöppent, ahol több száz éves múltra tekint vissza a borkészítés. Az Avas-hegy északi oldalába beékelődött pincesoron 800 pince és borház osztozik, mely alig egy karnyújtásnyira található a nyüzsgő belvárostól. Most azonban mégsem ide, hanem a Görömbölyi pincesorra kalauzolunk el benneteket. 

Poharazás a kőbe vájt csodák között

A Garócza-dűlőn sorakozó, takaros pincék közül kiemelkedik a népszerű Grál pince, mely alatt 800 négyzetméternyi, tufába vájt alagútrendszer bújik meg, amit egy hangulatos pincetúrán deríthettek fel.  A 40 perces programon lebilincselő tárlatvezetésen, egy finom pohár bor társaságában ismerkedhettek meg az itt kialakított függőhíddal, kerekerdővel, ősmagyar motívumokkal felruházott termekkel. A sejtelmes fényben kirajzolódó, varázslatos faragásokat maga a tulajdonos, Ducsai Attila készítette el. 

Tipp: A Grál pincében járva érdemes benevezni egy felejthetetlen borvacsorára vagy borbemutatóra, ahol a remek italokat ízletes ételek egészítik ki.

Cím: Miskolc, Görömbölyi Pincesor

Szenzációs szállásajánló a kiránduláshoz: 

1. Indítsátok jól a napot: Mokka House Panzió, Miskolc

Barátságos, modern berendezéssel ellátott, klimatizált szobák várnak rátok a Mokka House Panzióban, melyet a mennyei pörkölt kávé illata leng körül. Nem is csoda, ugyanis a földszinten egy remek kávézó lelt otthonra, ahol ízletes feketéket szürcsölgethettek vagy finom süteményeket kóstolhattok, ha épp ahhoz lenne kedvetek.

2. Pezsgőfürdő a verandán: Vadgalamb Apartman, Miskolctapolca

Akár hatan is kényelmesen elfértek majd a csodaszép Vadgalamb Apartmanban, mely lazításra csábító kanapéval, síkképernyős televízióval és szuper konyhával készül az érkezésetekre. Az erkélyajtón túl aztán a fedett, zöld környezetre néző teraszon találjátok magatokat, ahol akár egész évben hódolhattok a pezsgőfürdőzés élményének. 

3. Különleges szállás, mindenhez közel: Park Central, Miskolctapolca

7 klassz apartmanból is választhattok magatoknak a Park Centralban, de ha szeretnétek igazán felejthetetlenné tenni a nyaralást, akkor azt tanácsoljuk, hogy a Panorámás Penthouse mellett tegyétek le a voksotokat, ahol még jakuzzi és napozóterasz is van! Persze a többi apartmannal sem nyúlhattok mellé. 

4. Jobb, mint otthon: Second Home Apartments, Miskolctapolca

Tényleg a második otthonotoknak fogjátok érezni a Second Home Apartmentst, ahol alapnak számít a jól felszerelt konyha, a luxusmatrac az ágyon, a komfortos környezet és a hűsítő légkondicionáló is.  Foglaljatok ide és tapasztaljátok meg a gondtalan nyaralás élményét alig pár lépésre a Csónakázó-tótól!  

5. Utazás házon belül: Székely Kúria, Miskolctapolca

Székelyföld magával ragadó világát idézi ez a bájos szálláshely, ahol szívélyes vendéglátással és csodálatos szobákkal találkozhattok. A Székely Kúria remek éttermének köszönhetően ráadásul belekóstolhattok az erdélyi ízekbe is, vagy fagyizhattok egyet a teraszon. 

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version