Site icon Szallas.hu Blog

Mit lehet csinálni Egerben gyerekekkel?


Mit lehet csinálni Egerben gyerekekkel? Ez a kérdés talán nem is kérdés, hiszen kapásból mindenki rávágja: Irány a vár!!! De bármennyire is szeretjük, a vár a gyerekeknek egy idő után unalmas lehet, hiszen meglátogatják az osztálykirándulások alkalmával, lehet, hogy nem is egyszer, és ha a közelben kirándul a család, akkor is biztosan szerepel a programok között. Eger viszont sokkal több, mint a híres vára, a gyerekkel utazó családoknak igazi kánaán programok terén.

Senator-Ház

Már mutatjuk is azt a 9 helyet és programot, amit semmiképpen nem érdemes kihagyni gyerekkel.

Programok Egerben, ha gyerekekkel érkeztek

Dobó István Vármúzeum

Bár mindenki ismeri, mégis első helyen kell megemlíteni a vár látogatását, hiszen kicsiknek és nagyoknak is élmény lehet még a sokadik látogatásra is. Hogyan lehetséges ez? Ha már kívülről ismeri a család a Panoptikumot és az egyébként élménydús tárlatvezetések sem tudnak újat mondani, akkor olyan időpontra tegyük egri látogatásunkat, mikor valamilyen extra programmal is kedveskednek a látogatóknak. Ilyen tavasszal a Múzeumok Éjszakája, nyaranta a Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál és Ostromjáték, vagy ősszel az Egri Vár Napja, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Látogatói információk >>

Egri vitézek a Dobó téren
Panoptikum az Egri várban

Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Ház

Kopcsik Lajos Guinnes-rekorder egri mestercukrász remekművei egy igazi mesevilágba repítenek, ahol minden cukorból készült. Persze a gyerekek biztos nem csak nézelődni szeretnének, hanem kóstolni is, de a kis ajándékboltban arra is van lehetőség, hogy vásároljunk egy kis csemegét.

Belépők:

Barokk szoba marcipánból

Tűzoltó Múzeum 

Az országos szinten egyedülálló múzeum az egész család számára élmény. A kicsiknek külön programokkal is készülnek a Tűztorony játszóházban, valamint játszótér is várja a gyerekeket. Remek program Egerben, ha gyerekekkel érkeztek!

Belépők:

Spórolós tipp: ha a Marcipán Múzeumot is meglátogatjuk, kérjünk kombinált jegyet, úgy jobban megéri.

A Város a Város Alatt attrakciói 

Eger alatt hatalmas pincerendszer húzódik, amit egyedülálló módon használtak ki, és olyan termeket alakítottak ki, amik nagyon klassz programokkal várják a látogatókat.

  1. Város a Város Alatt pincelátogatás: a nagyobb gyerekek kifejezetten élvezni fogják a pincében való bolyongást és az érdekes történeteket.
  2. Időalagút: egy időgép segítségével visszarepülünk a múltba, ahol egy időutazó fog minket kalauzolni a különböző történelmi események között.
  3. Kalandpince: itt lézercsata várja az érdeklődőket.

Szemfényvesztés kiállítás 

Még mindig a pincerendszernél maradva, az egyik részében a vakok világával ismerkedhetnek meg a kicsik és nagyok. Itt megtapasztalható, milyen sötétségben élni, és így boldogulni a hétköznapokban. A szórakozás mellett a gyerekek itt toleranciát tanulhatnak, és talán kicsit közelebb hozza őket a program nem látó társaikhoz. Fontos, hogy a látogatás előtt be kell jelentkezni telefonon a 06 30 337 2398 telefonszámon.

Belépő:

Szemfényvesztés kiállítás

Varázstorony

Az Egri Líceum barokk épületének emeltén található ez a különleges hely, ahol otthont kapott egy csillagvizsgáló a camera obscurával (ez egy óriási fényképezőgéphez hasonlítható eszköz, amivel megnézhetjük a várost), a Varázsteremben pedig kedvünkre kísérletezhetünk. Hogy a torony a gyerekeket vagy a szüleiket fogja jobban elvarázsolni, azt mindenki döntse el a helyszínen.

Látogatói információ >>

Egri Líceum, tetején a csillagvizsgálóval

Egri Termál- és Strandfürdő

A gyógyvíz mellett érdemes kipróbálni a 27 élményelemmel tarkított medencéjét, ami a gyerekek egyik kedvence lesz. Külön van babamedencéjük, a kisebbeknek pedig gyermek élménymedence. A bátrabbak kipróbálhatják a csúszdákat is, az élmény garantált!

További részletek és belépők >>

Kisvonatozás a városban

Ha már eleget gyalogoltunk, szálljunk fel a kisvonatra, és fedezzük fel így a várost. Ez a gyerekek egyik kedvence.

Díjak >>

Palacsintavár

A sok program mellett enni is kell, a kérdés csak az, hogy hol. A gyerekek szinte biztos, hogy a palacsinta mellett teszik majd le a voksukat, úgyhogy irány a Palacsintavár, ami a Dobó utca 9. alatt található.

+ TIPP: Gyermekútlevél

Hogy még izgalmasabb legyen a családi vakáció, készült egy matricás füzet is, amit Gyermek-útlevél néven kell keresni a Tourinform irodában. Ebben a gyerekek bejelölhetik, milyen izgalmas egri látnivalókat kerestek fel, majd a füzet leadásával a megjelölt kávézóban ajándék szörpöt kapnak.

Hotel Ködmön Eger

Egri szállások, ahová nem kell utazóágyat és etetőszéket cipelni:

Nem mindegy, mennyi csomaggal vágunk neki az útnak. Az alábbi szállások rendelkeznek kisággyal és etetőszékkel, így nem kell őket bepasszírozni az autóba.

Ugye, mennyi klassz program?! És a legjobb az egészben, hogy többségük rossz idő esetén is megnézhető, így egyszerűen nem lehet melléfogni, ha a család Eger városát választja pihenése helyszínéül.

(Fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Olvass tovább >> TOP 5 romantikus vendégház Eger közelében


Exit mobile version