Site icon Szallas.hu Blog

Szívdobogtató romantika vár a Rózsakirály kastélyánál – Luby Rózsaházak


5 000 rózsatő, egy gyönyörű kastély és 10 hangulatos házikó – hát nem ez a tökéletes romantikus kiruccanás receptje? Ezen a nyáron te is átélheted az élményt, hiszen hamarosan megnyílnak a Luby Rózsaházak ajtajai.

Ha szeretnél egy kicsit kiszakadni a színtelen, hétköznapi pangásból és egy romantikával átszőtt utazásra vágysz, most megtaláltad az új bakancslistás úti célodat. Indulhat a l’amour?

5 ok, amiért imádni fogod a Luby Rózsaházakat

1. Léleknyugtató, falusias hangulatvilág

Szatmár megye egyik legkülönlegesebb szálláslehetősége Nagyar településen vár rád, Nyíregyházától kb. 1 órás autóútra. Ez a vidék első látásra elrabolja a szíved: zavartalan békéje elfeledteti veled a mélyszürke, városi zajokat és ahogy közelíted a Luby-kastélyt, egyre inkább úgy érzed, egy mesekönyv rajzai elevenedtek meg előtted.

A Luby-kastély és kertje

Gondoltad volna? Petőfi Sándor jó barátja volt Luby Zsigmondnak, és több alkalommal is a szemközti kúriában vendégeskedett. Mi több: itt írta meg A Tisza című versét is!

Csodáld meg te is a kanyargó Tisza szépségét >>

2. Pihenés a te igényeidre szabva

A Luby-család egykori birtokán 10 db, egyenként 6 személyes Rózsaház lett kialakítva. Romantikus elvonulásra, baráti társaságoknak és kisgyermekes családoknak is remek választás, ráadásul a szobák kellően tágasak ahhoz, hogy maximális kihasználtság mellett se vesszen el az otthonosság érzete. 

Rózsaház

Sőt, a nyaralás idejére még a kutyádat sem kell lepasszolni a rokonoknak; négylábú pajtid is nyugodtan magaddal hozhatod.

Az a típus vagy, aki tömött hűtőtáskával indul útnak? Vagy inkább egy étterem kényelmét keresed? A Luby Rózsaházak esetében egyik opcióról sem kell lemondanod! Mindegyik szálláson van teakonyha és egy kisebb étkező, a kastély étterme pedig fantasztikus szatmári ízutazást varázsol az asztalodra.

Hűs italodat a természet közelsége is megédesíti majd

Megnézem a szabad időpontokat >>

3. Karnyújtásnyira Nagyar kincse: íme az elragadó Luby-kastély

Hazánk egyik legbájosabb kastélyát Luby Géza építtette még 1879-ben, a menyasszonya érkezésének örömére. A kúria minden szegletében tükrözi a felvidéki származású család szépség, kultúra és elegancia iránti szenvedélyét. 

Luby-kastély

Az államosítások idején általános iskolaként funkcionált, az elhanyagoltság következtében azonban lassú pusztulásra lett ítélve. Fordulópontot csak a 2010-es év hozott: elkezdődött az épület felújítása, aminek eredményeképp 2013 óta már egy modern kastély köszönti a látogatókat. Ha imádod a különleges hangulatvilágú kastélyokat, semmiképp se hagyd ki!

Tárt karokkal várnak a Luby Rózsaházak >>

4. Növények bűvöletében: zenélő rózsakert és pálmaház

Bár Luby Géza a feleségének emelte ezt a pompás épületet, volt a családfőnek egy másik nagy szerelme is: a Rosarium. A kastélyhoz csatlakozó rózsakertben szemkápráztató rózsagyűjtemény tekinthető meg, amely közel 600 különböző rózsafaj 5 000 példányát vonultatja fel.

Nem véletlen, hogy Luby Gézát Rózsakirály néven is emlegették

Teljes virágzásra júniusban lehet számítani (3 héten keresztül), de sok olyan rózsatő is él a kertben, amelyek egész évben nyílnak. Tovább árnyalja a romantikát, hogy a lugasok között mindig lágy hangulatzene szól.

Ha ez nem lenne elég csoda a növénykedvelők számára, a birtokon egy trópusi feelinget árasztó pálmaház is helyet kapott. 

Több száz különleges fajt ismerhetsz meg egy helyen 

Érdekel az ajánlat >>

5. Különleges rendezvény- és esküvői helyszín

Amellett, hogy a Luby Rózsaházak foglalói egész évben klassz szezonális programokra számíthatnak, életed legfontosabb állomásaihoz is páratlan helyszínt kínál. Ha már ott csillog a gyűrű az ujjadon és épp a Nagy Napra készültök, mindenképp vedd fel a Luby-kastélyt is a lecsekkolandó helyek közé! Egyedi dekorációk, ceremónia a rózsakertben, esküvői fotózás a Pálmaházban – soroljam még, vagy már el is olvadtál?

Szuper esküvői helyszín: Luby-kastély

Megnézem a Luby Rózsaházak galériáját >>

Éld át a határtalan romantikát a Rózsakirály kastélyánál

Most már tudod, hogy az idén nyíló Luby Rózsaházak korosztálytól függetlenül mindenkinek megteremtik a tökéletes kikapcsolódás alapjait. Add át magad a zavartalan feltöltődésnek és ha időd engedi, a kihagyhatatlan szatmári látványosságokat se felejtsd le az útitervből!

(Képek: Szallas.hu, luby.hu)


Exit mobile version