Site icon Szallas.hu Blog

Horvátország büszkélkedhet Európa legtisztább természetes fürdővizeivel + 10 kiváló szállás


Horvátország büszkélkedhet a világ leglenyűgözőbb természetes öbleivel és legtisztább vizével. A part menti vizek közel 100%-át minősítették kiválónak. A tiszta víz mellé mutatunk 10 kiváló szállást is, amit gyönyörű szigeteken találsz. 

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) szerint az ország Európa legtisztább fürdővizei közé tartozik. Horvátországban a part menti vizek 99,1%-át minősítették kiválónak, ami a 894 fürdőhelyből 886-ra vonatkozik, így Horvátország büszkélkedhet a világ leglenyűgözőbb természetes öbleivel és legtisztább vizével.

Horvátország szárazföldi partvonala 1778 km hosszú, a szigeteké további 4057 km egészen Isztriától Dalmáciáig. A horvát tengerpart 1244 szigetből, kisszigetből és zátonyból áll, azonban sajátosságuk nem a számukból ered, hanem abból, hogy számtalan öblöt, kisöblöt, strandot, barlangot, sziklát, szakadékot rejtegetnek, a csodaszép érintetlen természet mellett pedig ott vannak a lenyűgöző tengerparti városok is.

Horvátországban nem a tenger szépsége az egyetlen érték. Az Európai Unió tisztviselői szerint a part menti fürdővizek is tiszták. Az EEA az Európai Bizottsággal együttműködve minden évben alaposan megvizsgálja az EU-n belüli fürdővizek minőségét, hogy felmérje, fennáll-e a veszélye annak, hogy a fürdőzők vírusok vagy baktériumok, például Escherichia coli baktériumok jelenléte miatt megbetegedhetnek.

Munkájuk tehát nem kizárólag az általános vízminőségre összpontosít.

A jelentés 22 081 helyszínre terjed ki az EU-ban, Svájcban és Albániában. Ide tartoznak például a Genfi-tó és a finnországi tavak, valamint a koppenhágai (Dánia) kikötő és a marseille-i Calanques (Franciaország) vizei.

Horvátország 68 Kék Zászló minősítésű stranddal, 33 Kék Zászlós kikötővel és 101 kitüntetett tengerparti hellyel rendelkezik, amelyek garantálják a kiváló vízminőséget és a környezettudatos strandkezelést. A Kék Zászló minősítés olyan kritériumok alapján kerül kiosztásra, mint a víz tisztasága, a biztonság, a szolgáltatások és a környezetvédelem.

Összességében elmondható, hogy a horvát tengerparti vízminőség kiváló, ami hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez és a látogatók elégedettségéhez.

Horvátország 10 kiváló szállása gyönyörű szigeteken 

Krk sziget

Hotel Vila Rova Malinska****

Ha minden vágyad, hogy pároddal kettesben töltsetek pihentető napokat Krk szigetén egy szuper horvát tengerparti hotelben, ne is keress tovább. A felnőttbarát Hotel Vila wellness szolgáltatásokkal, medence melletti bárral, és számos kirándulási lehetőséggel segíti a kikapcsolódásotokat.  

Hotel Vinotel Gospoja Vrbnik****

Hegytetőn áll és a tengerre tekint le ez az egyedi stílusú, modern és elegáns hotel, amely párok és családok számára egyaránt remek választás horvátországi nyaraláshoz. A kisgyerekesek utazását gyerekbarát felszerelési tárgyakkal könnyítik meg, wellness részlegükön pedig felfrissülhetnek anyukák, apukák egyaránt. Ne hagyd ki az alga és bor alapú pakolásokat

Pag sziget

Family Hotel La Luna – All Inclusive Lun****

Horvátország egy bájos halászfalujában, közvetlenül a tengerparton áll ez a nívós szálloda, melynek ablakaiból a türkizkék tengert csodálhatod. Páros és családi szobák, kültéri és beltéri medencék, legfőképpen pedig all inclusive ellátás várja a nyaralókat, így szó szerint semmire nem lesz gondod. Sőt, gyerekek számára 12 éves korig ingyenes az itt-tartózkodás.

Royaluxs Hotel Plaza**** Novalja****

Pálmafák, úszómedence, homokos strand és a tenger – nem egy floridai hotelről beszélünk, hanem Pag sziget egyik legjobb szállodájáról. A tengerparton álló horvát szálló a kikapcsolódás számtalan formáját nyújtja, hiszen a saját strand mellett motorcsónak bérlést és többféle vízi szórakozási lehetőséget biztosítanak.

Rab sziget

Hotel Imperial Valamar Collection Rab****

Egyszerre klasszikus és modern ez az elegáns horvát szálloda, mely az óváros közelében, szép zöld parkban kapott helyet. Ha igazi ínyenc vagy, a la carte éttermükben fine dining fogásokat kóstolhatsz, wellness részlegükön gyógyfürdő is vár, ha pedig strandolni támad kedved, ingyenes transzfert biztosítanak

Arbiana Heritage Hotel Rab ****

Egyéni utazóként, pároddal vagy családoddal egyaránt élvezheted ennek a középkori várnak is beillő, 100 éves horvátországi szállodának a mesés szépségét. Erkélyeden üldögélve a tenger látványában gyönyörködhetsz, a fákkal beültetett udvarból pedig az óvárosra láthatsz. Kedved támadt hajót bérelni? Semmi akadálya! A szállótól pár lépésnyire ezt is megteheted.

Brač sziget

Bluesun Hotel Borak Bol ***

Ha a horvát nyaralás számodra egyet jelent a vizes élmények kimaxolásával, akkor biztosan örömmel olvasod majd, hogy ez a hotel mindössze 10 perces sétára található a leghíresebb horvát strandtól, a Zlatni Rat-tól. A közelben vízi sportolási lehetőségek serege vár a búvárkodástól a szörfözésen át a vitorlázásig. Ebbe a tengerparti szállodába még kutyust is vihetsz magaddal, így a nyári kalandokból ő sem marad ki.

Aranyszarv, az alakváltó horvát strand >>

Bluesun Hotel Elaphusa Bol ****

Ez a tágas tengerparti szálloda nemcsak lustálkodásra csábító, kényelmes szobákkal, de az Adria egyik legnagyobb wellness központjával is büszkélkedhet, így garantált a tökéletes mediterrán lazulás. Itt a kicsik sem fognak unatkozni, őket animációs programok, játszótér és gyerekmedence is várja, 12 éves korig pedig ingyenes az itt-tartózkodás.

Korčula sziget

Hotel Moro Inn Korčula ***

Izgalmas design hotelt mutatunk most neked, mely Korčula város kikötőjének közelében áll, csodás panorámával a környező hegyekre. Akár ejtőznél a kényelmes szobákban, akár felfedeznéd az óvárost és a szigetet, ez a modern horvát szálloda kitűnő választás lesz, mely különösen párok számára lehet ideális.

Aminess Lume Hotel Smokvica ****

Privát stranddal és csodálatos tengerre néző kilátással vár ez az igényes horvát szálloda, ahová még cicát vagy kutyust is magatokkal vihettek. A családok számára gyermekanimációs programokkal és gyerekmenüvel készülnek, de érdemes felfedezőútra indulni a szigeten, ahol számos strand, kirándulóhely és borászat is található.

+1 tipp partyarcoknak

Royaluxs Hotel Resort Zrće Kolan ****

Pag sziget minden bizonnyal legpörgősebb szálláshelye ez a szuper üdülőközpont, amely kifejezetten felnőtt vendégeket vár. Ha alig várod, hogy fejest ugorhass a tengerparti bulizásba, csomagolj és gyere! A fergeteges partikat trópusi hangulatú fürdőkomplexumban pihenheted ki, a designos lakrészektől pedig biztosan leesik az állad.  

Fedezd fel Horvátország lélegzetelállító természetes öbleit, és merülj el a kristálytiszta tengervízben! A kalandhoz válogass remek szállásajánlataink között, foglalj néhány kattintással >>

Horvátországi Kék Zászlós strandok >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com, Horvát Idegenforgalmi Közösség)


Exit mobile version