Site icon Szallas.hu Blog

Elbűvölő Crikvenica – Top látnivalók és szállások a Kvarner-öbölben


Tengerparti sétányok, hangulatos éttermek és kalandos vizes programok várnak Crikvenica városában, ahol végtelen hosszúak a nappalok és annál is szebbek a naplementék. Tarts velünk, máris mutatjuk, milyen élményeket tartogat számodra a nyaralás, ha ezt az úti célt választod! 

Hol található Crikvenica?

Biztosan örömmel hallod majd, hogy Crikvenica a Magyarországhoz legközelebbi tengerparti város, így rendkívül népszerű a magyarok körében. A város a nevét a Dubrance folyó partján található Kastel után kapta, az egykori kolostort egy 3 csillagos szállodává alakították át. 

A Kvarner-öböl egyik legnépszerűbb települése Budapesttől mindössze 500 km-re található, így autóval akár már 5 óra alatt elérheted az áhított tengerpartot. 

A domboldalra épült város szálláshelyeiről csodás panoráma nyílik a tengerre, ráadásul a strandok is garantáltan levesznek a lábadról. 

Crikvenica vízpartja

Top 5 program és látnivaló Crikvenica gyönyörű városában

Crikvenica különleges fekvéssel büszkélkedhet, a panoráma és a tengerpart kedvéért megéri elkocsikázni a városba a stresszes hétköznapok után. Mutatjuk, melyek azok a programok és látnivalók, amelyek színesebbé teszik a nyaralást a Kvarner-öböl városkájában. 

Crikvenica főtere

Amint letetted a bőröndöket, mindenképpen tegyél egy sétát az óváros főterén, ahol számos étterem és kávézó vár. Ha kedveled a kulináris élményeket, feltétlenül ismerkedj meg a helyi ízekkel, és élvezd a város vendégszeretetét!  

A hajókirándulásokra itt, a főtéren lehet jelentkezni, a főtér végén van egy móló, a legtöbb hajókirándulás innen indul.

Crikvenica főtere

Hajókirándulás és a kikötő felfedezése

Bár Crikvenica nem büszkélkedhet annyi történelmi látnivalóval, mint például Krk városa, annyi bizonyos, hogy egy hajókirándulás garantáltan felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg. 

A hajókázás a tökéletes tengerparti nyaralás része, ha pedig ismét szilárd talaj kerül a lábad alá, sétálj egyet a kikötőben, ahol motorcsónakok százai ringatóznak a vízen. Elkészítenéd a legjobb nyaralós fotódat? Itt a remek alkalom hozzá! 

Crikvenica kikötője

Boldogságos Szűz Mária mennybemenetele templom és a Páduai Szent Antal-templom

Közvetlenül a tengerparton, két kikötő között található a Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele templom, amely a város legrégebbi fennmaradt temploma. A templom, és a közelében álló egykori pálos kolostor a történelmi városközpont része.

Egy tengerparti séta során érdemes érinteni a templomot, annál is inkább, mert gyönyörű vízparti sétány veszi körül, amelyet egy romantikus kis híd tesz még különlegesebbé.

Tipp: Innen már csak néhány perc séta a Városi Múzeum, ahol megtekintheted azokat a tárgyi emlékeket, amelyek bemutatják a vidék életét az őskortól a 20. század végéig.

Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele templom

A Páduai Szent Antal-templom, amelynek alapkövét 1934-ben rakták le, a város emblematikus építménye, amely fentről tekint le a körülötte elterülő településre. A templom lenyűgöző harangtornya 35 méter magas, hozzátartozik a városképhez.

Páduai Szent Antal-templom és Crikvenica

A Badanj erőd és a Szerelem Ösvénye

Ha szeretsz kirándulni, érdekes úti cél lesz számodra a város közvetlen közelében található középkori erődítmény, a Badanj erőd. Az erődöt a 14. századi nagy földrengés után hagyták el, története egy elásott kincs legendájához kapcsolódik.

A Szerelem Ösvénye egy 8 km hosszú útvonal, amely a szerelmespárok egyik kedvenc célpontja. Séta közben nemcsak a Badanj erőd esik útba, hanem a Pod veli kamik, egykori édesvizű forrás is, melyet a város ivóvíz ellátására építettek 1890-ben. 

A természeti kincsek és a panoráma miatt az ösvény és az erőd bakancslistás látnivaló a közelben.

Szerelem Ösvénye

Hangulatos strandok

Crikvenica 15 km hosszú, és 2 km széles, így tulajdonképpen az egész város egy hosszú tengerpartnak mondható. A város strandjai között van homokos, aprókavicsos és sziklás is, köztük több kék zászlós is van, amelyek kiváló vízminőséggel büszkélkedhetnek. 

Találsz fizetős és ingyenes strandot is, sőt, még kutyás strandot is kialakítottak a helyi lakosok és a kutyával érkező turisták kedvéért. A fizetős városi strand gyermekbarát, számos extra szolgáltatással (például óriáscsúszda, játszótér) teszi izgalmasabbá a kikapcsolódást a csemeték számára. 

Crikvenica, kutyás strand

Szállástippek – Hangulatos szálláshelyek a város legszebb részein

Legszívebben máris becsomagolnál a bőröndödbe, és célba vennéd ezt a gyönyörű tengerparti várost? Mutatjuk, hol foglalj szállást, ha önfeledt pihenésre és igazi kikapcsolódásra vágysz! 

Tengerparti szálloda 1 percre a strandtól – Hotel Mediteran Crikvenica        

Idilli nyaralás Crikvenicában – Apartmani Isabella Crikvenica 

Ideális választás családoknak – Apartman Milica Crikvenica        

Panorámás szálláshely – Apartmani Lana 1,2 Crikvenica        

Romantikus kikapcsolódáshoz – Medencés Apartman Crikvenica        

Állatbarát hotel – Heritage Hotel Stypia Crikvenica        

Extrém színek, különleges berendezés – Színes Apartman Crikvenica        

Medencés szálláshely – Apartmani Marko Crikvenica

Apartman hatalmas terasszal – Apartmani Josko Crikvenica        

Pálmafás szálláshely panorámával – Apartments and Room Ružica Crikvenica        

El sem tudod képzelni a kikapcsolódást Crikvenica nélkül? Foglalj szállást még ma, pihenj már holnap >>

Mutatjuk, mi mindennel vár még ez a gyönyörű üdülőparadicsom >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version