Site icon Szallas.hu Blog

Homokos tengerpartok Horvátországban


Szerencsések vagyunk mi, magyarok, hiszen a szomszédos Horvátországban (egy karnyújtásnyira Magyarországtól) számos tengerpart közül válogathatunk. Az Adria-tengernél mindenki saját ízlése szerint választhat az átlátszóan tiszta tenger és a szigetek sziklás, kavicsos és homokos tengerpartok között. A kisgyerekes családok inkább a homokos partokat részesítik előnyben, nézzük, melyeket érdemes felkeresni!

Ezek a legszebb homokos tengerpartok Horvátországban

Nin – Királyné strandja

A dalmát tengerpart egyik legszebb strandja Ninnél található. A tengerbe benyúló homokos földnyelv 8 kilométer hosszan biztosít kitűnő minőségű homokos tengerpartot.

A legszebb partszakasz Sabunikenél van. Már a középkorban is a királyok kedvenc pihenőövezete volt, állítólag Tomislav horvát király felesége is sok időt töltött itt. Így a mai napig a Királyné strandjának (Kraljičina plaža) hívják ezt a területet. A strandot a Zadartól Vir sziget felé tartó 306-os útról  nagyon könnyű megközelíteni.

Nin környéki szállások ⇒

Nin, Horvátország

Bijeca – Medulin

Ha Magyarországhoz közeli, homokos tengerpartok között választanál, íme egy remek tipp! Az Isztriai-félsziget déli részén, Pulától néhány kilométerre fekszik Medulin, amelynek Bijeca nevű strandja az egyik legjobb homokos tengerpart Horvátországban. A másfél kilométer átmérőjű, zárt öbölben akár kisbabákat is beengednek a tengerbe, annyira lassan mélyül a partvonal.

Szálláshelyek Medulin környékén ⇒

Medulin partjainál

Prapratno strand

A Pelješac-félsziget déli oldalán található strand minden gyerekes család álma, hiszen fenyvesek, olívaerdők, homokos part, sekély tengerbemenetellel taglalt partszakaszok váltják egymást. Itt mindenki nyugodtan pihenhet, a gyerekek vízi várat építhetnek, és nem kell attól félnünk, hogy a túl erős sodrás, vagy a nagy hullámok megtörik a hangulatot. Szinte egyszerre lehet harapni a friss zöld levegőt, és a tenger frissítő sós illatát.

Még több szállás a teljes horvát tengerparton ⇒

Prapratno strandja

Sveti Ivan strand – Cres sziget

A Porozinából induló komp egy könnyed, hangulatos hajókázásra invitál mindenkit Cres szigetére.A sziget középpontja Lubenice település, amely már önmagában is megér egy kirándulást, hiszen egy szinte kihalt középkori településről van szó, mely egy szikla tetejére épült. Lubenic városa alatt tárul elénk a homokos tengerparttal megáldott Sveti Ivan strand. Ha a város felől közelítjük meg a strandot, akkor egy meredekebb, lankás lejtőn érkezünk meg, ami még hangulatosabbá és romantikusabbá teszi a helyet.

Szállást keresel Lubenice környékén? ⇒

Sveti Ivan, Horvátország

Opatija / Abbázia

Opatiján  – magyar nevén Abbáziában –  nem is egy, hanem egyszerre két homokos strand is akad. Az egyik homokos szakasz a városi strand végén található, a másik a Kvarner Hotel előtt. Mind a két szakasz lassan mélyül, kifejezetten kisgyerekes családoknak lett kialakítva.

Szálláshelyek Opatiján 

Opatija/Abbázia, Horvátország

Punta rata – Brela

Egy rövid hajókázást követően újra visszatértünk a szárazföldre és Horvátország legszebb tengerparti részére érkezünk, Brelába, a Punta rata standra. Ha szeretnétek megtudni, hogy mitől is népszerű a dalmát partvidék, ide mindenképp el kell látogatni!

Számos épített és kulturális örökség őrzi a barokk és a ruális építészet értékeit a városban, de itt található a „Kamen Brela” szikla, amely számos képeslap, és utazási oldal kedvence, s ami az ország strandjainak a jelképe lett. A Brealai kő körül különböző legendák léteznek arról, hogyan került a tengerbe, de mindenesetre egyedi jelenség. A lassan mélyülő, homokos partról könnyen megközelíthető. Azúrkék víz, tiszta part, fenyvesekkel körülvett partvidék – nem hiába tartozik a világ 10 legszebb strandja közé!

Szállások Brela környékén ⇒

Punta rata, Brela

Lopar – Rab sziget

A Kvarner-öböl közepén, a Rab szigeten található Lopar, ahol nagyon lassan mélyülő, végig homokos tengerpart várja a családos nyaralókat. Lopar ideális hely a nyaralásra, hiszen egymást érik az éttermek, büfék, kirakodó helyek, gyerekes játszóterek.

Szállást keresel Lopar környékén? ⇒

Homokos tengerpart, Horvátország

Ti mivel egészítenétek ki a listát? Foglaljatok most szállást a horvát tengerparton >>

(Fotó: shutterstock)


Exit mobile version