Site icon Szallas.hu Blog

Eldugott szurdokvölgy izgalmas kalandokkal – Vár a Kőszikla-szurdok!


A Kőszikla-szurdok mesés természeti kincseket tartogat számodra, ráadásul a közeli települések további kalandokkal is megajándékoznak. Ha kevésbé ismert kirándulóhelyet keresel tele élményekkel, Nagybakónak környéke csak rád vár!

Milyen élményeket tartogat a Kőszikla-szurdok útvonala?

A Kőszikla-szurdok Nagybakónak külterületén található, 22 km távolságra Zalakarostól. A szurdokvölgy a környék egyik leglátványosabb természeti alkotása, a mikroklímának köszönhetően a terület élővilága igen gazdag. A csodálatos formájú homokkő sziklafalak között haladva remek fotókat készíthetünk.

Szállások Nagybakónak közelében >>

A Kőszikla szurdokban a ’70-es évek végén a Nagykanizsai Természetbarát Szövetség munkájának köszönhetően két forrás került kiépítésre, így a források völgyében finom, friss vízhez juthatunk még szárazabb időszakokban is. 

A szurdok másik különlegessége egy ritka jelenség, amelyet könnyező falnak neveznek. Ilyenkor a csapadékos időjárás okozza a homokkő alapkőzet falán ezt a látványt. 

Homokkő sziklafal

Mielőtt útnak indulunk, fontos tudni: 

Kőszikla-szurdok, Nagybakónak

Túra a Kőszikla-szurdok közelében

Nagybakónak közelében több turistaútvonal halad, a legjelentősebb a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és a Zöldtúra útvonal. 

A településről könnyen megközelíthető úti cél a Tv-torony, a vadászház, a Gesztenyekunyhó, a Csibiti-völgy, a Postás kulcsosház, a Szent Kristóf emlékmű és a Rockenbauer Pál kopjafa.

Szállástipp: Pásztor Háza Vendégház Zalamenyere

Pásztor Háza Vendégház Zalamenyere

Milyen látnivalókat tartogat a környék?

Igazán jó döntés egy nagybakónaki pihenés, hiszen egy többnapos kikapcsolódás során alkalmunk nyílik felfedezni Nagykanizsa, Zalakaros, és akár Balatonmagyaród kincseit is. 

Nagykanizsán népszerű találkahely az Erzsébet téri szökőkút és a Zenepavilon, a Kvártélyházat pedig azért érdemes felkeresni, mert Kanizsa várának lebontott maradványaiból húzták fel.

Foglalj szállást Nagykanizsán >>

Az ország egyik legmagasabb kilátója a 48 méter magas nagykanizsai kilátó, amelynek a legfelső szintjére 230 lépcsőfok vezet. A kilátó a Csónakázótó mellett áll, a tó a helyi horgászok nagy kedvence, de sétálgatni és piknikezni is lehet a partján. 

Csónakázótó, Nagykanizsa

Zalakaroson az Erdész-kilátó kihagyhatatlan úti cél, a 23 méter magas kilátóból felfedezhetjük a Kis-Balaton vidékét és a Balaton-felvidék tanúhegyeit is. A közelben vezet a Csiga-túra tanösvény, amely a kisgyermekes családok egyik kedvenc hétvégi célpontja.

A legjobb zalakarosi szállások >>

A népszerű Termáltó mellett egy tanösvény indul, amely hol fapadlón vezet, hol pedig az erdőben halad. Ez a tó sem maradhat ki egy zalakarosi városnézés során.

Termáltó és Ökopart, Zalakaros

Balatonmagyaródon a Kányavári-sziget egész évben szabadon látogatható. A szigetre egy fahídon át érkezünk, és akár egy óra alatt bejárhatjuk a 15 állomásból álló Búbos Vöcsök tanösvényt.

Szállások Balatonmagyaród közelében >>

A szigeten található egy négyemeletes Nagykilátó, és egy kisebb kilátó is, melyekről megfigyelhetjük a Kis-Balaton élővilágát. 

Kányavári-sziget, Balatonmagyaród

A Kőszikla-szurdok nem más, mint egy kalandos kirándulóhely, a környék pedig még több élménnyel ajándékoz meg. Egy vendégház kényelme pedig megkoronázhatja a kikapcsolódást. Nézz körül a szállások között még ma! 

(Képek: szallas.hu)


Exit mobile version