Site icon Szallas.hu Blog

Tengerparti varázslat Horvátországban- 25 adriai nyaralóhely a tengeri szellő ölelésében


Ha a nyárra gondolunk rögtön eszünkbe jut a simogató meleg szellő, az égszínkék tenger, a partot nyaldosó hullámok, a tengerparti sétányok, az égig magasodó mediterrán fák a kabócákkal és a vágyakozás, hogy de jó lenne már ott lenni. De hol is? Hát Horvátországban!

Természeti csodák sora, változatos partszakaszok és igazi mediterrán életérzés vár a határ délnyugati oldalán, az Adria partján. Hogy megkönnyítsük a választást idén nyárra, a szezon szuper ajánlatait egy csokorba gyűjtöttük, így a pezsgő nagyvárositól, az eldugott tengerparti bungallókon át, a családi apartmanig mindent megtaláltok a listánkon. Következzen hát 25 adriai nyaralóhely, amiből nem lesz nehéz kiválasztani az ideális szállást a nyárra.

25 adriai nyaralóhely a tengeri szellő ölelésében

Horvátországban egyszerre élvezhetjük a homokos vagy éppen sziklás tengerpartokat, a hangulatos macskaköves óvárosokat, a csendben ringatozó hajókat a történelmi kikötőkben és a káprázatos öblöket a sziklák ölelésében. Amennyire változatos a látnivalók sora, annyira sokszínű szállásokat válogattunk össze Számotokra. Következzen 25 szuper, adriai nyaralóhely:

1. Tengerre néző wellness hotel, Crikvenica

Hotel Mediteran Crikvenica

A mediterrán hangulat a tetőfokára hág ebben a hangulatos tengerparti szállodában. Tágas, kényelmes szobái a tengerre és a szálloda strandjára néznek, a távolban díszeleg Krk szigete is. A bőséges félpanziós ellátás és a szálloda medencéi csak hab a tortán. Pároknak és családoknak ideális.

Hotel Mediteran Crikvenica

2. Stílusos tengerparti családi apartman, Podstrana

Apartman Sunset Serenity Podstrana

Ez a jól felszerelt, patyolattiszta családi apartman maga az álom! Terasza a 40 méterre lévő tengerpartra néz, a környék nyugodt, csendes. A tulajdonos magyarul is beszél, maximálisan segítőkész. A parkolás sem fog fejtörést okozni: a 2-4 fős szállás saját parkolóval rendelkezik.

Apartman Sunset Serenity Podstrana

3. Modern panzió csodás tengeri kilátással, Starigrad

Pansion Tota Starigrad

Kétségkívül a napsütötte, tengerre néző teraszok és a színes szobák adják a panzió igazi báját. A közelben homokos, kavicsos és sziklás strandon is megmártózhatunk, de a kalandorokat a közelben lévő Manita Peć barlang felfedezése is hívogatja. A szállás akár teljes ellátással is foglalható.

Pansion Tota Starigrad

4. Medencés tengerre néző apartman Pag szigeten

Apartmani i Restoran MacAdams Novalja

A Macadams Apartmanokat Pag szigetén a napozás és a víz szerelmeseinek ajánljuk. A tengerparti szálláshely saját medencével rendelkezik, de a szálláshely közvetlen közelében több strand is található. Kisgyermekeseknek külön kiemelném a néhány perc sétára található, lassan mélyülő, homokos parttal rendelkező Kukorina Beachet, Pag egyik legnépszerűbb fürdőhelyét. A szobákhoz saját terasz is tartozik csodás panorámával. Az apartmanok kényelmesek, gépesítettek és teljeskörűen felszerelt konyhával rendelkeznek (található bennük klíma, nagy tárolókapacitású hűtő, mikro, mosogatógép, villanytűzhely, edények, evőeszközök. Az ingyenes WIFI szolgáltatásnak köszönhetően akár ideális szállás nyári home office-ozáshoz is. A szálláshelyről Pag szigete könnyen bejárható és felfedezhető autóval.

5. Hotel Plaza, Pag sziget legszebb panorámájával

Hotel Plaža Pag

Kellemes szálláshely nyugodt környezetben, mégis közel a fő attrakciókhoz. A Hotel Plaza Pag 10 perc sétára fekszik a fő strandtól, 15 percre Pag belvárosától. A mediterrán szépséget magába foglaló óváros sok minőségi étteremmel, bárral, fagyizóval, vásárral várja a nyaralókat. A kicsiny belvárosnak nagyon romantikus, mediterrán hangulata van, ám az éjszakai élet is pezsgő. A Hotel Plazaban a tengerparti kilátás garantáltan magával ragad: a reggelit és vacsorát a gyönyörű kilátású teraszon lehet elfogyasztani. A stílusos szobákból is szép kilátás fogad a tengerre, a kopár, de mégis csodálatos hegyekre. A szálláshely saját napozóterasszal és medencével és külső bárral is rendelkezik. Pag sziget tengerpartjai tiszták, jól kialakítottak, a fő strandon lassan mélyül a víz. A Plaza Hotel Pag saját medencéje, a tenger, és az óváros közelsége együttesen kiváló pihenést és kikapcsolódást nyújt.

Hotel Plaža Pag

6. Fiatalos apartman közel a strandhoz, Zadar

Beach Apartment Zadar

A Beach Apartment Zadar öt fiatalosan berendezett, patyolattiszta apartmannal várja a párokat és baráti társaságokat a horvát riviérán.  A barátságos vendéglátók örömmel segítenek a környező programtippekkel kapcsolatban, a szálláshely elérhető közelségében vannak látnivalók is. Tuti választás, ha a pároddal nyugodt környezetben szeretnél pihenni és olyan helyet keresel, ahol a közelben homokos strandon lazulhattok.

Beach Apartment Zadar

7. Hangulatos tengerparti hotel, Crikvenica

Hotel Vila Ružica Crikvenica

Crikvenica festménybe illő részén, néhány lépésre a csodálatos Adriai-tengertől fekszik a Hotel Vila Ružica.  A hotel éttermében belekóstolhatsz a helyi specialitásokba, vagy éppen Krk-sziget látványában gyönyörködhetsz egy koktéllal a kezedben a nyári teraszról. Kisgyermekesek számára is kiváló választás, csupán 50 méteren belül homokos part várja a lubickolni vágyókat és további gyermekbarát szolgáltatásokat is nyújt a hotel.

Hotel Vila Ružica Crikvenica

8. Különleges hotel Rovinj óvárosában

The Melegran Hotel Rovinj

Ettől a hoteltől leesik az állad! A The Melegran Hotel egyedi dizájn elemekkel díszített, színes, fiatalos stílusával kápráztatja el vendégeit. Tökéletes selfie helyszín. A hotel küszöbét átlépve az óváros egyik hangulatos macskaköves utcáján találjuk magunkat, körülöttünk kiváló éttermekkel és kávézókkal. A kényelmes extravagáns szobákban légkondícionáló és WIFI várja a vendégeket.

The Melegran Hotel Rovinj

9. Apartman az Isztriai-félsziget szívében, Poreč

Apartmani Barbara Poreč

Az Apartmani Barbara két különálló hálószobás, kényelmes apartmanokkal várja vendégeit, mely tökéletes választás barátoknak és családoknak egyaránt. Pihenj meg a kertben a fák árnyékában, vagy fogyassz el egy kellemes vacsorát a kerti sütőben sütött ételekből pároddal vagy barátaiddal. Egy rövid séta után már csobbanhatsz is a kristálytiszta hűsítő tengerben.

Apartmani Barbara Poreč

10. Barátságos apartman Vodice pezsgő városában

Apartmani Sanja Vodice

Az Apartmani Sanja nagyszerűsége letisztultságában rejlik. Barátságos, tiszta és légkondicionált szobák, valamint apartmanok várnak, melyek erkéllyel is rendelkeznek. Közel van a tengerparthoz és több nemzeti parkhoz is, ezért azoknak ajánljuk, akik a napozás és a strandolás mellett az adriai nyaralóhely és Horvátország további kincseire is kíváncsiak.

Apartmani Sanja Vodice

11. Panorámás prémium szálloda Krk-sziget tengerpartján

Hotel Villa Margaret Porat

Ha te is odavagy a luxusért, rátaláltál az idei nyaralásod helyszínére! A négycsillagos Hotel Villa Margaret lélegzetelállító panorámával és prémium szolgáltatások sorával csábít Krk szigetére a nyáron. Engedj ennek a csábításnak, a jutalmad pedig egy felejthetetlen luxusnyaralás lesz. Kifejezetten ajánljuk pároknak, akik már alig várják, hogy újra átléphessék az országhatárt.

Hotel Villa Margaret Porat

12. Ha a legjobb árat keresed: tiszta és kényelmes, strandközeli apartman Novalján

Apartmani Kekica Novalja

Kedvező áron kínál remek elhelyezkedést, tisztaságot és légkondicionált, erkélyes szobákat az Apartmani Kekica. Pag szigete hemzseg a szebbnél szebb strandoktól, így pár perces sétatávolságban található homokos, sziklás és betonos strand is. De a Kék Zászlós strand sincs messze, úgyhogy csak rajtad áll, hány partszakaszt fedezel fel a nyaralás során!

Apartmani Kekica Novalja

13. Barátságos apartman az Isztria egyik legszebb városában

Apartmani Zaharija Rovinj

Rovinj az Isztria egyik legszebb városa, Horvátország egyik legjelentősebb turisztikai központja. Itt található a Zaharija apartman, amely három barátságosan berendezett, kényelmes, saját erkéllyel rendelkező apartmannal várja vendégeit. A strand és az óváros is 15-20 perc sétára található a szálláshelytől. Érkezzetek baráti társasággal vagy akár családdal, a Zaharija apartman remek választás. Ráadásul a tulajdonos amellett, hogy rugalmas és segítőkész, még magyarul is beszél!

Apartmani Zaharija Rovinj

14. Stílusos apartman medencével Krk északnyugati részén

Apartmani Zaric Krk

A Zaric apartman kitűnő választás azok számára, akik egy emlékezetes Krk-szigeteki utazásra vágynak a gyerekekkel. Hat barátságosan berendezett apartman várja vendégeit Krk északnyugati részén, Milčetići településen, gyerekbarát szolgáltatásokkal, napozóterasszal és kültéri medencével. A szálláshely remek kiindulópont a sziget különböző látnivalóinak felfedezéséhez.

Apartmani Zaric Krk

15. Tengerre néző boutique hotel a Vela Lukai-öbölben

Hotel Villa Telenta Vela Luka

A boutique Hotel Villa Telenta csodálatos tengerparti környezettel várja vendégeit. Modernül kialakított teraszairól csodálatos kilátás nyílik a tengerre, miközben az étterem házias mediterrán ételeit fogyasztjuk. Elegáns és romantikus, minden igényt kielégítő szolgáltatással felszerelt szobái minden korosztály számára tökéletes választás lehet. Barátokkal vagy éppen családi nyaralás alkalmával is fantasztikus döntés lehet ez az adriai nyaralóhely. Itt a városfelfedezők sem maradnak programok nélkül, ugyanis Dubrovnik városa a közelben helyezkedik el, valamint a környező szigetek – Mljetre és Hvarra – kiváló, egy napos kirándulási lehetőséget biztosítanak.

Hotel Villa Telenta Vela Luka

16. Modern apartmanok háztetőkre és tengerre nyíló kilátással

Apartmani Vanesa Crikvenica

Egy gyönyörű ház, gyönyörű apartmanokkal Crikvenica csendesebb részén. A modern és letisztult berendezésnek köszönhetően friss és fiatalos hangulat járja át a nyaralót. Tökéletes választás egy páros romantikus kikapcsolódáshoz!

Apartmani Vanesa Crikvenica

17. Otthonos apartmanok mesebeli kerttel a Kvarner – öbölben

Apartmani Ella Dramalj

A nyaralás elmaradhatatlan része a kerti sütögetés a csodás naplementében. Váljon valóra ez az álom a Crikvenica-tól nem messze, a Dramalj halászfalu csendes részén található apartmanokban.

Apartmani Ella Dramalj

18. Tengerre néző mediterrán hangulatú apartmanok

Apartmani GR Živogošće

Távol mindentől, Horvátország déli részén található ez az igazi ékszerdoboz, csodás természeti környezetben és szinte csak egy karnyújtásnyira a tengerparttól.

Apartmani GR Živogošće

19. Családbarát apartmanok Rab- sziget szívében

Apartmani Nada Palit Rab

Családi nyaralás a horvát szigetvilág egyik legszebb szigetén Rabon. Félreeső zsákutca legvégén bújik meg az Apartmani Nada Palit, melyben 4 apartman, 11 férőhellyel várja a kikapcsolódni vágyókat. Az erkélyes vagy teraszos szállások mindegyikét hűsítő tengeri szellő járja át, ami az 500 m-re található homokos part felől érkezik. A kertben épített grill és egy mini játszótér gondoskodik a kicsik és a nagyok felhőtlen üdüléséről.

Apartmani Nada Palit Rab

20. Fantasztikus tengeri panorámás apartmanok, Crikvenica

Apartmani Bela Crikvenica

A Crikvenicában található Bela Apartmani teraszáról fantasztikus kilátás nyílik a tengerre. A szálláshely két különálló apartmant foglal magába, 4 és 2 fő számára. Így akár családi, páros vagy baráti nyaralásra is ideális választás. A szálláshoz közeli homokos, sekély partszakasz tökéletes hely a gyermekek számára.

Apartmani Bela Crikvenica

21. Mediterrán apartmanok az Aranyszarv szomszédságában

Apartmani Frama Bol

A Dalmácia legnagyobb szigetén található Zlatni Rat, vagyis Aranyszarv, Horvátország egyik leghíresebb és legszebb strandjaként vonult be a köztudatba. A homokos földnyelv szomszédságában bújik meg az Apartmani Frama Bol, ahol otthonosan berendezett apartmanokban élvezhetitek a horvát életérzést Brac szigetén. 2 és 4 fős szállások közül választhattok, melyekhez saját konyha is tartozik. A híres Aranyszarvon kívül, az apartmantól kisebb séta távra apró kavicsos, sóderes strandot is találtok.

Apartmani FM Bol

22. Tengerre néző panorámás apartman Pula dombjain

Apartman Pino Pula

Hegyvidéki életérzés és tengeri panoráma vár a pulai Vidikovac domb tetején. A kultúra és a tengerpart szerelmeseinek tökéletes bázisa ez a nyugodt, zöldövezeti adriai nyaralóhely. A kétszintes ház 3 hálószobával, 2 fürdőszobával, nagy méretű nappalival és egy jól felszerelt konyhával ideális választás a családok számára. A sziklás partfalak és fás sétányok övezte strandon, a kavicsos partszakasznak köszönhetően kristálytiszta víz vár, míg Pula óvárosában Isztria leghíresebb látnivalóját, az Amfiteátrumot is megcsodálhatjátok.

Apartman Pino Pula

23. Tengerparti nyugalom Dubrovnik mellett

Apartments Villa Doris Dubrovnik Štikovica

Dubrovnik pezsgő városától pár kilométerre Štikovicában található kellemes, csendes szálláshely az érintetlen természet ölelésében. A napozás szerelmesei akár a tengerre néző teraszokon, akár az 50 méterre lévő tengerparton is élvezhetik a mediterrán napsugarakat. Ha a kristálytiszta tenger után egy kis városi nyüzsgésre vágytok, pár perces autózás után Dubrovnik csodás utcáin is barangolhattok.

Apartments Villa Doris Dubrovnik Štikovica

24. Barátságos apartman az Omis hegyek ölelésében

Apartmani Jasnica Omiš

Változatos tengerpartok és elképesztő hegyek tövében várja vendégeit az Apartmani Jasnica Omiš. 100 méterre a szállástól már homokos tengerparton lubickolhatnak a fürdés szerelmesei, de sziklás vagy kavicsos szakaszok is pár száz méteres távolságon belül elérhetőek. A családok számára is ideális szálláshely, remek kiindulópont hegyi vagy a Cetina- folyó menti kirándulásokhoz egyaránt. A 311 m magas sziklákon elterülő középkori Mirabella erődből káprázatos kilátás nyílik a Cetina szurdokára és a Dalmát tengerpart környező szigeteire.

Apartmani Jasnica Omiš

25. Állatbarát apartman Dalmáciában, Kaštel Štafilić

Apartmani Penić Kaštel Štafilić

Barátságosan berendezett, extra tisztaságú apartman, ahol a házi kedvenceket is szívesen látják. A 6 fő számára is ideális, két külön szobás adriai nyaralóhely, az Apartmani Penić Kaštel Štafilić vendégei otthonos környezetben, teraszos és erkélyes szobákban élvezhetik a tengerparti hangulatot. A kertben egy mini játszótér és grillezési lehetőség szolgálja akár a családok vagy a baráti társaságok kényelmét. 300 méterre kavicsos, betonos vagy akár sziklás strand is elérhető.

Apartmani Penić Kaštel Štafilić

Horvátország igazán különleges és elérhető úti cél. Ha kíváncsi vagy, hogy hol rejtőzik egy-egy tömegmentes adriai nyaralóhely vagy akár eldugott, robinzoni nyaralókat is felfedeznél, ezt a cikket semmiképpen se hagyd ki:

(Fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version