Site icon Szallas.hu Blog

Spórolós hazai nyaralás sok élménnyel? Mutatjuk, hogyan lehetséges!


Az egekbe szökő árak mellett egyre nehezebb megtervezni a nyaralást, de szerencsére nem lehetetlen! Ám amennyiben megfogadjátok most következő tanácsainkat, akkor jókat ehettek, ihattok, csobbanhattok és természetesen sok-sok kiváló élménnyel is gazdagabbak lehettek. Mindezt minimális költségkerettel és 2 napra elég programmal a halászlé fővárosában, Baján. Tartsatok velünk!

A Duna vonalát követve, az ország déli pereme felé haladva egy idilli, csendes városra bukkanhattok a Dél-Alföldön, mely mediterrán életérzésével, hangulatos folyópartjaival és tündéri szigetével egyből belopja magát a szívetekbe. Kalandos utazásunk során bejárjuk Baja macskaköves utcáit, de csodás panorámában, fantasztikus ízekben, frissítő csobbanásokban és remek programokban is részetek lesz, miközben igyekszünk minél többet spórolni is.

Bakancslistás helyszínek nyomában

Kerekedjetek fel és zarándokoljatok el Bajára oda, ahol a Duna és Sugovica folyó összeér, mert az itt emelt Türr István-kilátóból varázslatos panoráma ejti rabul a tekinteteteket! A kisgyermekes családok ráadásul biztosan értékelni fogják a közelben található játszóteret is. Innen már csak egy ugrás az egyedülálló, fotótémának sem utolsó Bajai hajómalom, ami mellett a Halászati Mini Skanzen kapott helyet. A belépők ára pedig valóban jelképes.

Terülj, terülj asztalkám!

Bár a gyönyörű Szentháromság téren rengeteg kiváló étterem, kávézó és bár sorakozik, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy a Petőfi-szigetre sétáljatok el lakomázni. A Vendéglő a Véndióhoz ugyanis csodálatos ételkölteményekkel, mennyei ízekkel és kiváló ár-érték aránnyal csábít benneteket, ahol 7400 forintért még 2 személyes tálat rendelhettek sült malaccsülökkel, cordon bleuvel, mediterrán csirkével, rántott sajttal, csirkecombfilével és kétféle körettel. Az adag pedig olyan kiadós lesz, hogy akár hárman is jóllakhattok vele.

Tipp az extra élményhez: Ha a pénztárcátok engedi, akkor feltétlen vegyetek részt egy emlékezetes bajai csónakázáson, melyet már 2500 Ft/fő áron átélhettek. Így bőven lesz időtök rá, hogy a lakmározás után újult erővel folytassátok a kalandvadászatot. 

Bajai csónakázás

Szuper tanösvények és esti bográcsozások

Szerencsére, ingyenes programlehetőségekben nem szűkölködik Baja, így ha látnivalókat keresgéltek, akkor ejtsétek útba a 8 állomásos Országos Német Nemzetiségi Tanösvény és Ulmi dereglyét, mely előzetes bejelentkezéssel látogatható, vagy az interaktív útvonalat és ötemeletes kilátót is biztosító Pandúr Ökoparkot! Az utóbbi helyen ráadásul mezítlábas sétaút és informatív tanösvény gondoskodik róla, hogy a Gemenci erdő növény- és állatvilágát is közelebbről megismerhessétek. Bónuszként pedig akár a vacsorát is magatok készíthetitek el – a szabad ég alatt – az erre a célra kialakított tűzrakóhelyeken

Ha belefér a keretbe, akkor a Türr István Múzeumot, a Bagolyvárat, a Nagy István Képtárat és a Bunyevác Tájházat is jó szívvel ajánljuk egy kis kulturális körúthoz

Országos Német Nemzetiségi Tanösvény és Ulmi dereglye

Fürdőzési lehetőségek a közelben

A nyári forróságban mindig jól esik beiktatni egy kis strandolást. Erre a célra egy természetben megbújó, remek szabadstrandot és egy kiváló élményfürdőt is hoztunk nektek. 

Családbarát Strand- és Élményfürdő, Szekszárd

Tipp a nassoláshoz: A nyár elképzelhetetlen fagyi nélkül, így mutatunk is egy szuper helyet a torkoskodáshoz, ahol kézműves és olasz recept alapján készített édességek kerülnek a tölcsérbe. Keressétek fel a Gombóc Artúr Cukrászda és Fagyizót, ahol akár egy kávéra vagy süteményre is bármikor benézhettek!

Pénztárcakímélő szállások Baján 10 ezer Forint/fő/éj alatt:

Tölgyfakuckó Apartman

Hívogató úszómedencét, napágyakat, grillezőt és játszóteret is rejt a Tölgyfakuckó Apartman, ahol némi felár ellenében még szaunázni és pezsgőfürdőzni is tudtok. 

King Arthur Panzió

Mindenhez közel található a King Arthur Panzió, melynek szobái hűsítő légkondicionálóval, modern berendezéssel és komfortos környezettel várnak benneteket.  

Hangulat Apartman

Csendes kis udvar öleli át a 4 fős Hangulat Apartmant, mely tökéletes felszereltségével és kényelmével hamar kivívja majd az elismeréseteket. A remek kávégépnek hála pedig bármikor főzhettek magatoknak egy finom feketét.

Válogassatok bátran programtervünkből, keressétek meg az igényeitekhez, valamint a pénztárcátokhoz legjobban passzoló megoldásokat és töltsetek el pár felejthetetlen napot Baján!

Baja és környéke látnivalói >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version