Site icon Szallas.hu Blog

Ide utazz, ha idén fehér karácsonyt szeretnél


Minden év decemberében izgatottan nézegetem az időjárás-előrejelzéseket, hogy vajon lesz fehér karácsonyunk vagy sem. Az utóbbi időkben sajnos mindig csalódnom kellett, idejét sem tudom már, mikor volt részünk igazi, havas ünnepekben.

Hargita, Románia

A Mátrában, a Bükkben vagy a Zempléni-hegységben élőknek persze mindig több az esélye a hóra, de ugyanez elmondható a szomszédos országokról is. Míg Lengyelországban Zakopane környékén lehet részünk sok hóbanAusztriában pedig az alpesi vidékeken síelhetünk, addig Romániában a Hargita-hegység kínál havas programokat egészen áprilisig.

A Hargita a Keleti-Kárpátok vulkáni vonulatának része. A hegység hossza a gerincvonalon 70 km, szélessége 20–25 km. Erdély két fontos folyója, a Maros és az Olt is a Hargita keleti oldalán ered.

Sípálya Erdélyben

A hegység legmagasabb legmagasabb csúcsa a Madarasinak nevezett részen van, kb. 1800 méter magasan. Itt található Erdély legnépszerűbb síközpontja is, a Madarasi Hargita (Harghita-Madaras) üdülő- és kirándulóközpont, amely Székelyudvarhelytől 36 km-re található.

A hagyományos túrázási lehetőségek mellett Erdély ezen részén lehetőség van lovasszánon és kutyaszános kalandtúrán való részvételre is, mindkét program felejthetetlen élményt jelent.

További látnivalók a környéken:

Szálláshelyek a Hargitán >>

További olvasnivaló:

Erdély kincsei – TOP 7 település, amit látnod kell!

Repül a szán… Havas programok a Hargitán

Medveles Erdélyben és elbűvölő szállások a közelben

TOP 5 romantikus faház Erdélyben

TOP 10 romantikus szállás Erdélyben

Vízesések és szurdokok nyomában Herkulesfürdő felett


Exit mobile version