Site icon Szallas.hu Blog

Erdőfürdőzés, friss levegő, lelki töltődés – Erdei szállások határon innen és túl


A fákból áradó nyugalom és a tiszta levegő miatt az erdőfürdőzés nem csak a természet kedvelőinek szuper program, hanem mindenkinek, aki szeretne lelkileg feltöltődni. Irány egy idilli, erdei szállás!

10 bájos erdei szállás Magyarországon:

1, Pagony Pihenő Farm Orfalu

Vackoljatok be az ország csücskében, az Őrségi Nemzeti Park területén található vendégházba, amit több hektár rét és erdő vesz körbe. Akár Szlovéniába is átruccanhattok kirándulni! Az 5 fős, falusi hangulatú apartman kiváló családok számára is – a gyerkőcök imádni fogják a farmon kószáló állatokat.

2, A Fák Ölelése Vendégház Bükkaranyos

Ez a hangulatos erdei faház garantálja, hogy a nyugalom szigetén érezhessétek magatokat. Pláne, hogy a kertben még egy dézsafürdő is van! A teraszra szinte benyúlnak a faágak, és az állatok neszezése vesz körül. A kétszintes házikó 8 főt tud fogadni.

3, Zöld Béka Vendégház Komló-Sikonda

Az egy dolog, hogy fák ölelésében bújik meg a vendégház, de ráadásul közvetlenül a festői tó partján található. Mivel mindegyik szobatípus rendelkezik erkéllyel, így nem maradtok le a gyönyörű kilátásról! A ház 2022-ben teljes felújításon esett át.

4, Mountain Home Galyatető Mátraszentimre

Az igazi erdőfürdőzésért irány a hegyvidék! A tágas teraszról nem csupán a fák zöld tengerére lehet rálátni, hanem a messzeségben húzódó hegyvonulatokra is. Pihenjetek a kertben a fenyőfák alatt és szívjátok tele magatokat a kristálytiszta levegővel!

5, Kettecskén Vendégház Zebegény

Ahogy a neve is mutatja, ez az erdei szállás leginkább a páros-romantikus elvonuláshoz megfelelő választás. Amilyen pici a házikó, annyira klassz a felszereltsége. Ha kiültök a kertbe vagy az erkélyre a reggeli kávéval, megérzitek majd a hely csodálatos nyugalmát.

Kalandos túrával vár a REMETE-BARLANG Zebegény és Nagymaros között >>

6, Flórika Vendégház Háromhuta

Vígan csobogó kis patak mellett vár a tornácos, muskátlis vendégház egy kiadós pihenésre. Lelazulhattok a kerti napozóágyakon vagy akár bográcsozhattok is. A felújított gerendás parasztházban 7 fő is elfér. A falu apró mérete és a zempléni erdőség garantálja a teljes nyugalmat!

7, Fakocka Apartman Noszvaj

A teraszra kilépve fákon ugráló mókusok és harapnivalóan friss levegő köszönt – így azért nem rossz dolog reggel felébredni! A bájos faház az erdőben bújik meg, csendes helyen, és kényelmes, kuckós szobáiban akár 8 fő is elfér.

8, Erdei Vendégház Farkasgyepű

Ez az erdei szállás a Bakony egyik békés kis szegletében várja a természet kedvelőit. A csendet csak a madarak csicsergése töri meg, amit élvezhettek a tágas udvaron is – ahol mellesleg bográcsozó és egy medence is helyet kapott. A környéken sok-sok látnivaló és kirándulási lehetőség található.

9, Fátyol Vendégház Szilvásvárad

A helyszín már önmagáért beszél: a Szalajka-völgyben, az erdő ölelésében, csöndes helyen található a vendégház. A teraszra kiülve is élvezhetitek a fák látványát és a friss levegőt, ám az igazi erdőfürdőzésért irány a közelben található természeti csodák, például a Fátyol-vízesés

Szilvásvárad és a Bükk természeti csodái >>

10, Ház a Pilisben Pilisszentlászló

Meghitt, önálló ház, melynek terasza belenyúlik az erdőbe, és ahonnan kis szerencsével megleshettek néhány őzikét, mókust is. Biztos, hogy tetszeni fog! Kiváló felszereltség, tisztaság, és meseszép környezet vár rátok.

Természetesen nem csak itthon, hanem a környező országokban is van lehetőség erdőfürdőzésre.

Ízelítőnek néhány tipp, ha erdei szállást kerestek a szomszédban:

Szlovákia: Chata u Gregora Smižany

Ez a szlovák erdei faház Szepessümegen található, csodaszép helyen. Amerre csak néz az ember, zöldet lát! Hangulatos berendezés, hatalmas kerthelyiség és kellemes, kiépített terasz vár. Izzadjátok ki magatokból az otthonról hozott stresszt a szaunában! Kutyus ingyenesen veletek tarthat.

Erdély: Casa Andreea Băile Homorod

Napozóterasz, kinti dézsafürdő, és égig érő fenyőfák fogadnak Homoródfürdőn. Sőt, közvetlenül a kert alatt csordogál a patak is! Hamisítatlan erdélyi nyugalomban lesz részetek ezen a meseszép vidéken, és akár a közeli Székelyudvarhelyre is elkirándulhattok.

Ausztria: Zinkhaus Alpl

Fantasztikus környezetben pihenhettek: hűs patakok szabdalta völgyben, erdő mellett, Stájerország zöld szívében. Tiszta levegő és természet, ameddig a szem ellát! Bónusz, hogy a ház teljesen elszeparált, így másokkal nem találkozik a vendég, a tulaj pedig beszél magyarul is.

Ha kedvet kaptatok egy hangulatos erdei szálláshoz, ne habozzatok, foglaljatok! >>

Kapcsolódj ki a fák ölelésében! Csodaszép erdei faházak és őszi szállások >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com) 


Exit mobile version