Site icon Szallas.hu Blog

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár


Gluténmentes étrendet követsz, de nem szeretnél lemondani a legnépszerűbb nyári finomságokról? A gluténmentes Balaton már nem csak álom! Mutatjuk, hol kapható a legjobb gluténmentes lángos, palacsinta, hamburger, vagy akár taco!  

Gluténmentes lángost is ehetsz a Balatonnál

TOP gluténmentes helyek a Balaton körül

Geleta Cukrászda, Balatonlelle

A Geleta cukrászda Balatonlelle egyik legnépszerűbb cukrászdája, ahol kiváló minőségű alapanyagokból készítik a süteményeket és fagylaltokat. A Triász nevű fagyi 2012-ben az Év fagylaltja címet is elnyerte.

A hagyományos és a legfrissebb trendeket követő kínálatban gluténmentes tölcsér, fagylalt, sütemény, illetve paleo sütemény is szerepel, amit a belső helyiség mellett akár a kerthelyiségben is el lehet fogyasztani. Az édes ízek mellé többféle kávét és teát is kínálnak. 

Nádfedeles Nosztalgia Halsütő, Balatonlelle

A Nádfedeles Nosztalgia Halsütő vidám hangulattal, finom ízekkel és barátságos kiszolgálással vár Balatonlellén. A Balaton-part legrégebbi halsütője évről évre visszacsalogatja a halételek szerelmeseit.   

A Nádfedeles Halsütőben sülthalat, halászlevet, harcsagyrost és harcsapörköltet is kóstolhatsz, de grillezett édesvízi és tengeri halak is szerepelnek az étlapon. A gluténérzékeny vendégeket gluténmentesen rántott halak, halászlé, köretek, illetve gluténmentes édesség, palacsinta és sör várja.

Menta Terasz Fagyizó, Siófok

A siófoki Menta Terasz a hűsítő fagylaltok és a ropogós házi készítésű gofrik fellegvára. Az egyedi, menta színű hangulat gondoskodik arról, hogy otthonosan érezd magad a fagyizóban, ahol a málnás-tökmagos, madártejes és fehérvaníliás sóskaramellás fagylalt is igen népszerű. 

A fagyik között vannak gluténmentes, laktózmentes, illetve cukormentes változatok is, ráadásul gluténmentes tölcsér is kapható. A fagylalt mellett a shake, gofri, házi limonádé és az óriáspacsinta sem maradhatott le az étlapról.

Füstölgő Marha, Keszthely

Azonnal felkapod a fejed a street food hallatán, ráadásul örömmel ismerkedsz az ázsiai ízekkel? Akkor nagy kedvenced lesz a Füstölgő Marha Keszthelyen, ahol a marha hamburger 165 grammos húspogácsája gondoskodik róla, hogy még véletlenül se távozz éhesen. 

A hamburgereket kérheted marhából, csirkéből vagy lazacból, az egyik legkülönlegesebb fogás pedig a Tihanyi Burger, amit levendulás meggylekvárral, és mézes BBQ-val kínálnak. A burgereket kérheted gluténmentes bucival és körettel, a vegetáriánusokat pedig Vega burger várja.

Várkávézó, Szigliget

Előszeretettel döntesz a természetes alapanyagokból készült fagylaltok mellett? Ülj ki egy gombóc fagyival a szigligeti Várkávézó teraszára, és élvezd a forró nyári napsütést a vidám színek és fenséges ízek társaságában! 

A Balaton és a szigligeti vár közelében garantáltan jól érzed majd magad, ráadásul a fagyizóban minden fagylalt gluténmentes, így a választék is lenyűgöz majd. Ha innál egy jó kávét és nem szeretnél lemaradni a paleo sütiről sem, akkor sem fogsz csalódni. 

TacoBar, Szigliget

Mexikói hangulattal, mexikói ízekkel és az édes kikapcsolódás élményével ajándékoz meg a szigligeti TacoBar. A latin-amerikai falatozónak töretlen a népszerűsége, annál is inkább, mert a bringásokat is szeretettel látják, hiszen a TacoBar a Balatoni Bringakörút mellett fekszik.  

A falatozó kínálatában gluténmentes mexikói ételeket, így házi készítésű gluténmentes tacot, burrito tálat is találsz, de a vegán tacoban és vegán burritoban sem fogsz csalódni. Az édes ízek kedvelőit churros várja. 

Summer Fagyizó és Kávézó, Zamárdi

Jeges desszertre vágysz a kánikulában? Ha a Balaton déli partján kirándulsz, keresd fel a Summer Fagyizó és Kávézót Zamárdiban, ahol a fagylaltok természetes alapanyagokból készülnek. 

A fagylaltok és sütemények között megtalálhatóak a laktózmentes, gluténmentes, tojásmentes, cukormentes és vegán változatok, ráadásul a fagylaltok mellett igazi olasz kávékat is kóstolhatsz. A fagyizóban a ketogén diétába beilleszthető finomságok is kaphatók. 

Veganeeta Home, Balatonalmádi

​Ha Balatonalmádiban jársz, feltétlenül látogass el a Balaton első vegán éttermébe, a Veganeeta Home étterem és specialty kávézóba. A barátságos és családias hangulat miatt biztosan jól fogod magad érezni, a rengeteg játéknak köszönhetően pedig a gyerekek sem fognak unatkozni.

Az étlap minden fogása állati eredetű alapanyagoktól mentes, a magyaros, az indiai, és a mediterrán konyha kedvelői már az első találkozás alkalmával megkedvelik az éttermet. A gluténmentes hamburger és friss gluténmentes pékáru mellé kávékülönlegességeket és balatoni borokat is választhatsz. 

Hol lehet jó gluténmentes lángost enni a Balaton körül?

Minden évben visszatérő kérdés, hogy hol lehet jó gluténmentes lángost enni a Balatonnál, ezért most mindjárt két helyet is a figyelmedbe ajánlunk, ahol a gluténmentes ételek nyárra tökéletes választásnak bizonyulnak. 

Black Sheep Grill & Lounge, Balatongyörök

A Black Sheep Grill & Lounge Balatongyörökön várja azokat, akik rajonganak a frissen sült lángosért. A gluténmentes ételeket teljesen elkülönítve készítik, hogy a keresztszennyeződés lehetőségét a minimálisra csökkentsék, ráadásuk az ételallergiások számára külön étlapot készítettek. 

A lángos minden változatban, akár növényi tejföllel és sajttal is kérhető, így akár a vegán és tejmentes étrendbe is beilleszthető. A gluténmentes lángos mellett gluténmentes hamburger, kebab és hekk is szerepel a kínálatban.

Néhány hasznos tipp balatongyöröki nyaraláshoz >>

Tigris Reggeliző és Bisztró – Balatonfüred

A balatonfüredi Tigris Reggeliző és Bisztró tökéletes választás számodra, ha szereted a street food jellegű falatokat, amelyeket a családdal, vagy a barátokkal legszívesebben egy napos teraszon fogyasztanál el. 

A Bisztró gondol a gluténmentes és vegetáriánus étrendet követő vendégekre is, így a kínálatban gluténmentes lángos, palacsinta és hamburger is szerepel. A hely könnyen megközelíthető akár biciklivel is. 

Legszívesebben már most tesztelnéd, milyen a balatoni gluténmentes lángos? Nem fogsz benne csalódni, ebben biztosak vagyunk! Íme az összes balatoni szállás, ha a tökéletes gasztroélmény mellett a tökéletes hotelt vagy apartmant is most keresed >>

Mutatjuk a mi kedvenc balatoni szállásainkat:

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock)


Exit mobile version