Site icon Szallas.hu Blog

Minden a Szegedi Karácsonyi Hetekről – Amikor a napfény városa téli díszbe öltözik


Szeged minden évszakban rengeteg programot nyújt, ez alól a téli időszak sem kivétel. A város advent idején gyönyörű díszkivilágítást kap, elindul az óriáskerék, a kézművesek kirakodják portékáikat, és különféle bemutatók fokozzák a hangulatot – többek között fellépnek a hihetetlenül látványos tűzzsonglőrök is. Idén Szív- és gömbalakú óriás szelfipont, forralt bor, szalmalabirintus – és még sok-sok élmény csalogat Magyarország egyik legszebb karácsonyi vásárba! 

Szegedi Karácsonyi Hetek 2023

Időpont: december 1-24. között

Helyszín: A város 3 legszebb pontján rendezik a karácsonyi vásárt, mely december 1-jén, 16 órától nyitja meg a kapuit. A fő helyszín a Dóm tér lesz, ahol a vásár, az óriáskerék és az óriási adventi koszorú található, de gyönyörködhettek Szeged város karácsonyfájában a Klauzál téren, vagy meglátogathatjátok a gyerekekkel az óriás szarvasnak, valamint a Mikulás szánnak otthont adó Dugonics teret is. Egy biztos: mindkét helyen forralt bor mellett ragadhat magával a karácsonyi hangulat!

Szegedi Karácsonyi Hetek

50 méter magas óriáskerék Szeged szívében

Már-már hagyományosan az ünnepi forgatag elmaradhatatlan része Szegeden az 50 méter magas óriáskerék, amin ülve madártávlatból csodálhatjátok meg a fényárban úszó várost a Dóm térről. A tériszonyosokat megnyugtathatja a tudat, hogy a kabinok abszolút biztonságosak, zártak és szélvédettek. Higgyétek el: megéri kipróbálni, mert így még sosem láttátok Szegedet!

Mire számíthattok a szegedi karácsonyi vásáron?

Tipp! A kellemes adventi barangolás a sült gesztenye vagy a kürtőskalács majszolással még tovább fokozható. Nézzetek szét a bódék kínálatában, és találjátok meg a kedvenc csemegéteket!

10 szuper szegedi szállás az adventi időszak idejére:

Európai életérzés: European Apartman Szeged

Nem feltétlen kell Párizsba vagy Szantorinibe menni, Szegeden is kaphattok ízelítőt egy-egy külföldi város hangulatából. Ezekben az egylégterű, komfortos, felújított apartmanokban gondtalan lesz a kikapcsolódás. És még jacuzzi is van! 

Ínycsiklandó reggelivel: Maya Panzió Szeged

Étteremmel és fitneszteremmel egyformán rendelkezik a panzió, ami családok számára is ideális választás. Ez a klassz szálláshely ráadásul mindössze 100 méterre fekszik a Napfényfürdő bejáratától.

A város szívében: Pompár Belvárosi Apartmanok Szeged

Ha az elsődleges szempont, hogy karnyújtásnyira legyetek Szeged főbb látványosságaitól, ez a szállás lesz a nyerő. A 2 db különbejáratú apartman zajszigetelt ablakokkal és ízléses berendezéssel biztosítja a pihenést. 

Dizájn a köbön: Art Hotel Szeged ****

A stílusos, művészien berendezett szobák között akad luxus lakosztály, valamint akadálymentesített és családi szoba is. Központi elhelyezkedésű, mégis csendes szállás  – tökéletes, ha városnézésre érkeztek!

Kellemes, családias: Sunshine Apartman Szeged

Egy 4 fős család kényelmesen elfér ebben a tágas és világos, 2 hálóterű apartmanban. Kifogástalan felszereltségű, és csak 10 perc sétára van a Dóm tértől.

Színvonalas apartmanok: RIVA Hotel Szeged ****

Kombináljátok az apartmanok kényelmét a hotelek minőségével! Összesen 31 darab, négycsillagos színvonalú lakással várnak. 100% pénzügyi biztonsággal tudtok foglalni!

Privát szaunás: Stefánia Stúdió Apartmanok Szeged

A 2-4 fős apartmanok a Tisza parttól 30 m-re, egy műemlék épület teljesen felújított részében találhatók. Minden apartman saját infraszaunával rendelkezik, ahol izzadhattok egy jót a kinti hideg után.

Kedves vendéglátókkal: Família Vendégház Szeged

Ez a családias, otthonos szállás nyugodt menedéket biztosít, ahol segítőkész személyzet vár. Nincs lemondási díj, és nincs előrefizetés sem. 

Remek megközelíthetőség: Napfény Szállás Vendégház Szeged

8 felújított szoba közül választhattok a vendégházban, ami központi elhelyezkedése miatt szuper hely kipihenni a városnézés fáradalmait. Ha a helyszínen kéritek, bőséges reggelis ellátást is kaphattok!

A Napfényfürdő szomszédja: Aquarius Vendégház Szeged

Ha kedvetek szottyan az ország egyik legjobb aquaparkjában fürödni – ami télen is vár, mivel fedett – akkor a Napfényfürdő közvetlen szomszédságában található Aquarius Vendégházat javasoljuk. 6 darab tiszta és rendezett szobával várnak.

Nézzétek meg, mi mindent nyújt Szeged advent idején, mikor a napfény városa felölti ünnepi arcát! Az összes szegedi szállást megtaláljátok itt >>

Extrém élményeket tartogat a szegedi wellness >>

(Képek: Szallas.hu)  


Exit mobile version