Site icon Szallas.hu Blog

Különleges boros szállások és a világ legnagyobb borospincéje

Quinta da Pacheca Lamego


Mi köze Moldovának a borturizmushoz? Melyek a legjobb boros szállások külföldön és Magyarországon? Ezekre mind választ kaptok most! Egy finom pohár bornak mindig szezonja van, úgyhogy belekóstolunk a témába: megmutatjuk, hova utazzatok, ha vágytok egy kis nyugalomra, romantikára, és persze a gasztronómia szerelmesei vagytok.

Milestii Mici borkút

Milestii Mici, a világ legnagyobb borospincéje 

Mi jut eszetekbe a Románia és Ukrajna által közrefogott kis országról, Moldováról? Talán Európa legszegényebb fővárosa, Kisinyov; talán a füves sztyeppék; talán a szocializmus nyomait rejtő épületek, vagy talán… semmi. Ez esetben most bemutatjuk, mi is az, ami a turisták számára Moldova egyik legnagyobb vonzereje: az ország Milestii Mici településén található a világ legnagyobb borospincéje! 1969-ben készült el, és a világ minden tájára exportálnak különleges borokat.

A Milestii Mici pince földalatti járatának egy része

A világ legnagyobb borospicéje számokban:

És hogy hogyan lehet ezt bejárni a látogatóknak? Saját autójukkal egyórás túrán vehetnek részt, egy szakértő társaságában. A túra során meglátogatják a legkülönlegesebb borokat, és egy természetes földalatti zuhatagot is útba ejtenek. És persze az említett kóstolótermet sem hagyják ki!

Ha kedvet kaptatok ennek a világrekorder helynek a felfedezéséhez, ami tőlünk mintegy 900 km-re, Kisinyovtól pedig 15 km-re található.

Különleges boros szállások Európában

Persze nem kell azért külföldre utazni, hogy szuper boros szállások közül válogassunk. Mutatunk 3 kiváló hazai úticélt!

Villa Ria Badacsony 

Egy 19. századi felújított villa, kilátás a Balatonra és a Badacsonyra, csendes szőlőskert, panorámás medence és napozóterasz… mi kell még? A páratlanul gyönyörű elhelyezkedésű Villa Ria 7 modern, jól felszerelt szobával várja a pihenni vágyókat.

Koczor Pincészet és Vendégfogadó Balatonfüred 

Üljetek ki egy pohár borral a fogadó teraszára, és gyönyörködjetek a Balatonban, valamint a Tihanyi-félszigetben! A szőlőskertek közt található fogadó szobái évszázados parasztbútorokkal vannak berendezve. A konyhában házias ételeket készítenek (reggeli az árban), és a saját pince minőségi borait kóstolhatjuk mellé.

4K Vendégház és Vinotéka Kisapáti 

Barátságos faluban, a Badacsonyra és Balatonra nyíló kilátással vár a 4K Vendégház. A kertben kemence, grillsütő, napozóágy és hinta áll rendelkezésünkre, de bent akad még darts és csocsó is. 2 darab szoba van, melyek összesen 4-6 fő elszállásolására alkalmasak. A vendégház a természet lágy ölén található, a Szent György-hegy közvetlen szomszédságában, ahol számos borozó is vár. A vendégház saját borospincéjében a környék legfinomabb borai sorakoznak!

További boros szállások Magyarországon:

Takler Kúria Szekszárd 

Halasi Pince Panzió Étterem Villány 

Hehl Pince Panzió Villány 

Szökjetek meg egy romantikus hétvégére, és élvezzétek a minőségi borokat, a nyugalmat és a panorámát! 

További boros szállásokat itt szedtünk még össze >>


Exit mobile version