Site icon Szallas.hu Blog

Pazar Pécs – A legjobb látnivalók és TOP 10 fantasztikus szállás


Pécs lerágott csont, mondhatnánk, de ez hatalmas tévedés, mert egyszerűen megunhatatlan, annyi izgalmas, pazar látnivalót tartogat. Nem is egyszer írtunk már róla, de mindig van valami újdonság, amit muszáj megmutatnunk. A kötelező pécsi látnivalók mellett most is mutatunk több újdonságot, olyan helyeket, amiket még egy vérbeli helyi sem tud megunni. Aztán pedig kalandozunk egy kicsit Pécs környékén is, mert látnivaló bőven akad a térségben.

Azt már előre leszögezzük, annyi programot fogunk ajánlani, ami talán még két hétbe se férne bele, de így legalább van miből szemezgetni. Pécsre lehet egy napos városnézésre is érkezni, de nem érdemes, töltsetek el minél több napot a városban. Segítünk, remek szállásokat is hoztunk a kultúra fővárosából!

TOP 10 fantasztikus szállás Pécsen

1. Palatinus Grand Hotel

A meseszép belvárosi szecessziós szállodát elhelyezkedése miatt azoknak ajánljuk, akik gyalogosan szeretnék felfedezni a várost.

Palatinus Grand Hotel

2. Napraforgó Wellness Ház és Panzió

A családias hangulatú szálláshely privát wellness szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Választhatunk náluk hagyományos szobát, vagy családi apartmant is.

Napraforgó Wellness Ház és Panzió

3. Piacsek Apartmanház

A belvárosi műemlék épületben korszerűen felújított apartmanok várják a pihenni vágyókat, melyek kialakításánál a vendéglátók azt tartották szem előtt, hogy minél otthonosabbak legyenek, így sok-sok extrával szerelték fel őket.

Piacsek Apartmanház

4. Szinbád Hotel

A hotel nagy előnye a remek elhelyezkedésén kívül, hogy többféle szobatípust is kínál, így mindenki találhat igényeinek megfelelőt. Van saját éttermük, ahol a magyar és a nemzetközi konyha fogásait egyaránt megkóstolhatják a vendégek.

Szinbád Hotel

5. Zsolnay Negyed Vendégháza

Pécs városának az egyik legelegánsabb része a Zsolnay Negyed, aminek egészen különleges atmoszférája van. Akik szeretnék ezt átélni, azoknak ajánljuk, hogy a Zsolnai Negyed Vendégházában foglalják le szállásukat, és ráadásként minden nap gyönyörködhetnek a házat ékesítő Zsolnay-díszekben is.

Zsolnay Negyed Vendégháza

6. Kisgyík Apartman

Akik jobban kedvelik a kisebb apartmanokat, azoknak jó szívvel ajánljuk a Kisgyík Apartmant, mely egy különálló kis családi ház. Nagy előnye, hogy bár csendes helyen fekszik, de mégis közel van a város központjához.

Kisgyík Apartman

7. Hotel Therápia

Ennek a szálláshelynek mindenképpen TOP 10-es listánkon a helye, mert a széleskörű egészségügyi szolgáltatások mellett arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy mozgáskorlátozott vendégeik számára akadálymentes szobákat tudjanak biztosítani.

Hotel Therápia

8. Grey Suites Apartman

Itt összesen 10 apartman közül lehet válogatni, ár-érték arányban pedig az egyik legjobb választás egy pécsi vakációhoz. A modern apartmanok berendezése egytől egyig a maximális komfortérzetet biztosítja, legyen szó egy kisebb, vagy akár egy nagy családoknak is ideális 6 fős lakosztályról.

Grey Suites Apartman

9. Hotel Laterum

A négycsillagos szálloda a belvárostól kissé kijjebb esik, ám cserébe rengeteg szolgáltatást nyújt. Van saját, jól felszerelt wellness részlege, tartozik hozzá étterem, sőt, állatbarát szálláshely, térítés ellenében kutya és macska is bevihető.

Hotel Laterum

10. Mecsek Vendégház

TOP 10-es listánkat egy olyan szálláshellyel zárjuk, ami kifejezetten pénztárcabarát megoldás, ha alacsonyabb költségvetésű utazást tervezünk. A hangulatos kis vendégház Pécs romantikus városrészéhez, Tettyéhez közel található, ahol több szuper látnivaló is akad.

Mecsek Vendégház

Pazar Pécs – A legjobb látnivalók

Bár már többször meséltünk ezekről a helyekről, de azért most is felsoroljuk őket, hogy egy helyen a lehető legtöbb hasznos információ meglegyen. Az alábbi helyeket érdemes akkor is felkeresni, ha már nem először jár az ember Pécs városában, hiszen nem véletlenül gyarapítják a kihagyhatatlan látnivalók sorát.

Gázi Kászim pasa dzsámija

A kihagyhatatlan látnivalókról bővebben itt olvashattok:

Pécs kevésbé ismert látnivalói

Ha a jól ismert nevezetességeket már bejártátok, itt az ideje a város alaposabb felfedezésének. Megmutatjuk azokat a látnivalókat, amelyekről csak kevés úti könyv tesz említést, pedig szuper programok.

Havi-hegy
Ez is Pécs: pazar kilátás a Flóra-hegyi pihenőből

Szuper beülős helyek egy pécsi ajánlásával

Azt hiszem, a legnagyobb fejtörést mindig az okozza, hol érdemes enni-inni, ha nem félpanziós szálláshelyet választunk. Vannak helyek, ahol könnyebb a döntés, hiszen nincs túl sok lehetőség, de Pécs ennek pont az ellentéte. Rengeteg szuper étterem, színvonalas kávézó és cukrászda található a városban, melyek közül nem egyszerű választani, ha nincs az embernek tapasztalata és helyismerete. Éppen ezért egy barátnőmtől kértem segítséget, aki Pécsen nőtt fel, és még mindig gyakran járnak haza a családhoz, ezért jól ismeri a helyi felhozatalt.

Desszert a Tüke Borházban
Rácz Tanya

TOP 6 Pécs környéki látnivaló, amit még érdemes felvenni a bakancslistára

Pécs környékén rengeteg a látnivaló, szinte lehetetlenség is felsorolni, ezért most kissé elfogultan 6 olyat mutatunk meg, amik szerintünk a legérdekesebbek.

1. Orfű

Orfű a meseszép tava miatt híres, de még számos látnivaló akad errefelé, így akár több napos programnak is kiváló a környék. A Balázs-hegyi kilátót semmiképpen ne hagyjátok ki!

Szállások Orfűn >>

Orfű

2. Abaliget

Abaligetet sokan a csodás barlang miatt keresik fel, mely a Mecsek leghosszabb járatrendszere. Azt már kevesebben tudják, hogy található itt egy Denevérmúzeum is, ráadásul közvetlenül a barlang szomszédságában.

Abaliget-barlang

3. Óbánya

Óbánya és az ott található völgy vitathatatlanul a Mecsek egyik legszebb része, ami kihagyhatatlan, ha a környéken jár az ember. Maga a kis falu is mesebeli, de érdemes kicsit kirándulni is a környéken. Hogy mi minden szépség vár itt, azt ebben a bejegyzésben megtaláljátok:

4. Jakab-hegy Kővágószőlősnél

A Jakab-hegy a Nyugat-Mecsek legmagasabb hegye a maga 602 méterével. Egyik legszebb pontja Zsongor-kő, ahonnét pazar panoráma nyílik a környékre.

Zsongor-kő kilátó (fotó: Martin Edit)

5. Nagyharsányi Szoborpark

A közel 130 műalkotásból álló szoborpark a Pécs környékének kedvelt látványossága, mely belépő ellenében látogatható. Érdemes megnézni, már csak azért is, mert a Kikerics panorámasétány ezen keresztül közelíthető meg. Innen pedig a Villányi-hegység felé nyílik gyönyörű kilátás.

6. Pécsvárad

Pécsvárad nem mindennapi kalandokkal várja a látogatókat! A Pécsváradi Élményvár múzeum, szálloda és étterem is egyben, ahol legalább egy fél napot el lehet tölteni, ha nem rohan az ember. A környék egyik legnyugalmasabb helye az idilli környezetben lévő Dombay-tó, de a pécsváradi látnivalók felsorolásánál nem feledkezhetünk meg a viszonylag fiatalnak számító, 22 méter magas Zengő kilátóról sem, melynek tetejéről 2020 óta gyönyörködhetnek a panorámában a természetjárók.

Zengő-kilátó

Ha legközelebb Pécs környékén jártok, ezeket a pazar helyeket feltétlenül keressétek fel!

(Fotók: Varga Brigitta, szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version