Site icon Szallas.hu Blog

Mi fér bele 2 napba? Hétvégi városnézés Pápán


Gyertek velünk egy fantasztikus városnézésre Pápára, ami alatt szuper wellness élményeket, díszes kastélytermeket, szemkápráztató kiállításokat is felkeresünk, de azok sem maradnak majd ki a jóból, akik szívesen húznak bakancsot egy remek kirándulás kedvéért a természetben!

A vadregényes Bakony hegység és a Kisalföld találkozásánál fekszik Veszprém megye második legnagyobb városa, Pápa. Az évről évre épülő és szépülő település pedig mára joggal mondhatja el magáról: olyan sok gyönyörű látnivalót, változatos programot és titkos helyet rejt, amik miatt nem csak egy napra érdemes ide utazni.

Lazítsatok a Fő téren és élvezzétek a látványt!

Amikor az időjárás engedi, különleges, mediterrán hangulat járja át Pápa csodás Fő terét, melyről a körös-körül kitelepült éttermek és kávézók gondoskodnak. Azonban, ha megpihennétek egy kis időre, akkor is magára vonja majd a figyelmeteket az itt található, tekintélyt parancsoló Szent István vértanú-templom, melynek impozáns tornyai 72 méter magasra nyúlnak. Na persze, érdemes átlépni az épület küszöbét is, ahol Franz Anton Maulbertsch lenyűgöző freskóit is megcsodálhatjátok, amiket még a 18. században késztett a mester. 

Szent István vértanú-templom

Készítsetek kézműves csokit és öltözzetek barokk ruhákba!

A következő úti célért nem kell messzire mennetek – elég megkerülnötök a Nagytemplomot, mely mögött a lélegzetelállító Esterházy-kastély lelt otthonra. Nevezzetek be egy kb. 45 perces tárlatvezetésre, ahol valósággal megelevenedik a történelem, miközben képet kaphattok a barokk főurak életéről és megismerhetitek az épület titkait! A 6-12 éves gyerekek pedig akár korhű ruhákba is bújhatnak. 

Esterházy kastély

A kastély falai színvonalas tárlatokat is tartogatnak, melyek közül bármikor megtekinthetitek a „Nemcsics Antal állandó kiállítást”, de december 31-ig még van időtök jobban elmélyülni „Albrecht Dürer – a reneszánsz zseni és kora” nevű gyűjteményben is.

Kiállítás az Esterházy kastélyban

Ezen a helyen garantáltan nem fognak unatkozni a gyerekek sem, akik belekóstolhatnak a kézműves csokoládék gyártásába vagy épp a Marionett színházban sajátíthatják el a bábozás fortélyait. Ó, és majdnem elfelejtettük, hogy a gyerkőcöknek szuper LEGO kiállítással is készülnek, ahol akár saját maguk is építkezésbe kezdhetnek!

Gyermekbirodalom az Esterházy kastélyban

Nyiltvatartásról, belépő árakról és a programokról itt tájékozódhattok >>

Extra tipp: Úgy érzitek, hogy még nem volt elég a lebilincselő tárlatokból? Akkor feltétlen keressétek fel a Kékfestő Múzeumot, mely nem csak hazánkban, hanem Európában is egyedülálló nevezetességnek számít, vagy térjetek be a Pannonia Reformata Múzeumba, ahol múmiát is láthattok!

Ússzatok az árral!

Másnap újult erővel vethetitek bele magatokat a felfedezésbe, amiben a Pápa Kisvonat is a segítségetekre lesz, mely megmutatja nektek azokat a kincseket, amiket esetleg kihagytatok volna. 

Amennyiben csobbannátok egyet, azt ajánljuk, hogy akár egy teljes napot szánjatok rá a wellness élményekre, melyeket a Pápai Várkertfürdő nyújt. Lazítsátok el a megfáradt izmaitokat a termál medence melegében, csúszdázzatok az óriáscsúszdán, méregtelenítsetek a szaunákban vagy csak feküdjetek fel a sodrófolyó hullámaira!

Extra tipp: Az sem probléma, ha láblógatás helyett inkább a természet hívószavát követnétek. Ez esetben a Tapolca Forrás Tanösvény vagy a Örvény-tó felé kell vennetek az irányt!

…ha pedig már eddig eljöttetek, akkor érdemes felfedezni a környék látnivalóit is:

Zárásként kiváló szállásajánlatokról is gondoskodtunk nektek, az igényeitek szerint: 

+ 1 Szállás tipp:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version