Site icon Szallas.hu Blog

Horvátország tavasszal is elkápráztat – TOP 7 úti cél a határtól pár órára


Horvátország és a nyaralás fogalma sok magyar számára egybeforrt, teljesen jogosan, de most megmutatjuk, hogy miért vonzó célpont a tengerpart tavasszal is! És persze a partvidék mellett egyéb helyeket is összegyűjtöttünk, ahol meghódíthattok hegycsúcsot, elmerülhettek a városi forgatagban, vagy hajókázhattok vízesések alatt. TOP 7 horvát úti cél tavasszal + szállásajánló!

Top 7 horvát úti cél tavasszal – kiránduljatok a főszezon előtt!

Horvátország tavasszal is élménydömpinggel vár! Hegyek, vízesések, városok, tengerpart tavasszal – mindenki megtalálja a kedvérő való úti célt:

Plitvicei-tavak, a tökéletes horvát úti cél tavasszal

Mivel a Plitvicei-tavak népszerűsége rohamosan megugrott az elmúlt években, így nehéz olyan időszakot kifogni, amikor nem egymást tapossák az emberek. Ezért jobb nyár helyett tavasszal menni! Szép az idő, kevesebb a turista, a látvány pedig változatlanul lélegzetelállító. A türkizszínű tavak, a bennük úszkáló halak, a sziklákról zubogó vízesések és a fapallókon való séta mind maradandó élményt nyújt. Budapesttől 5 óra alatt autóval kényelmesen elérhető!

Plitvicei-tavak madártávlatból

Egy szuper vendégértékelésű szállás a Plitvicei-tavak mellett: Apartmani Dale Plitvička Jezera

Zöld Isztria, azaz a „horvát Toszkána” hullámzó dombvidéke

Biztosan gyönyörű az „eredeti” Toszkána is, de van egy sokkal közelebbi rokona is, amit pár óra alatt megközelíthettek a magyar határtól: az Isztriai-félsziget belsejében hullámzó, üde, zöld dombok, szőlőteraszok, és olajfák vidéke. Tavasz lévén pedig a virágos rétek-mezők látványáról sem felejtkezhetünk meg. Ha szeretnétek egy igazán idilli helyen pihenni, némi romantikus hangulattal megfűszerezve, akkor íme: ez a horvát úti cél tavasszal a legszebb! És hogy konkrétummal is szolgáljunk: 

Érdemes a kettőt összekötni, mert közel vannak egymáshoz!

Hum város látképe

Ez az apartman dombok között, zöld környezetben, hangulatos udvarral vár Humtól nem messze:

Rusztikus villa a hegyek ölelésében, ráadásul Motovun közelében:

Pula elképesztő amfiteátruma – vár a horvát tengerpart tavasszal is

Van abban valami üdítő, mikor az ember nem nyáron, csúcsszezonban megy a tengerpartra. Ha ti is vízparton töltődtök fel a legjobban, vár az Adria tavasszal! A tenger közelsége mellett persze látnivalókban sincs hiány a partmenti városkákban: Pulát például mindenképp érdemes felvenni a bakancslistára, mert ókori amfiteátruma világhírű nevezetesség, de például Augustus Temploma sem mindennapi látványosság. Ha nem tudtok betelni a történelemmel, keressétek fel az Isztriai Archeológiai Múzeumot vagy az Isztria Történelme Múzeumot is. Ha viszont valami könnyedebbre vágytok, irány a pulai Akvárium! Mellesleg, ha tavasz végén mentek, mikor már tényleg kellően meleg van, akár csobbanhattok is, mert szuper strandok vannak Pulán.

Pula amfiteátruma a tengerparton 

Pula szállástipp: Balogh Apartmanhaz Pješčana Uvala (Pula)

+ TIPP: Pula szomszédságában található a gyönyörű természeti környezetben elterülő Brijuni Nemzeti Park, mely lényegében egy szigetcsoport, és hajós kirándulással közelíthetitek meg.

A terv: eltévedni Rovinj színpompás útvesztőjében

Ha a Toszkánát idéző Zöld Isztria egyet jelent Belső-Isztriával, akkor a Kék Isztria egyet jelent a félsziget tengerpartjával. Itt található Rovinj városa is, ahol szintén olasz életérzésben lehet részetek! Hogy miért? Rovinj sokáig velencei uralom alatt állt, és ma a régi, színes házai, keskeny utcái és pezsgő atmoszférája mind Itáliát idézi meg. Rovinj kulturális központ is, így ha városnézős-kirándulós tavaszi pihenést terveztek, tökéletes választás lesz. Üljetek ki egy vendéglőbe is (a helyi borok isteniek!), és szívjátok magatokba a város lüktetését, ami tavasszal ébredezik!

Színpompás Rovinj

Szállástipp Rovinjban: Apartmani Tatjana Rovinj

Horvátország tavasszal is nyújt hajókirándulást – irány a Krka Nemzeti Park!

A Krka Nemzeti Park kétségkívül Horvátország egyik legszebb helye, hosszú kanyonnal, erőteljes vízesésekkel, festői hegyek ölelésében. A park fő látnivalója a Nagy Vízesés, a bőséges vízhozamú vízesésrendszer (ahol nyáron még fürödni is lehet), de a Krka folyón lehetőség van hajókirándulásra is. Csak hajóval közelíthető meg az apró szigeten magasodó Visovaci ferences kolostor is, ami Horvátország egyik legjelentősebb kulturális emléke. A parkba belépődíjjal lehet csak belépni, cserébe páratlanul csodálatos természeti környezetben kirándulhattok. Sőt, mivel Sibenik mellett található, Sibenik óvárosát is érdemes megnézni!

Visovac kolostor a Krka Nemzeti Parkban

Szállástipp a Krka Nemzeti Park közelében: The Residence Apartments Šibenik

Városnézés a szomszédban – séta Zágráb középkori belvárosában

Budapestről már 3,5 óra alatt elérhetitek autóval a horvát fővárost, ha egy külföldi városnézésre vágynátok. Zágráb több szempontból is jó választás: keskeny, macskaköves utcái a középkorba repítenek vissza, emellett bájos terekkel, szecessziós épületekkel, kiülős vendéglőkkel és persze híres látnivalókkal is rendelkezik. Ilyen például:

Előrefizetés és lemondási díj nélkül vár ez a dizájnos apartman Zágrábban, ahonnan csak 5 perc autóval a belváros: Apartman Cosy With Garage Zagreb

Apartman Cosy With Garage Zagreb

További szálláshelyek Zágrábban >>

Túra a meseszép Risnjak Nemzeti Parkban

Nem csak az olyan híres nemzeti parkok várnak, mint Plitvice vagy Krka – közelebb is található olyan régió, ami a természetjáróknak kiváló úti cél! A Risnjak egy hegység a szlovén határtól délre, kb. 20 kilométerre a tengerparttól. A régió nagyon gazdag látnivalókban: sziklákban, barlangokban (itt található a világ 10. legmélyebb barlangja!), de növény-és állatvilága is roppant változatos. A hiúz például gyakori élőlény errefelé, róla kapta nevét a legmagasabb hegycsúcs, az 1528 méter magas Risnjak is. A park  központja Crni Lug, ahol vendéglők és turista információk várják a túrázókat.  A park jegy ellenében látogatható, kétnapos belépésre jogosít fel. Hódítsátok meg a Risnjak-csúcsot, és gyönyörködjetek fantasztikus hegyvidéki panorámában!

Risnjak Nemzeti Park, a túrázók kedvence

Kényelmes szálláshely a természet lágy ölén, 20 perc autóútra a park központjától: Apartman Delnice – CKB327

Horvátország „belseje” és az Adria tavasszal is sok-sok látnivalóval vár, nem kell nyárig várnotok! Itt találjátok az összes horvát szálláshelyet >>

(Képek: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version