Site icon Szallas.hu Blog

Pihenés gyerekmentesen? Te is megteheted felnőttbarát szállásokon


Hiába halljuk egyre többet, hogy nem szabad feláldoznunk magunkat a gyermeknevelés oltárán, még mindig darázsfészekbe nyúl, aki ki meri mondani: pihenni szeretne, de gyerekek nélkül. Tényleg rossz szülők vagyunk, ha néha azt kívánjuk, kicsit hadd szakadjunk el a gyerekeink mellől? Cikkünkben amellett, hogy bizonyítjuk, igenis szabad erre vágyni, mutatunk néhány szuper felnőttbarát szállást is.

A gyerek akkor van jól, ha az anya is jól van 

Pelenkacsere, biliztetés, altatás, éjszakai etetés, főzés, mosás, porszívózás, rendrakás, dackorszak, tanulás a nagyokkal, testvérhisztik, helytállás a munkahelyen.

Tény, hogy a gyereknevelés a világ egyik legkeményebb munkája, elképesztő fizikai és mentális energiákat emészt fel napi 24 órában, legalább 18 évig.

Csoda hát, ha minden szülő életében eljön a pillanat, amikor úgy érzi, elérte a teljesítőképessége határát, és ha nem szabadulhat ki egy kicsit az otthoni mókuskerékből, megbolondul?

Ha te is épp ezt érzed, és lelkiismeret furdalásod van miatta, biztosan megnyugtatnak majd a néhai Vekerdy Tamás gondolatai, aki sosem félt a szülők és az anyák pártját fogni ebben a kérdésben. 

Vekerdy, aki maga is négygyermekes édesapa, így fogalmaz:

„Próbáld élvezni a gyerekedet, ez a legfontosabb. A gyerek iszonyatosan fárasztó, kiszívja a vérünket, lerágja a húsunkat, ezért meg kell tőle szabadulni néha. Régen ez nem volt probléma, óriási családok éltek együtt, és mindig volt kire bízni a gyereket. Manapság egy izolált anya próbál két-három gyereket nevelni, ami pokoli fárasztó. Élni kell néha, hogy utána egy jól szívható-rágható anyát kapjanak vissza. (…) Nem attól lesz valaki jó szülő, hogy napi huszonnégy órában összeszorított foggal strázsálja a gyerekét! Mindig az a fő kérdés, hogy az anya hogy érzi magát a kialakult élethelyzetében, mert a gyerek akkor van jól, ha az anya is jól van!”

Immár kezedben a tudományos érvelés, miért természetes igény, hogy akár egyedül, akár kettesben a pároddal lelépjetek néha otthonról.

Az egész családra újszerű és pozitív élmények várhatnak, így máris nézd meg alábbi ajánlónkat a legszuperebb felnőttbarát szállásokról.

Felnőttbarát szállások és wellness hotelek pároknak

1. Love and Dream Élményvilla Zalakaros

Privát fényterápiás jacuzzi és infraszauna is része a Love and Dream Élményvillában található lakosztályok berendezésének. A zalakarosi felnőttbarát szálláshely igazi luxuskörülményeket kínál minden párnak, akik meghitt, pihentető wellness napokra vágynak kettesben. 

Zalakarosi programtippek >>

Érzékek útján Zalakaroson >>

2. Imola Hotel Platán Eger****+superior

Az egri Imola Hotel Platán Magyarország első felnőttbarát szállodája, mely elnyerte az „Év Szállása 2020 – Szakmai Díj” I. helyezését. Gyógyászati részlegén reumatológiai és mozgásszervi betegségekben szenvedők találhatnak enyhülésre. Széleskörű wellness és beauty szolgáltatások, illóolajos, bio – és széna szauna, sókamra, aromakabin éppúgy helyet kaptak itt, mint a napozóterasz és a szolárium. 

Látnivalók Egerben >>

3. Bükkös Hotel & Spa Szentendre****

Páros szentendrei pihenéshez tökéletes választás a város egyetlen négycsillagos szállodája, a Bükkös Hotel & Spa. A wellness szolgáltatásokat kínáló hotel felnőttbarát szállodaként működik, így 13 éves kortól fogad vendégeket.

Szentendre legjobb programjai >>

4. Patak Park Hotel*** Visegrád

Tökéletes csend és nyugalom fogad minden ide látogatót Visegrád első felnőttbarát szállodájában, a Patak Park Hotelben. Festői környezetben, egy kis patak partján áll ez a wellness szálló pároknak, mely akkor is remek választás, ha a Dunakanyar felfedezését tervezitek.

Visegrád felfedezését itt kezdd >>

5. Bonvital Wellness & Gastro Felnőttbarát Hotel Hévíz****

A Bonvital egy remek wellness hotel felnőtteknek Hévízen, mely mindössze 100 méterre található a Tófürdőtől. Exkluzív lakosztályaiban tökéletes kikapcsolódásban lesz részetek, sőt, relax szoba, jacuzzi és szauna sem hiányozhat. Ha rég vágysz egy kis szépségápolásra, manikűrös, kozmetikus és masszőr is a rendelkezésedre áll.

Hévízi látnivalókat itt találsz >>

Tündérrózsák földjén – Aktív nyaralás Hévízen és környékén >>

6. Fibula Residence Felnőttbarát Hotel & Wellness Pécs****

Luxuskörülmények közé csöppensz a Fibula Residence Hotel & Wellness Pécs vendégeként. A baranyai megyeszékhely egyetlen felnőttbarát hotelében pihentető napokat tölthettek kettesben.

Pécsett ezek a legjobb programok >>

Romantikus városnézés Pécs belvárosában >>

7. Bajor Panzió Felnőttbarát Bükfürdő***

Privát jakuzzi, ingyenes infraszauna, sőt, nászutas lakosztály is vár benneteket ezen a bükfürdői felnőttbarát szálláshelyen, ahol 12 év feletti gyerekeket is fogadnak. Elhelyezkedése kitűnő, hiszen a Gyógy- és Termálfürdő, valamint a golfpálya autóval 3 perc alatt elérhető. 

Bükfürdői programok >>

8. Lorelei Felnőttbarát Vendégház Gyenesdiás

A Balaton-parttól 300 méterre épült fel ez a gyenesdiási vendégház, amely lehetőséget nyújt aktív pihenésre és lazításra egyaránt. A közelben kilátópontok, hangulatos borászatok, túraútvonalak találhatóak, de kerékpárral is kirándulhattok. Az aktív nap végén ejtőzhettek a tágas panoráma szaunában, sőt, lazító masszázst is kérhettek.  

Gyenesdiási programok >>

9. LUA Boutique RoomZ – Adults Only Balatonfüred

Ki sem kell tenned a lábad a szálláshelyről, hogy pihentető wellness élmények sokaságát vehesd igénybe, ha ezt a balatonfüredi felnőttbarát szállót választod. A balatoni panorámás szobákból kényelmesen átsétálhatsz a LUA Resort*****Balatonfüred épületében található Spa & Wellness központba, ahol korlátlan beltéri élménymedence, sodrófolyosó, jacuzzi, egész évben működő fűtött kültéri medence, szaunavilág és screen free relax zone használat vár.

Balatonfüredi programok >>

10. Luxury Villa Hévíz****

Élményekben gazdag pihenésre számíthattok a hévízi Luxury Villában. A Tófürdő kényelmes sétával elérhető, ahová kedvezményes belépőt kaphattok, de a vendéglátók saját szervezésű kirándulásokra is elvisznek. Ez a felnőttbarát szálláshely 10 év feletti gyerekeket is szívesen lát. 

Hévízi programok >>

11. TreeHouses Noszvaj

A lenyűgöző noszvaji TreeHouses láttán a népmesék anyókái jócskán meglepődnének, milyen szupermodern házak is épülnek az erdő mélyén. A párok számára tervezett, panorámás lombházak a Síkfőkúti – tó partján helyezkednek el, teraszukon még pezsgőfürdőt is találtok. Hogy a pihenés kifogástalan legyen, minden nap ízletes reggeli összeállítást (breakfastbox) hoznak házhoz. 

Noszvaji látnivalók >>

Mesebeli falu a Bükk kapujában >>

12. Minaro Hotel Tokaj Mgallery*****

Tokaj szőlőstőkéi között, a Bormúzeum közelében áll ez a minden igényt kielégítő felnőttbarát szálloda. Ha kimozdulnátok, csatlakozhattok borkóstoló túrákhoz, a szállóban pedig spa élmények tárháza vár. Fűtött, beltéri élménymedence, egész évben használható kültéri jacuzzi, sókamrák, szaunák és szépészeti, illetve professzionális kezelések garantálják a feltöltődést.

Tokaji látnivalók >>

Nyári kalandozások és borozgatások a kincsek városában >>

13. Corso Lux Apartman Gyula

Kiváló helyen, 300 méterre a Várfürdőtől és Gyulai Vártól kapott helyet ez a letisztult eleganciával berendezett felnőttbarát apartman. Otthonos hangulat, tágas és napfényes belső tér fogadja a vendégeket. Az apartman 16 éves kortól fiatalokat is fogad. 

Gyulán ezek a programok várnak >>

14. Borbarát Apartman Villány

Egy finom üveg borral várja érkező vendégeit a villányi Borbarát Apartman, amely a híres pincesortól csak 100 méternyire található. A felnőttbarát szálláshely különösen kedvelt igényes, világos, tiszta helyiségei, és kitűnő felszereltsége miatt. 

Villányban itt töltsd az időt >>

15. Hotel Wollner Sopron ****

Sopron történelmi belvárosában, a legfőbb látnivalókhoz közel áll ez a felnőttbarát hotel, mely egy 300 éves barokk stílusú belvárosi palota korhű rekonstrukciója. Egyedülálló függőkertjében a középkori városfal rekonstruált maradványai is láthatók. Hangulatos pinceborozójában kellemes estéket tölthettek.

Programok Sopronban >>

Vegyél ki pár nap anyaszabit és töltsd el felnőttbarát szálláshelyen. Kínálatunkban még több remek szálláshelyet találsz, kattints ide >>

(Képek: Szallas.hu, pixabay.com, shutterstock.com)


Exit mobile version