Site icon Szallas.hu Blog

Hajdúszoboszló – Programok és látnivalók a fürdőn túl családoknak és pároknak


Hajdúszoboszlót az Alföld leghíresebb fürdővárosaként ismerjük, de a Hungarospa fürdőkomplexum híre a határainkon túlra is eljutott már. Akik szeretik a vizes programokat, és emlékezetes családi vakációt terveznek, azoknak ajánljuk, hogy legalább egyszer látogassanak el ide, aztán pedig már nem lesz kérdés, hogy újra és újra visszatérjenek.

Hungarospa Hajdúszoboszló

Most viszont azokat is egy alföldi utazásra invitáljuk, akik már szinte hazajárnak Hajdúszoboszlóra, de akik a fürdőzés helyett egyéb programokat preferálnak, nekik is mutatunk majd nem is egy okot, amiért megéri eltölteni itt néhány napot.

Hajdúszoboszlói programok és látnivalók a fürdőn túl

Kihagyhatatlan programok Hajdúszoboszlón, ha gyerekkel utaztok

Fordított Ház

Magyarországon elsőként Siófokon volt látható ilyen fordított ház, aminek az ötlete Lengyelországból származik. Egy biztos, ahol ilyen épült, ott mindig hatalmas érdeklődés övezte ezt a nem mindennapi látványosságot. Tematikája miatt elsősorban családoknak ajánljuk, mert a felfordult házikó belsejében egy elvarázsolt mesevilág elevenedik meg, de természetesen nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is óriási élmény lesz a látogatás.

Fordított ház – Hajdúszoboszló

MeseKorzó

Ez az új és izgalmas kezdeményezés a nevével ellentétben nem csak gyerekeknek szól, létezik belőle családi és romantikus változat is. Mindkettő lényege, hogy játékos feladványok segítségével megtaláljátok a városban elrejtett meseházakat, amikben egy-egy újabb mese és feladvány vár rátok. A kiinduláshoz a kulcsokat a Hotel Járjában tudjátok átvenni, és egészen pontosan 24 órátok van a feladatok teljesítésére. Egyébként pár óra elég, de így saját tempóban haladhattok, akár gyalogosan, akár kerékpárral, vagy autóval vágtok neki a kalandnak.

Tipp: Praktikus, ha a szállásotokat is a Hotel Járjában foglaljátok, ami egy maximálisan család- és gyerekbarát szálláshely.

MeseKorzó – Hajdúszoboszló

A Városi erődfal maradványai bónusz játszóterezéssel

A Református templom szomszédságában található Városi erődfal maradványainak megtekintése önmagában rövid program, de amint a csemeték megpillantják a mögötte található játszóteret, azonnal egy több órás kaland kerekedik majd belőle.

Városi erődfal maradvány – Hajdúszoboszló

Géptár – Műszaki-Közlekedési és Mezőgazdasági Eszközök Kiállítása

Melyik fiú ne rajongana az autókért és a különböző műszaki kütyükért!? Fiús családoknak kihagyhatatlan látnivaló a hajdúszoboszlói Géptár, ahol oldtimerek, motorkerékpárok, mezőgazdasági gépek és számtalan használati tárgy tekinthető meg, köztük olyanok is, amik igazi ritkaságnak számítanak.

Géptár – Műszaki-Közlekedési és Mezőgazdasági Eszközök Kiállítása – Hajdúszoboszló

Városnézés Nosztalgiavonattal

A gyerekekkel való városnézés egy külön kategória, pláne, ha még kisebbek. Hamar elfáradnak, nyűgösek lesznek, vagy éppen nem is igazán érdeklik őket a látottak. Ezt áthidalhatjuk, ha a Városnéző Kisvonattal járjuk be Hajdúszoboszlót. A 30 perces utazás alkalmával sok mindent megtudhatunk a városról, ráadásul és a végén mindenki elégedetten száll majd le a vonatról.
A kisvonat június elsejétől jár.

Városnéző Nosztalgiavonat – Hajdúszoboszló

Mókus Kalandpark

A Mókus Kalandpark nem csak gyerekeknek, hanem kalandor felnőtteknek is kihagyhatatlan élmény egy hajdúszoboszlói kiruccanás alkalmával, hiszen a gyermek pálya mellett felnőtt és csúszópálya is található itt. A kalandparkok közül egy valamiben egészen biztosan kiemelkedik, az pedig a végtelenül kedves személyzet, akik mindenben a játékosok segítségére állnak.
A Mókus Kalandpark szezonálisan tart nyitva, de már nem kell sokat várni, hiszen nemsokára itt az április 20. és indul az előszezon!

Mókus Kalandpark – Hajdúszoboszló

Holiday Vidámpark

A gyerekeknek szóló hajdúszoboszlói programok és látnivalók listáját egy olyan attrakcióval zárjuk, ami szintén szezonális, ugyanis a rengeteg féle játékkal felszerelt vidámpark csak nyaranta működik. Akkor azonban érdemes legalább fél napot rászánni, mert abban biztosak lehettek, hogy a gyerekeket nem lesz egyszerű feladat elcsábítani innen.
A vidámparkba a belépés ingyenes, de természetesen a játékokért fizetni kell.

Holiday Vidámpark – Hajdúszoboszló

Kihagyhatatlan programok és látnivalók Hajdúszoboszlón, ha kettesben romantikáznátok

Városnézés rendhagyó módon

Hajdúszoboszló minden korosztálynak remek úti cél, hiszen a város programkínálata is igen sokrétű. Akik a hagyományos városnézésnél egy kicsit izgalmasabbra vágynak, azok jelentkezzenek a Rolling Wheels által szervezett egyik Segway túrára, ami a város legfőbb nevezetességeit érinti, köztük a Hajdúszoboszló szimbólumának számító Harangházat is.
Akik kerékpáron magabiztosabbnak érzik magukat, azok a városnézés ezen módját is választhatják, sőt, a környéken is több remek útvonal van, amit érdemes biciklivel bejárni. Az egyik ilyen például a Hajdúszoboszlói halastavak környéke.

Tipp: vannak hotelek, ahol lehetőség van kerékpár bérlésre, ha biztosan tudjátok, hogy szeretnétek majd biciklizni, érdemes ilyet választani, mert az árak kedvezőbbek lehetnek, mint egy sima kölcsönzőben.

Harangház – Hajdúszoboszló

A Hotel Silver a honlapján hirdet kerékpárkölcsönzést is, de nem csak emiatt remek választás ez a szálláshely, érdemes kipróbálni a wellness részlegüket is!

Gokartozás

Ha szeretitek a pörgős programokat, akkor megéri befizetni néhány körre a hajdúszoboszlói Gokart pályán, melynek vonalvezetését olyan Forma 1-es versenypályák ihlették, mint a Monaco-i, vagy a Montreal-i.

Gokart pálya – Hajdúszoboszló

Szabadulószoba a U-Pubban

Egyre népszerűbbek a szabadulós játékok, amik társasággal, de kettesben is remek programnak ígérkeznek. Most egy olyat ajánlunk, amihez rögtön mutatunk egy szuper szállást is, ugyanis az U-Pub izgalmas szabadulószobája a Barátság Gyógy- és Wellness Szállodához tartozik. Ráadásul, ha itt foglaltok, még 20% kedvezmény is jár nektek a szabadulószoba díjából!

Szabadulószoba a U-Pubban – Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlói Fazekasház

A népművészet és néphagyomány iránt érdeklődőknek ajánljuk a Hajdúszoboszlói Fazekasház látogatását, ahol az alföldi parasztság tárgyi kultúrájával ismerkedhetünk meg, de mellette még az alkotást is kipróbálhatjuk, ha jelentkezünk egy korongozós foglalkozásra.

Hajdúszoboszlói Fazekasház

Csónakázás Hajdúszoboszlón

Igazán romantikus program, ha szép időben csónakot bérelve evezünk egyet a Hunkarospa melletti Csónakázótavon. A tó érdekessége, hogy sosem fagy be a termálvíz melegének köszönhetően, de szezonon kívül inkább a horgászok veszik birtokba a területet.

Csónakázótó – Hajdúszoboszló

Romantikus borozás a Csanády Borházban

A városközpontban található Csanády Ház egy különleges hely, ahol nem csak finom borokat kóstolhatnak a vendégek, hanem egy kis kiállítást is megtekinthetnek. A lakótér berendezése egy régi parasztházat idéz meg, míg a pincében egy hangulatos borozót alakítottak ki.

Csanády Borház – Hajdúszoboszló

Ugye, mennyi izgalmas Program!? És még ki sem tettük a lábunkat Hajdúszoboszlóról! De ha mégis kedvet kapnátok ellátogatni a Debrecenbe, akkor ezeket a programokat ajánljuk:

Ha a nagyobb szállodák helyett szívesebben pihennétek egy családias hangulatú, otthonos vendégházban, itt sok-sok remek lehetőséget találtok >>

Hajdúszoboszlót sokan csak híres fürdőjéről ismerik, pedig a kis alföldi város rengeteg klassz programot tartogat ezen túl is akár családdal, akár a párunkkal szeretnénk itt eltölteni néhány napot.

(Képek: szallas.hu)


Exit mobile version